Keittiöstä jälleen

Onpas ollut mukavaa kun pakkaset vähän hellitti. Päästiin vihdoin pojan kanssa ekaa kertaa kokeilemaan luistimia, pulkkamäkeäkin on taas kivempi laskea.
Elo kotonakin on kivempaa kun ei tarvitse palella, eikä Epun tarvitse nukkua enää patterilla…:)

Eikä rempatessa nenä ja näpit jäädy. On meinaa ihan superkylmää tuolla remppapuolella kun patterit ihan minimilämmöllä.
Mukavampien säiden ansiosta saatiin tänään jotain aikaiseksikin ja keittiö alkaa kohta näyttämään keittiöltä.

Ikeaa ollaan kasattu niin että hermo meinasi alkuun mennä, varsinkin silloin kun ne sormet vielä paleli. Nyt tuo sujuu jo ihan vauhdikkaasti. Ikeassa on vain tuo ikuinen ongelma että laatikot ja osat meinaa hajota käsiin  jo kasatessa…. Tosi lupaavaa kasata tällaista keittiötä, mutta eiköhän se ihan ehjänä pysy, kunhan vaan saadaan paikalleen.

Tosiaan kuvassa vähän esimakua, Mikillekin pääsi vihdoin kertomaan keittiöstä niin että poikakin ymmärtää että tähän tosiaan keittiö tulee. Tosin eniten häntä kiinnosti että mihin nurkkaan tulee hänen oma leikkikeittiö.;)
Ikkunat kuvassa siis vasemmalla, ovet tuossa missä seison ja oikeassa alanurkassa, pönttöuuni oikealla. Jääkaappi tulee tähän vastakkaiselle seinälle, ruokapöytä ikkunoiden eteen.
Yläkaappi työtasojen päälle tulee vain tuonne oikeaan nurkkaan, isolle seinälle tulee avohyllyä luultavasti vanhasta lattialankusta. Kaakelit tulee olemaan valkoiset fasettihiotut laatat tiililadonnassa.
Nyt taas tarvitaan jossain vaiheessa sähkömiestä ja putkimiestä, ja pientä niperrettävää huoneessa riittää niin paljon että ei uskalla edes ajatella. Onneksi miehellä on loma kuun lopussa.

Vielä jännitetään mahtuuko nuo kaikki suunnitellut kaapit tuohon pitkälle seinälle, on meinaan tosi millilleen suunniteltu… Jännitystä loppuun asti siis, mutta mulla on iloinen kutina vatsassa, tuun niin rakastamaan tätä keittiötä.:)

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hienolta näyttää!

  Ajattelin laittaa tuota samaista tapettia meillä makuuhuoneeseen, sitten joskus, kun on rahaa ostaa tapetti.

  Meillä on ollut IKEA-keittiö käytössä nyt viisi vuotta. Periaatteessa olen ollut tyytyväinen. Ovissa ja laatikoiden etulevyissä on joitakin kohtia, joista pinta on murtunut. Esim. kaapin oven reunassa siinä kohdassa mihin syöttötuoli osuu ja joitakin pienempiä, joista en tiedä miten ne ovat syntyneet. Yksi murtuma tuli, kun joku lapsista ajoi taaperokärryllä päin laatikostoa. Mutta muuten ovat pysyneet suht siisteinä. Meillä on keittiö aika riskialttiilla paikalla, kun eteisestä tullaan suoraan keittiöön eli sisääntulo tapahtuu aina keittiön läpi. Olenkin ajatellut, että jossain vaiheessa pitää varmaan ovet alakaapeista uusia. Tosin sitten voi olla varma siitä, että yläkaapit ovat silloin eri sävyiset. Ostin nimittäin pari vuotta sitten yhden oven kun halusin entisen mikron paikkalle oven. Vanhat ovet olivat huomattavasti kellastuneet.

  Keittiöremppaa tehdessä oli haaveena kokopuiset kaapit. Siihen ei kuitenkaan rahkeet riittäneet niin valinta osui IKEAan, koska lastulevyähän kaikkien muidenkin valmistajien kaapit ovat, joten IKEA vei halvan hinnan vuoksi voiton.
  Kaapit maksoivat viisi vuotta sitten yhteensä 1300€, kokopuiset koivuiset tasot ostettiin BAUHAUksesta.

 2. 2

  sanoo

  Tuollainen korkealle sijoitettu uuni olisi niin ihana juttu. Sitä tietää olevansa vanha, kun uuninluukulle kumartuminen on työlästä.

  Minäkin haluaisin meidän keittiöön lämmitysuunin. meillä ei ole mitään muuta lämmönlähdettä kuin puuhella, ja sehän ei varaa lämpöä, joten ekittiö ei tosiaankaan ole meidän talon "lämmin sydän".

  Toivottavasti Ikeat pysyvät kasassa. Vaikka puljun kalusteet yleensä ovatkin kovin huteria, on kai noiden keittiönkalusteiden oltava vankempia, kun niitä kuitenkin niin paljon ostetaan.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  näyttääpä ihanan tilavalta!! Miten ne meinaa hajota? Meillä ikea-keittiö ja ihan ehjänä pysyi:)

  -elli

 4. 4

  sanoo

  Minäkin samaa kyselen, että miten teillä laatikot meinaa hajota? Meillä koottu Ikean keittiö ja meinas pysyä liiankin hyvin kaikki paikoillaan, jos tehtiin vahingossa väärin 😀 Ei vaan, ei ole kyllä yhtään irtoilleet tai muutenkaan olleet huonot. Tämä meidän 2. Ikean keittiö ja tyytyväinen olen ollut tähän ja siihen vanhaan. Varmaan vähän myös ovimallista riippuu kulutus – meillä Lidingö ja se taitaa olla aika laadukas MDF-ovi.

  Tsemppiä vaan sinne 🙂

 5. 5

  sanoo

  Kuitin koivu: Niinpä, kokopuiset täälläkin oli haaveissa mutta liian kallista. Lastulevy murtuu helposti kun niitä tossa liikuttelee ja kasaa mutta eiköhän ne kestä paremmin kun ovat toisissaan ja seinässä kiinni ym. ja uskon että ne ovet ovat vähän kestävämpiä kuin tuo runko.
  Tietty just esim lasten kanssa tulee aina naarmuja ym…:/
  Meille tulee puiset Tammi-tasot Ikeasta, ovat vaan vantaalta loppuneet niin pitäisi espoosta hakea…

  Susanna: Niinpä, ja lasten kanssa tuo korkealla oleva uuni on ehkä turvallisempi.
  Niin paitsi että me ei saada käyttää tuota keittiön pönttöuunia…:/ Tänne on tehty koneellinen ilmastointi ja hölmöt ovat vetäneet putket just tuolta uunien sisältä tms…Arvaa paljonko harmittaa…
  Niin, kyllä kai tuon keittiön pitäisi käytössä suht hyvin kestää, kasatessa vaan tulee koko ajan jotain pientä murtumaa tms…

  Elli: Siis koottaessa tulee runkoihin pientä murtumaa, ikean yhdet sellaiset osat jolla ruuvit kiristetään, halkesivat kahtia ym.

 6. 6

  sanoo

  Hannis: Tai mä oon tarkoittanu noita runkoja. Niihin tulee pieniä murtumia, ja sitten kun Ikeassa on usein sellaisia pyöreitä osia jolla se ruuvi kiristetään (en tiedä miksi sitä kutsuisi) niin niitä murtui kaksi vaikkei edes kovaa pyöritetty kiinni…
  Meilläkin on joku laadukkaampi ovi, olisko ollut just toi lidingö.En muista kun ei vielä niitä olla päästy laittaa.

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  no oho, ei meillä tuollaisia murtumia tullut. Pakko kyllä puolustaa tuota ikeaa, että tuskin minkään keittiöfirman kaapit kestää tollasta töyttimistä tuolilla tms.
  -elli

 8. 8

  sanoo

  Ihanaa, ootte jo keittiön kimpussa! Se on sitten talon sydän rakenteilla, voi vitsit. Ootan kyllä niin into pinkeenä et päästään ite tuohon vaiheeseen 🙂

 9. 9

  sanoo

  Elli: Se on ihan totta, ja kyllähän muutkin keittiöt olisi samanlaista lastulevyä, mutta kalliimpia.
  Tarkoitus ei ole siis haukkua ikeaa, mutta vähän meinasi alkuun mennä hermo kun osat hajoili ja uusia ei ihan helpolla saa…

  Ninni: Niinpä!:) Kyllä mäkin oon tätä vuoden odottanut niin ettei pöksyissään meinaa pysyä, on kyllä ihan mahtavaa olla tässä vaiheessa!:)

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Eikä kukaan huomaa kehua Eppua. Eppu sentään on aito ja keittiö lastulevyä. Vain kissat osaavat…
  Timo

 11. 11

  sanoo

  Hyvältä näyttää! Siitä se etenee 🙂 Harmi, jos ette voi pönttöuunia käyttää, mutta sinne sisällehän voi varmaan laittaa kynttilöitä (esimerkiksi Iittalan lasituikkuja) ja sitten vaan luukku auki ja ihastelemaan =)

 12. 12

  sanoo

  Timo: Mä odotinkin että sä edes tuut kehumaan Eppuakin.:)

  LillaMy: Voi kun voisikin, mutta ei voi, uuni on muurattu sisältä umpeen ettei kukaan vahingossa käyttäisi sitä….:/ Se on siis vain kylmä ja hyödytön uuni jota ei saa kuitenkaan poistaakaan kun talo uuneineen on suojeltu…:/

 13. 13

  sanoo

  Voi harmi sitä teidän pönttistä, onko se ainoa mitä ei saa käyttää? Käytättekö sitä ilmastointia? Se ei taida vanhoissa taloissa olla kovin yleinen/suositeltava juttu. Pönttöuuninhan voi rakentaa ihan kokonaan alusta, mutta ei tienkään ole halpa homma, jos se sisus pitää kokonaan purkaa ja kasata uudelleen. Meilel muurattiin uusi pönttis viime syksynä, sitä muurausta oli hauska seurata vierestä.

 14. 14

  sanoo

  No joku insinööri taas ollut ilmeisesti asialla, jos putket vedetty uunin sisältä. ISO HÖH. Mutta toisaalta, onhan se pönttöuuni ihan kaunis katsellakin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *