Jouluntoivotukset sekä muutama vastaus

Ihan ajattelin tulla toivottamaan hyvät joulut, mutta ensin muutama sana kommentteihin liittyen.

Nyt on niin monesti täällä otettu esille esimerkiksi koiran sulkeminen yhteen huoneeseen meidän poissaollessa. Päätin näin yleisesti vastata ettei tarvitse jokaiselle erikseen. Monet itse sanoo laittavansa koiran esim kodinhoito- tai peseytymistiloihin. Tämähän olisi ihan unelma. Mutta meidän talo on 1800-luvun lopulta, jolloin moisia ylellisyyksiä ei tunnettu. Meillä on vain jälkikäteen tänne tehdyt pienet vessa- ja suihkukopperot, sekä jopa se ”kodinhoitohuone/koppero” mutta jossa on huimat 2 neliötä eli ei todellakaan koiralle riittävästi.
Me ollaan nyt jätetty koira aina keittiöön koska muu ei ole mahdollista tällä hetkellä. Tämä tarkoittaa sitä että joka kerta lähtiessä nostan kaiken hajoavan keskelle pöytää, siirrän korituolit olkkariin jne. Ja takaisin tullessa siirrän taas takaisin. Silti koira ylettää joka kerta ylemmäs ja ylemmäs (kaveri kasvaa noin kilon viikossa ja sen kyllä huomaa) ja keksii aina uusia metkuja. Mä olen ihan pinna kireällä jo, eilen lensi kukkamullat, tänään höntti oli riehunut haavan tassuunsa ja koko lattia verijälkiä täynnä, jälkiä joita tulee koko ajan lisää kun eihän siinä tassussa suostuta mitään sidettä pitämään, tietenkään.

Lisäksi muutaman kerran täällä on kehuttu esim koirakuiskaajaa. Mähän katsoin innolla kaikki jaksot mitkä netissä näin. Ai että kaikki näytti niin helpolta ohjelmassa, mutta kun yrität itse samaa niin… ei todellakaan suju ihan samanmoisesti.:D
Muutamaa kirjaa on myös suositeltu, osan olen lukenut, koiran korjauskirja nyt meneillään, muutama kirja odottaa kirjastossa varauksessa. Korjauskirjasta kokeilin sitä kolinapurkkia, toimii periaatteessa siinä hetkessä jos purkki sattuu olemaan vieressä, mutta meidän koira ei kyllä opi mitään kerrasta vaikka olisi kuinka pelottava ääni…

Joten, nyt näin yleisesti kiitän suuresti vinkeistä, monia olen kokeillut, jotkut toimii, toiset ei, koirasta tietty kiinni. Kiitän myös myötätunnosta, ja tsempistä, siitä tiedosta että muutkin ovat meinanneet itkua vääntää ja harkita palautusta, mutta silti teistä jokainen rakastaa nykyään rauhoittunutta koiraansa. Tämä ajatus lohduttaa mua hirveästi vaikka tällä hetkellä koiran kanssa on melkein enemmän hankalaa kuin kivaa.

Tulipas tästä nyt koirapostaus. Jotta ei unohdettais kattejakin, tässä ”kaverukset” odottaa nappisilmä-kerjäys ilmeellä että ”anna meille pliiiiis kiltti ihana ruokaa jooko??”

Mä päätin jättää joulusiivouksen huomiselle koska tänään on tiedossa vain noita veritassuja lattialla, joten paras tämän hetken tilanteessa tehdä vain huomenna illalla pikainen ”tiskitkoneeseen-rojutpiiloon-imurointimoppaus” setti, jolloin ehkä juuri ja juuri kämppä pysyy suht siistinä edes sen aaton.

Meillä tänä vuonna siis erittäin koiranpennun valtaama joulu, jos näin voi sanoa, mutta aion nauttia siitä silti täysillä! Yritän ainakin.:)

Oikein ihanaa ja rauhallista, rentouttavaa ja herkkujentäyteistä joulua kaikille!
Kiitos myös kaikille kun jaksatte täällä käydä lukemassa! Palaan joulun jälkeen, tulossa ainakin perinteisesti näin vuoden loppuun tämän vuoden muistelopostaus.

Haleja,

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tsemppiä:) Täällä pärjätään kahden ihanan hauvelin kanssa, kyllä te pärjäätte tämän pienen kanssa! Hyvää ja rauhallista joulua. Tykkään lukea blogiasi, koska se kertoo ilot ja surut.

 2. 4

  sanoo

  Ihanaa joulua teille kaikille ja terkkuja täältä meiltä päin <3 Kyllä siitäkin pikkuriiviöstä tulee vielä kelpo koira 🙂

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Hyvää joulua! 🙂

  On muuten olemassa suuria kevytmetallihäkkejä, joissa pentua voisi pitää niiden muutamien tuntien ajan mitä olette poissa, ei kuulosta yhtään hyvältä että aiheuttaa itselleen vaaratilanteita ja aineellista vahinkoa. Häkin voisi myös sijoittaa niin, että luukusta pääsee vaikka johonkin kopperoon – aina hieman lisää jaloittelutilaa.

  • 5.1

   sanoo

   Joo pitäis miettiä tota häkkivaihtoehtoa. Saankin kaverilta sellaisen häkin, katsotaan nyt kuinka toimii käytännössä. Vaikka itsensä satuttamista se ei silti välttämättä estä. Tänäänkään keittiössä ei mun mielestä ollut mitään vaarallista, mutta koira riehuu yksinään niin hirveästi…Yhtälailla se tulee riehumaan siinä häkissä kyllä.

  • 5.2

   sanoo

   Häkkiä suosittelen minäkin. Riittävän suurta. Sitä voi myös pitää muuten nukkumispaikkana, jolloin koira tottuu, että kun mennään häkkiin, niin silloin nukutaan. Yleensä koirat eivät riehu, kun ei ole mitään minkä vuoksi riehua.

   Tunnen tuskasi. Oma koirani oli aivan järkyttävä riehumaan pentuna. Siis todella paha. En voi edes korostaa riittävästi sitä kuinka paljon sitä energiaa oli ja kuinka epätoivoinen olin. Meidän ratkaisu oli häkki, joka toimi koiran omana pesänä. Siellä oli koiran peti ja juomakippo. Ei muuta. Ei edes luita koiran turvallisuuden vuoksi.

   Toinen mitä näihin tapauksiin suositellaan on kuonokoppa. Koira voi tällöin olla vapaasti asunnossa, mutta ei pääse järsimään eikä yleensä jaksa innostua kynsimisestäkään kun päässä on koppa. Kuonokopan tulee olla kova ristikko, ei kankainen, jotta koira voi juoda se päässä ja sillä on tilaa avata suu. Voi kuulostaa karulta, mutta elämä todella vilkkaan koiran kanssa voi aluksi (jopa muutaman ensimmäisen vuoden) olla karua ja tuleekin yllätyksenä monelle..

 4. 6

  sanoo

  Mukavaa joulua:-) Nopsaan se koiruli saa lisää järkeä ja rauhoittuu… Meillä koirat on niin pieniä etteivät ikinä ole ylettäneet mihinkään pöydille, onneks;-)

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Rentouttavaa Joulua teidän koko poppoolle (koiruudesta huolimatta ;D )ja Onnellista Uutta vuotta 2013. Täällä odotellaan innolla blogisi tekstejä jatkossakin. Aivan ihana kuva kisuliineista 🙂 T: Niina ja 4kisua

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Meillä kolmas koira tuhosi pentuna kaikennäköistä ja lopulta rajasin kaikki huonekalut korkealla pentuaidalla… Tsemppiä kovasti!!!! Ja mukavaa joulua! 🙂

 7. 9

  sanoo

  Heippa pitkästä aikaa 🙂

  Entisenä erittäin vilkkaan koiran omistajana kerron, että meillä helpotti kun jätettiin koiralle luvallista tuhottavaa: tyhjiä maitopurkkeja joiden sisällä oli joku namu (ei kaikkien sisällä kuitenkaan), pahvilaatikoita yms. Koira keskittyi silppuamaan niitä yksin ollessaan, ja vaikka kotiin tullessa odottikin aina siivousurakka, niin ainakaan mitään tärkeää ei ollut järsitty.

  Ehkä joku on tätä samaa jo vinkannut, mutta ajattelinpa jakaa kuitenkin 🙂

  Nyt se entinen tuholainen on 15 vee, eikä enää jaksa riehua…

  Mukavaa joulua sinne Korsoon!

  • 9.1

   sanoo

   Joo mäkin oon jättänyt hirveän määrän leluja ja luvallista tuhottavaa mutta ei se aina riitä. Kyllä tuo silti ehtii tehdä vaikka mitä, keittiön kynnyskin ihan hirveän näköiseksi purtu…:(
   Kiitos samoin, mukavaa joulua Tiina!:)

  • 9.2

   sanoo

   Tässä on se ongelma, että monet koirat pääsevät tuhoamisen makuun, kun yksin jäätyään saavat aloittaa luvallisen tuhoamisen esim. maitopurkeista. Valitettavasti kokemusta on. Meidän koira oli niin uskomaton pyörremyrsky, että siinä ei perusniksit enää tepsineet. Liittynee myös ks. rotuun.. 🙂

  • 9.3

   sanoo

   No joo, mutta mä en kyllä usko että siitä tulee ongelmaa. Koiran pitää oppia että tämän saan tuhota kun emäntä antoi luvan, tuota taas en kun kiellettiin.

  • 9.4

   sanoo

   Kyllä. Mutta jos et ole paikalla, kun koira ensin syö maitopurkkia ja sitten esim. matonreunaa, niin..

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Häkki ei ole huono vaihtoehto. Pennut ottavat sen pesäkseen ja oppivat nukkumaan ja olemaan rauhassa siellä. Mä jätän pennulleni sinne vielä touhua varmuuden vuoksi, ja hyvin viihtyy. Nukkuu siellä, vaikka olisin kotona ja sinne ryntää, kun huomaa mun lähtevän jonnekin.
  Häkin puutteessa se pieni vessa tms., JOS siellä ei ole tuhottava, olisi suotava paikka, koska nyt teillä on hermot pinkeällä aina kotiin tullessa ja koira on ärsyttävä. Se tekee hallaa teidän suhteelle. On mukava palata kotiin, kun tietää, että kaikki on kunnossa 🙂

  Onnellista joulun aikaa!
  -Minttu

  • 10.1

   sanoo

   Ei, vessa on ihan liian pieni jotta koira voisi sielä olla tuntitolkulla. Pakko nyt vaan pitää keittiössä. Enkä mä välttämättä koiralle rähise sotkuista, koska ei se mitään enää tajua, kunhan itsekseni kiehun…
   Kiitos samoin!

 9. 11

  sanoo

  Juuri tuon vuoksi etsin meille koiran, joka oli jo 7kk ikäinen. Sekin oli vähän liian nuori mutta onneksi aika vierii nopeaan 🙂
  Silti, meillä on mennyt leluja, mattoja, kenkiä, vaatteita ja monen monituiset ruoat keittiön pöydältä koiran suuhun. Pikkuhiljaa nämä vahingot kuitenkin vähenee ja tosiaan jokin luvan kanssa tuhottava juttu helpottaa.
  Saas katsoa miten käy kun minäkin palaan töihin, varmaan tulee itkupotkuraivarit muutamaan otteeseen 😀
  Hyvää joulua koko perheelle!
  -Jenni

  • 11.1

   sanoo

   Mäkin olisin varmasti etsinyt jos olisin tiennyt mitä se pentuaika on… Nyt on myöhäistä katua, oonpahan nyt sitten tämänkin kokenut.:D
   Kiitos samoin.:)

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Osku ja Eppu ainakin niin kiltteinä että ovat joululahjansa ansainneet….
  Tosin vieläkin tulee mieleen viinipullot keittiön lattialla 🙂
  Mut hyvää joulua koko poppoolle.

  Timo

  • 12.1

   sanoo

   Heh! Noo, siitä ei voi joulupukki enää rangaista, se ei ollut tämän vuoden juttuja. Ainoa mistä ne ansaitsisi lahjaksi vain risuja, on tuo niiden päivittäinen keskinäinen tappelu…
   Kiitos samoin!

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Tutulta kuulostaa! Meillä on ensimmäinen koiramme nyt vuoden ja sama meno jatkuu… Onneksi ei enää meitä/huonekaluja/lattialistoja/kynnyksiä/ovenpieliä jne. pure, kun hampaat on vaihtuneet, mutta kaikki tavarat, ruuat ym. varastetaan ja tuhotaan jos silmä välttää. Pahinta tässä on se, että meidän koiruus on kahta isoa rotua ja sen pää yltää pöydälle ja tuhoamisvoima on älytön, esim. lapasesta tulee lankaläjä alle viidessä minuutissa…
  Kaikki koiraopukset on luettu ja niistä poimittu parhaat konstit.
  Koirakoulussa on käyty ahkerasti, suosittelen!(yhdessä tekeminen vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta plus että tulee hyviä neuvoja kokeneilta kouluttajilta ja henk.koht. opastusta).
  Pikkuhiljaa huomaa muutosta ja rauhoittumista, välillä tuolta otukselta löytyy korvatkin ja mikä voittajafiilis tulee kun se vielä tottelee käskyä :D.
  Mekään ei olla lukittu koiraa mihinkään, saa olla olohuone-keittiössä ihan vapaasti… Kaikki tavarat vaan nostetaan kaappeihin ja yksin tuota ei jätetä kuin pakon edessä.

  Tsemppiä!
  Jenni

  • 13.1

   sanoo

   Heh, jep, tulee kyllä voittajafiilis kun koira jotain tottelee tai oppii! Tänään tuli montakin sellaista onnistumisen hetkeä joiden ansiosta jaksaa taas vähän aikaa.:)

 12. 14

  sanoo

  Voi pentua 🙂 meillä taas yleisesti fiksu koira alkanut näin vanhoilla päivillä syömään kaiken ruuan mitä löytää. Viimeisimmät oli kaksi lasten suklaajoulukalenteria! Eli me näköjään palataan alkuun ja joudutaan piilottaan kaikki 😉 on se silti ihana sessu..
  Hyvää joulua, sinun blogia on aina kiva lukea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *