Huh…

Tylsää tämä ilman kuvia kirjoittelu, mutta pakko oli tulla kun asiaa niin paljon.

Täällä on huomattavasti helpompaa kuin perjantaina oli. Perjantai oli yhtä paniikkia. Ei niinkään se että tytöt tuli, vaan se että piti kaivaa kaikki potat, pinnasänky, vaipat, ruokalaput sun muut esiin. Kun niitä ei olla pitkään aikaan tarvittu. Ja arvatkaa löytääkö täällä mitään kun osa tavaroista täällä, osa tuolla toisella puolella.
Olin kyllä niin kiitollinen itselleni että olen joskus jaksanut lajitella laatikoihin Mikin pienet vaatteet koon mukaan, sekä muutkin tavarat suh hyvin. Muutoin en olisi löytänyt mitään! Lisäksi olin kiitollinen itelleni että ehdin just ostaa lastenhuoneeseen pimennysverhot, ja että meillä on tuplarattaat, kolme turvaistuinta ym ostettuna jo. (Tosin yksi on pelkkä jakkara, pitäisi huutaa selkänojallinen istuin huutonetistä) Sekä se, että saimme toimivan tiskikoneen jokin aika sitten!! (Voi kiitos kiitos entisen kodin uudet omistajat!)

Elämä taas vähän muuttui, mutta kyllä meillä menee ihan hyvin kuitenkin. Liikkuminen vaan on vähän hankalaa.

Hei muuten, meille saa halutessaan lahjoittaa tyttöjen leluja ja vaatteita. Ne olisi sellaisia jotka jää meille ”varastoon”. Eli tarpeen vaatiessa voisi kaivaa esille. Joskus meille tulee nimittäin lapsia joilla on vain ne vaatteet, mitä on päällä. Meillä on kaikki Mikin pienet vaatteet ja aika hyvin ollaan saatu isompia, n.3-5vuotiaan tytön vaatteita, mutta varsinkin 0-3 vuotiaan tytön vaatteet olisi tarpeen. Tyttöjen leluja ei juurikaan ole. Jotain on, mutta ei esim nukkeja tms. Ja joo, hädässä voin pukea tytön poikien vaatteisiin ja tytöt voi leikkiä vaikka autoillakin, mutta pidemmän päälle olisi kiva olla tyttöjen juttujakin. Kaikki tytöt jotka minä tunnen tai olen tuntenut, vaan rakastaa nukkeja, barbeja tms. Se on vaan jotenkin niin lapsessa se poikien ja tyttöjen leikkien ero. Sitäpaitsi, miksi en saisi pukea kaikkia lapsia kivasti, jos puen Mikinkin? Minusta se on jokaisen lapsen oikeus, koska varsinkin tytöt rakastaa mekkoja ja rimpsuja.:)
Eli jos sinulla makaa näitä lapsesi vanhoja tavaroita jossain laatikoissa ja haluat niistä eroon, niin otamme mielellämme.:) Joko postitse tai lähiseudulta voidaan hakeakin. Tai saa tuoda ohi ajaessaan.:)

LISÄKSI meille muutti tänään Osku ja Eppu. Kaksi vuonna 09 syntynyttä kissaherraa.:) Herrat on niin ujoja ja kauhuissaan että toinen on vielä piilossa vessassa, toinen jääkaapin alla… Eli siksi ei kuviakaan vielä. Kyllä se siitä. Mikin kanssa ollaan ihan ihastuneita, tytötkin tykkäs!:)
Sovittiin että pojat on meillä ns koeajalla. Jos lapsilla on allergisia oireita, kissat on pakko palauttaa… Toivottavasti niin ei käy! Eikös allergia kuitenkin näy aika heti jos on allerginen? Joillakinhan tosin allergia saattaa puhjeta myöhemminkin? Itse en tiedä kun meillä kukaan ei ikinä ole ollut millekään allerginen. *koputtaa puuta*.

Kissoista laitan kuvaa kunhan nuo vähän uskaltavat liikkua. Sisustusjututkin polttelee mielessä. Kyllä mä niitäkin ehdin laittaa kunhan ensin tervehdyn täysin. Nyt kämppä on vaan kaaos joka on sullottu täyteen kaikkea tavaraa. Pieni vessa on pahin. Sielä on pyykkiteline, kaksi lasten korokejakkaraa, potta, kissojen vessa, iso pyykkikori, pyykkikone, ym ym. Siis todella täynnä!

Mä olen täynnä intoa, ja niin onnekas kun mulla on kaikki tämä.

-Henna-

Ps.Nyt Osku-herra, se rohkeampi kisu, uskaltautui tulla olohuoneeseen haistelemaan.:) Me ei uskalleta Samin kanssa liikkua.:D

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hienoa, että sujuu! Meillä voisi sekalainen määrä tyttötavaraa löytyäkin. Laitapa vaikka sähköpostiin osoitetietosi.

  Suosittelen lämpimästi kiuvausrummun ostamista! Se on investointi, joka helpottaa huomattavasti elämää. Nyt kun rumpu on meillä ollut kolmisen viikkoa, en voi käsittää miten olen pärjännyt viiden lapsen pyykkien kanssa ilman sitä.

 2. 2

  sanoo

  Kivalta kuulostaa : )

  Silloin kun Kirppu muutti meille meillä oli neljä päivää aikaa hankkia kaikki kamppeet kun Pätkän jäljiltä olin jo kaikki hävittänyt. Nyt olen varastoinut pienet vaatteet jos niitä vaikka vielä tarvis. Tyttöjen juttuja meilläkään ei ole. Luin juuri Jari Sinkkosen kirjaa ja siinä ainakin oltiin sitä mieltä että "sukupuolineutraali" kasvatus yms jutut ei ole hyväksi kenenkään kehitykselle. Eli pojat on poikia ja tytöt tyttöjä ja "oikeutettuja" omiin juttuihin. Eli toivottavasti saatte tyttöjenjuttuja jostain!

  Mukavaa viikkoa!

 3. 3

  sanoo

  Iina: Voi uskon! Kuivausrumpu on varmaan pakko ostaa kunhan päästään toiselle puolelle. Tänne ei meinaan mahdu…Meillä on päältä avattava pesukone ja lisäksi sen yllä matala katto (rappusten alla) joten sitä ei saa edes pesukoneen päälle…:/
  Mä laitan sulle sen osoitteen.:)

 4. 4

  Jenna sanoo

  Mul saattaa löytyy jotain! 😀 pehmoleluja tms. Jos tuun sillon ke ni tuon samalla.

 5. 5

  sanoo

  Katsula: Sulla onkin sitten ollu kiire hankkia kaikkea! Eipä sitä kyllä kaikkea edes osaa/muista heti ostaa.
  Joo mä olen ihan samaa mieltä. En ole ikinä ymmärtänyt tuota sukupuolineutraalia kasvatusta. Mikille ollaan tosin ostettu myös esim hella ja leikkiruokaa jotka on ns. tyttöjen leluja. Niillä poika leikkii kyllä, mutta kyllä ne poikien jutut ja tyttöjen jutut on vaan niin niissä lapsissa kiinni jo varhain. Vaikka annat lapsen eteen sekä nukkeja että autoja, kyllä se usein "sen oman sukupuolensa lelut" valitsee. ja hyvä niin.

 6. 6

  sanoo

  Brion junarara on muuten aika houkuttava lelu niin tytöille ja pojille. Samoin dublo legot, niissä paljon kivoja juttuja molemmille sukupuolille.

 7. 7

  sanoo

  No ei jäänyt teillä pitkäksi vapaa, kun tuli uudet hoidokit noin nopeasti.

  Meiltä saa lainaksi (kunnes itsellä joskus tulee käyttöä) pehmeäksi kulutetun (niin loistava kantomukavuus) mustan ergo-kantorepun, jos kiinnostaa.

  Tosta sukupuolineutraaliudesta.. joo mä oon kanssa sitä mieltä, että tytöt ja pojat on oikeutettuja omiin juttuihinsa (oikeutettuja haluamaan mitä haluavat). Mutta toisaalta olen myös sitä mieltä, että kenellä on oikeus määrittää se, mikä on tyttöjen ja mikä poikien juttu?
  Meillä on pojalla välillä pitkät hiukset ja vaatteissa löytyy kaikkia värejä, leluina löytyy nukke ja hella astioineen, mutta niin löytyy laatikollinen autojakin.

  Se, että ihmiset lokeroidaan jo pienenä tiettyyn muottiin, aiheuttaa mun mielestä ennakkoluuloja, kiusaamista ja väärinkäsityksiä (ja varmasti myös pahaa oloa niille, jotka ei koe mahtuvansa siihen muottiin, joka heille ylhäältä päin on "annettu".)

  Kaikkihan on yksilöitä oli ne sitten tyttöjä tai poikia.

 8. 8

  sanoo

  Jenna: Okei.:D Tosin pehmoleluja ei tarvii, niihin me hukutaan muutenkin.:D

  Iina: Jep, molempia meiltä löytyy.:)

  Huopis: Kyllä, oon samaa mieltä. Meillä pojalla on pitkä tukka, ollu myös ponnarilla, vaatteissa on ollut kaikkia värejä, myös ripaus pinkkiä.
  Mutta, pointti on nyt se, että kun tytöt meillä ainakin on ihan selkeästi halunnut leikkiä niillä tyttöjutuilla, ja mun mielestä on harmi että meillä on niitä niin vähän. Nytkin täällä on vain pari hassua kruunua ja korua, pari pientä keijua tms niin nehän on ne suosikit. Muillakin leikkivät, mutta silti.

  ja kiitos, mutta meillä on jo Ergo-reppu.:) (mikä pitäisi myös kaivaa esiin kun pääsee joskus toiselle puolelle kaivelemaan…:D)

 9. 9

  sanoo

  Täält vois hyvinkin löytyä tyttöjen vaatetta (harmi ku ehdin jo isonkasan myydä ja viedä ilmaiskirppikselle). mä katson tässä tän viikon aikana mitä löytyis viel ja kyselen sit ovatko tarpeellisia 🙂 Lelujakin varmasti löytyy 😀 (muutto kesän aikana tulossa ja pitää viel lisää kaappeja tyhjentää)

 10. 10

  Jenna sanoo

  Ai no harmi ku niistä mä just haluisin eroon xD eipä mul muita oo ku pehmoleluja 😀

 11. 11

  sanoo

  Onneksi olkoon kissoista, meillähän kanssa oli tytöistä diili että katsotaan hetki kuinka sujuu, mutta ne oli niin reippaita heti alusta että arvasin ettei ongelmia tule.

  meiötä saattaa myös löytyä lahjoitetettavaksi tyttöjen vaatteita, parin viikon sisään teen kevät siivouksen. Tarvitseko myös esimerksi harsoja, meillä niitäkin olisi kun nuorin aikamoinen pulauttelija…

 12. 12

  sanoo

  Joo ergo kannattaa ehdottomasti kaivaa esiin! 🙂

  Tarkoitus ei ollut kommentoida sitä, etteivätkö hoitotytöt tarvitsisi "tyttöjen juttuja". Kommentoin yleisesti vaan tuota sukupuolineutraaliutta.

  Mun mielestä sukupuolineutraali kasvatus on just sitä, ettei lasta ohjata stereotyyppisiin valintoihin ja käyttäytymismalleihin. Lapsen tulisi siis saada kasvaa omien halujensa ja ominaisuuksiensa mukaan yksilöksi.
  Siitä siis ei ole kyse, etteikö tytöt saisi tykätä "tyttöjen jutuista" ja pojat "poikien jutuista", sehän on ok, jos lapsi niin ITSE haluaa.

  Ei kai tällainen sukupuolineutraali kasvatus voi kenellekään olla pahaksi? Oman käsitykseni mukaan se vaan kasvattaisi lapsesta ihmisen, joka hyväksyy erilaisuutta ja ymmärtää ihmisten ja maailman monimuotoisuuden.

  Eri asia ovat sitten nämä tapaukset, jossa lapselle tai tuttaville/sukulaisille ei kerrota lapsen sukupuolta ja sukupuolen olemassaolo neutralisoidaan kokonaan. Sillä on varmasti erilaiset seuraukset lapsen itsetunnolle ja kehitykselle.

 13. 13

  sanoo

  Sani: Hienoa, kiva!:) Ilmoittele sitten, vaikka sähköpostiin kun olet niitä vähän ehtinyt katsella.:)

  Jenna: Kyllä sä voit niitä tuoda, niitä voi sitten antaa lapsille mukaankin.:)

  MonenÄiti: Niin, kyllä sitä joutuu varsinkin lasten takia ottaa ensin koeajalle. Tuskin muuta ongelmaa on, mutta se allergia vaan…ja kiva, voit vaikka vielä ilmoittaa sähköpostiin kun olet vaatteet katsonut.:) Harsoja ei itseasiassa tarvii, niitä tuolla näytti vielä olevan pino.
  Huopis: Joo mä olen sun kanssa tossa ihan samaa mieltä, mä tarkoitan lähinnä just niitä jotka ei tyyliin kerro lapsilleen onko ne tyttöjä vai mitä ne on jne…sitä en ymmärrä.
  musta tuntuu että nykyään suuri osa, ainakin suomessa, kasvattaa lapsensa tavallaan melko sukupuolineutraalisti koska nykyään ne roolit ei aikuisillakaan ole niin tiukat. Toisin kuin ennen, jolloin naiset käytti vain hameita jne.

  Toisaalta mä en ymmärrä miksi nykyään kaikki pitää luokitella niin hienojen sanojen taakse kuten "meidän lapset kasvatetaan sukupuolineutraalisti". Siinähän ne kaikki lapset leikkii samallailla hiekkalaatikon reunalla, on ne tyttöjä tai poikia. Niin ne on aina leikkinyt. 🙂

 14. 14

  sanoo

  Moikka!
  Siis miten multa on menny ihan ohi tää Asema-juttu. Sillon joskus luin sun blogista, että olitte käyny kattomassa ja mietitte ostamista, mutta loppu olikin menny ihan ohi.

  Vitsit tehän ootte laittanu tuulemaan saanu jo paljon remppaa aikaan! Hienolta näyttää. Saatte siitä varmasti ihanan kodin. 🙂

  Voimia niin remonttiin kuin tyttöjen ja kissojen ym. kanssa! 🙂

 15. 15

  sanoo

  Tsemppiä uusien perheenjäsenten kanssa.
  Mukavan blogisi löysin Tiitun kautta, kahlasin läpi ja ilmoittauduin lukijaksi 🙂

 16. 17

  Uudet vanhasta sanoo

  Hyvä jos tiskikone on käytössä ja saitte sen asennettua toimimaan 🙂 Kiva että se pääsi vielä käyttöön ja tarpeeseen, luotettavasti palveli meitäkin.

  Me ollaan jo tänne teijän vanhaan alettu asettumaan, kamat jo melkeen purettu. Kurkistellaan aina välillä teijän blogiin ja toivotetaan tsemppiä edelleen remppahommiin ja kriisiperheilyyn. Niin hienoa työtä molemmat!! Ja vielä kissat siihen päälle, ihan meinaa välillä kadehdittaa 😛

  Ihanaa ja pirteää kevättä koko teijän kasvavalle porukalle täältä vanhasta kodista!

 17. 18

  sanoo

  Voi kun kiva kun kävitte moikkaamassa täällä!:)
  Kyllä, tiskikone oli ihan mahtava juttu saada niin pikaisesti, edullisesti ja helposti. Kyllä olisi kamalaa kun tämän kaiken työmäärän lisäksi pitäisi vielä tiskata koko poppoon astiat…:/

  Kiva kun ootte asettunut, toivottavasti viihdytte sielä myös!:) On se hassua aina ajatella että meidän kodissa asuu nyt joku muu…

  Mukavaa kevättä teillekin!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *