Joulu melkein ohi

Joulun viime hetket on meneillään ja mukava joulu olikin! Ruoka oli hyvää, eilinen vietettiin pyjamassa, tänään saatiin vieraita ja suklaata on syöty kyllästymiseen asti. Jopa niin paljon että mielellään sitä miettii jo vähän terveellisemmän ruokavalion aloittamista näin vuoden vaihtuessa. Sain lahjaksi pari hyvää terveellisen ruoan keittokirjaakin, ja nyt on hirmuinen hinku päästä niitä testaamaan. Spelttiruokaa, smoothieita, raakaruokaa… Syödään nyt kuitenkin vikat suklaat ensin pois.

Nestorikin yllätti eilen kääntymällä sängyllä selältä vatsalleen. Tosin taisi olla osittain vahinko, pojalla tippui tutti ja poika itse kääntyi perässä. Mielettömän jäntevä poika on silti, ja mukava joululahja sekin oli. Nähdä kun pikkuinen kehittyy. Pikkuinen joka ei kohta mahdu enää vuokrattuun vaavisänkyyn, vaikka aattona täytti vasta 2 kuukautta. (Vaavisängyn vuokra-aika on 4 kuukautta.)

Hirmuisen kilttejä ollaan kaikki oltu. Ihania lahjoja ja Mikikin oli aivan taivaissa lahjoistaan. Tykkään siitä että sukulaiset antaa lahjoja joita on toivottu tai jopa käytettyjä ja itsetehtyjä lahjoja. Ei ”turhaa krääsää”. Lisäksi saatiin veljeltä lahjaksi putkiston huolto. Veli on alalla töissä mutta ikinä ei ole aikaa eikä varmaan vapaa-ajalla mielenkiintoa putkia laittaa kuntoon, niin nyt saatiin se ihan lahjaksi. Todella hyvä lahja siis, kun meillä putket reistaa ja osa pattereista ei lämpene. Tällaisia lahjoja on ihana saada!

Mites teillä, annetaanko paljon lahjoja ja osataanko antaa esim käytettyjä lahjoja? Onko lahjojen antaminen aikuisille kokonaan lopetettu vai miten teillä toimitaan?

Huomenna me otetaan nokka kohti Turkua, Sami ja Miki jää kotiin mutta Nestorin kanssa mennään vähän sukuloimaan.

Saisinkohan mä ens viikolla tänne otettua mun uuden huoneen kuviakin vihdoin?

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hei! Minä olen antanut paljonkin "käytettyjä" lahjoja. Lasteni ehjät lelut ovat löytäneet tiensä sisarusteni lasten synttärilahjoiksi 🙂 Eihän lapsi ymmärrä onko lelu uusi vai vanha kunhan on ehjä 🙂 Ihanaa loppu vuotta ja onnea vuodelle 2015!

 2. 2

  sanoo

  Minä kyllä kannatan käytettyjen lahjojen antamista, olen saanut joskus mm. kirppikseltä löytyneen pöytäliinan lahjaksi. Se on kaunis. Tänä vuonna ei löytynyt käytettyä lahjoitetuksi. Tai no siskolleni annoin kierrätyskankaasta ommellun pussukan, kai se on vähän sinnepäin. Ja edellisestä kommentista myös selviää että meillä annetaan myös aikuisten kesken lahjoja, paisti miehen veljen perheen kanssa ollaan tästä luovuttu jo vuosia sitten. 🙂

  Täälläkin jo mielessä vuoden vaihteen jälkeen tapahtuva ruokavalion muutos, suklaa tulee jo melkein korvista. (Paino sanalla "melkein" 😉 )

 3. 3

  sanoo

  Minä teen osan lahjoista itse ja yritän keksiä aina kierrätysmateriaaleja. Nyt huovutin villapaitoja ja tein niistä patalappuja,lasipurkit koristelin kynttilälyhdyiksi ja vanhasta säkkikankaasta ompelin lahjapusseja. Ruokalahjat ovat ihania, saa uusia makuja joulun aterioille. Yleensä saamme leipiä, niin tänä vuonnakin.

 4. 4

  sanoo

  Osa tuttavista on kirppistelijöitä, heidän kanssaan saatetaan ostella kirppareilta lahjoja. Kaikille ei silti osaa kirppiksiltä. Teen paljon myös itse, sekä kirjakaupasta aina löytyy mukavia lahjoja. Meillä on suvussa sellainen arpajaisjuttu, arvotaan kaikille yksi yllätettävä. Nimeä ei laiteta korttiin, vaan aattona sitten selviää kuka osti kellekin. Muita saa muistaa, muttei mitenkään välttämätöntä. Miehen kanssa ostellan toisille useita lahjoja, tarpeellisia, vakavia ja hassuja. Lapsille löydettiin pikkulegoja kirppikseltä, tehtiin niistä joulukalenteri. Loput oli tonttu jättäny aattona keittiöön. Meni aatto helposti, eikä tullut pukkistressiä, ku oli kivaa tekemistä.

 5. 5

  sanoo

  Minä olen sanonut useammalle, että meille saa antaa käytettyjä tavaroita lahjoina. Sisko laittaakin usein pakettiin tyttärensä vanhoja kirjoja yms., jotka ovatkin kyllä usein niin siististi luettuja, ettei niistä käyttöä huomaa. Aika usein hän kuitenkin lisäksi laittaa rahaa tai jotain uutta, mikä on sinänsä hassua, koska arvostamme niitä käytettyjäkin yhtä lailla. Itse olen aika arka antamaan käytettyä ellei se ole todella uudenveroista, kun en tiedä aina, miten muut suhtautuvat asiaan. Kierrätysmateriaaleista kyllä askartelen ja ompelen lahjoiksi (jos ehdin) ja kierrätän paketointimateriaaleja. Esim. tänä vuonna enolleni leivoin pikkuleipiä, jotka pakkasin meille lahjapakkauksena tulleeseen koristeltuun lasipurkkiin. Aikuisille siis tulee myös laitettua lahjoja, tosin edullisempia/pienempiä juttuja kuin lapsille ja lähinnä sellaisille, jotka tulevat kanssamme aattoa viettämään (+ lasten kummeille jotain pientä). Usein on ollut puhetta, ettei ostettaisi aikuiset keskenämme lahjoja, mutta aina niin tulee kuitenkin tehtyä.

 6. 6

  sanoo

  Se onkin jännä miten sitä itse onkin niin arka antamaan käytettyä. Esim nuo lasten kirjat on sellaisia joita voisi hyvin laittaa eteenpäin.
  Mä annoin monille aikuisille tänä vuonna vain ruoka- ja kukkalahjoja, ei viitsi enää keksiä mitään "pientä" kun se pieni on turhaa krääsää ellei keksi jotain erityistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *