Blogit
Koti asemalla

Jouluntoivotukset sekä muutama vastaus

Ihan ajattelin tulla toivottamaan hyvät joulut, mutta ensin muutama sana kommentteihin liittyen.

Nyt on niin monesti täällä otettu esille esimerkiksi koiran sulkeminen yhteen huoneeseen meidän poissaollessa. Päätin näin yleisesti vastata ettei tarvitse jokaiselle erikseen. Monet itse sanoo laittavansa koiran esim kodinhoito- tai peseytymistiloihin. Tämähän olisi ihan unelma. Mutta meidän talo on 1800-luvun lopulta, jolloin moisia ylellisyyksiä ei tunnettu. Meillä on vain jälkikäteen tänne tehdyt pienet vessa- ja suihkukopperot, sekä jopa se ”kodinhoitohuone/koppero” mutta jossa on huimat 2 neliötä eli ei todellakaan koiralle riittävästi.
Me ollaan nyt jätetty koira aina keittiöön koska muu ei ole mahdollista tällä hetkellä. Tämä tarkoittaa sitä että joka kerta lähtiessä nostan kaiken hajoavan keskelle pöytää, siirrän korituolit olkkariin jne. Ja takaisin tullessa siirrän taas takaisin. Silti koira ylettää joka kerta ylemmäs ja ylemmäs (kaveri kasvaa noin kilon viikossa ja sen kyllä huomaa) ja keksii aina uusia metkuja. Mä olen ihan pinna kireällä jo, eilen lensi kukkamullat, tänään höntti oli riehunut haavan tassuunsa ja koko lattia verijälkiä täynnä, jälkiä joita tulee koko ajan lisää kun eihän siinä tassussa suostuta mitään sidettä pitämään, tietenkään.

Lisäksi muutaman kerran täällä on kehuttu esim koirakuiskaajaa. Mähän katsoin innolla kaikki jaksot mitkä netissä näin. Ai että kaikki näytti niin helpolta ohjelmassa, mutta kun yrität itse samaa niin… ei todellakaan suju ihan samanmoisesti.:D
Muutamaa kirjaa on myös suositeltu, osan olen lukenut, koiran korjauskirja nyt meneillään, muutama kirja odottaa kirjastossa varauksessa. Korjauskirjasta kokeilin sitä kolinapurkkia, toimii periaatteessa siinä hetkessä jos purkki sattuu olemaan vieressä, mutta meidän koira ei kyllä opi mitään kerrasta vaikka olisi kuinka pelottava ääni…

Joten, nyt näin yleisesti kiitän suuresti vinkeistä, monia olen kokeillut, jotkut toimii, toiset ei, koirasta tietty kiinni. Kiitän myös myötätunnosta, ja tsempistä, siitä tiedosta että muutkin ovat meinanneet itkua vääntää ja harkita palautusta, mutta silti teistä jokainen rakastaa nykyään rauhoittunutta koiraansa. Tämä ajatus lohduttaa mua hirveästi vaikka tällä hetkellä koiran kanssa on melkein enemmän hankalaa kuin kivaa.

Tulipas tästä nyt koirapostaus. Jotta ei unohdettais kattejakin, tässä ”kaverukset” odottaa nappisilmä-kerjäys ilmeellä että ”anna meille pliiiiis kiltti ihana ruokaa jooko??”

Mä päätin jättää joulusiivouksen huomiselle koska tänään on tiedossa vain noita veritassuja lattialla, joten paras tämän hetken tilanteessa tehdä vain huomenna illalla pikainen ”tiskitkoneeseen-rojutpiiloon-imurointimoppaus” setti, jolloin ehkä juuri ja juuri kämppä pysyy suht siistinä edes sen aaton.

Meillä tänä vuonna siis erittäin koiranpennun valtaama joulu, jos näin voi sanoa, mutta aion nauttia siitä silti täysillä! Yritän ainakin.:)

Oikein ihanaa ja rauhallista, rentouttavaa ja herkkujentäyteistä joulua kaikille!
Kiitos myös kaikille kun jaksatte täällä käydä lukemassa! Palaan joulun jälkeen, tulossa ainakin perinteisesti näin vuoden loppuun tämän vuoden muistelopostaus.

Haleja,

-Henna-

Kommentit (32)

 1. Lievestuore As.

  Juuri tuon vuoksi etsin meille koiran, joka oli jo 7kk ikäinen. Sekin oli vähän liian nuori mutta onneksi aika vierii nopeaan 🙂
  Silti, meillä on mennyt leluja, mattoja, kenkiä, vaatteita ja monen monituiset ruoat keittiön pöydältä koiran suuhun. Pikkuhiljaa nämä vahingot kuitenkin vähenee ja tosiaan jokin luvan kanssa tuhottava juttu helpottaa.
  Saas katsoa miten käy kun minäkin palaan töihin, varmaan tulee itkupotkuraivarit muutamaan otteeseen 😀
  Hyvää joulua koko perheelle!
  -Jenni

  • hennaasemalta

   Mäkin olisin varmasti etsinyt jos olisin tiennyt mitä se pentuaika on… Nyt on myöhäistä katua, oonpahan nyt sitten tämänkin kokenut.:D
   Kiitos samoin.:)

 2. Anonyymi

  Osku ja Eppu ainakin niin kiltteinä että ovat joululahjansa ansainneet….
  Tosin vieläkin tulee mieleen viinipullot keittiön lattialla 🙂
  Mut hyvää joulua koko poppoolle.

  Timo

  • hennaasemalta

   Heh! Noo, siitä ei voi joulupukki enää rangaista, se ei ollut tämän vuoden juttuja. Ainoa mistä ne ansaitsisi lahjaksi vain risuja, on tuo niiden päivittäinen keskinäinen tappelu…
   Kiitos samoin!

 3. Anonyymi

  Tutulta kuulostaa! Meillä on ensimmäinen koiramme nyt vuoden ja sama meno jatkuu… Onneksi ei enää meitä/huonekaluja/lattialistoja/kynnyksiä/ovenpieliä jne. pure, kun hampaat on vaihtuneet, mutta kaikki tavarat, ruuat ym. varastetaan ja tuhotaan jos silmä välttää. Pahinta tässä on se, että meidän koiruus on kahta isoa rotua ja sen pää yltää pöydälle ja tuhoamisvoima on älytön, esim. lapasesta tulee lankaläjä alle viidessä minuutissa…
  Kaikki koiraopukset on luettu ja niistä poimittu parhaat konstit.
  Koirakoulussa on käyty ahkerasti, suosittelen!(yhdessä tekeminen vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta plus että tulee hyviä neuvoja kokeneilta kouluttajilta ja henk.koht. opastusta).
  Pikkuhiljaa huomaa muutosta ja rauhoittumista, välillä tuolta otukselta löytyy korvatkin ja mikä voittajafiilis tulee kun se vielä tottelee käskyä :D.
  Mekään ei olla lukittu koiraa mihinkään, saa olla olohuone-keittiössä ihan vapaasti… Kaikki tavarat vaan nostetaan kaappeihin ja yksin tuota ei jätetä kuin pakon edessä.

  Tsemppiä!
  Jenni

  • hennaasemalta

   Heh, jep, tulee kyllä voittajafiilis kun koira jotain tottelee tai oppii! Tänään tuli montakin sellaista onnistumisen hetkeä joiden ansiosta jaksaa taas vähän aikaa.:)

 4. taikanen

  Voi pentua 🙂 meillä taas yleisesti fiksu koira alkanut näin vanhoilla päivillä syömään kaiken ruuan mitä löytää. Viimeisimmät oli kaksi lasten suklaajoulukalenteria! Eli me näköjään palataan alkuun ja joudutaan piilottaan kaikki 😉 on se silti ihana sessu..
  Hyvää joulua, sinun blogia on aina kiva lukea!

  • hennaasemalta

   No ohhoh, onpas muutos!:D
   Voi kiitos, ja samoin, hyvää joulua!:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *