Blogit
Koti asemalla

Keittiöstä jälleen

Onpas ollut mukavaa kun pakkaset vähän hellitti. Päästiin vihdoin pojan kanssa ekaa kertaa kokeilemaan luistimia, pulkkamäkeäkin on taas kivempi laskea.
Elo kotonakin on kivempaa kun ei tarvitse palella, eikä Epun tarvitse nukkua enää patterilla…:)

Eikä rempatessa nenä ja näpit jäädy. On meinaa ihan superkylmää tuolla remppapuolella kun patterit ihan minimilämmöllä.
Mukavampien säiden ansiosta saatiin tänään jotain aikaiseksikin ja keittiö alkaa kohta näyttämään keittiöltä.

Ikeaa ollaan kasattu niin että hermo meinasi alkuun mennä, varsinkin silloin kun ne sormet vielä paleli. Nyt tuo sujuu jo ihan vauhdikkaasti. Ikeassa on vain tuo ikuinen ongelma että laatikot ja osat meinaa hajota käsiin  jo kasatessa…. Tosi lupaavaa kasata tällaista keittiötä, mutta eiköhän se ihan ehjänä pysy, kunhan vaan saadaan paikalleen.

Tosiaan kuvassa vähän esimakua, Mikillekin pääsi vihdoin kertomaan keittiöstä niin että poikakin ymmärtää että tähän tosiaan keittiö tulee. Tosin eniten häntä kiinnosti että mihin nurkkaan tulee hänen oma leikkikeittiö.;)
Ikkunat kuvassa siis vasemmalla, ovet tuossa missä seison ja oikeassa alanurkassa, pönttöuuni oikealla. Jääkaappi tulee tähän vastakkaiselle seinälle, ruokapöytä ikkunoiden eteen.
Yläkaappi työtasojen päälle tulee vain tuonne oikeaan nurkkaan, isolle seinälle tulee avohyllyä luultavasti vanhasta lattialankusta. Kaakelit tulee olemaan valkoiset fasettihiotut laatat tiililadonnassa.
Nyt taas tarvitaan jossain vaiheessa sähkömiestä ja putkimiestä, ja pientä niperrettävää huoneessa riittää niin paljon että ei uskalla edes ajatella. Onneksi miehellä on loma kuun lopussa.

Vielä jännitetään mahtuuko nuo kaikki suunnitellut kaapit tuohon pitkälle seinälle, on meinaan tosi millilleen suunniteltu… Jännitystä loppuun asti siis, mutta mulla on iloinen kutina vatsassa, tuun niin rakastamaan tätä keittiötä.:)

-Henna-

Kommentit (14)

 1. LillaMy

  Hyvältä näyttää! Siitä se etenee 🙂 Harmi, jos ette voi pönttöuunia käyttää, mutta sinne sisällehän voi varmaan laittaa kynttilöitä (esimerkiksi Iittalan lasituikkuja) ja sitten vaan luukku auki ja ihastelemaan =)

 2. hennaasemalta

  Timo: Mä odotinkin että sä edes tuut kehumaan Eppuakin.:)

  LillaMy: Voi kun voisikin, mutta ei voi, uuni on muurattu sisältä umpeen ettei kukaan vahingossa käyttäisi sitä….:/ Se on siis vain kylmä ja hyödytön uuni jota ei saa kuitenkaan poistaakaan kun talo uuneineen on suojeltu…:/

 3. Molly

  Voi harmi sitä teidän pönttistä, onko se ainoa mitä ei saa käyttää? Käytättekö sitä ilmastointia? Se ei taida vanhoissa taloissa olla kovin yleinen/suositeltava juttu. Pönttöuuninhan voi rakentaa ihan kokonaan alusta, mutta ei tienkään ole halpa homma, jos se sisus pitää kokonaan purkaa ja kasata uudelleen. Meilel muurattiin uusi pönttis viime syksynä, sitä muurausta oli hauska seurata vierestä.

 4. LillaMy

  No joku insinööri taas ollut ilmeisesti asialla, jos putket vedetty uunin sisältä. ISO HÖH. Mutta toisaalta, onhan se pönttöuuni ihan kaunis katsellakin 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *