Etenee

Täällä koko kroppa huutaa väsymystä.
Takana kaksi päivää tiukkaa seinän raaputtelua ja maalaamista. Edessä sellaisia päiviä vielä ainakin 12 päivää. Rankkaa mutta kivaa! Varsinkin kun tuloksia näkyy jo.
Nosturi tuli eilen siis pihaan. Talon pääty on rapsutettu irtomaaleista kokonaan ja pesty, ja tuo keittiön levyinen alue radan puolelta on rapsuteltu, pesty ja puoliksi maalattu. Sää oli eilen ihan mahtava tähän hommaan. Tänään paistoi aurinko liian kuumasti mutta tehtiin silti. Tänään tosin saatiin jo vähän apuakin kun ystävä tuli jatkamaan rapsuttelua mun tilalle, mulla kun ei tahdo voimat riittää samaan tahtiin kuin miehellä.

Meillä on pitkään ollut selkeää hyytymistä havaittavissa kaikessa remontissa. Syynä se että kun aina vaan pitäisi jotain tehdä mutta aikaa ei ole oikein ikinä. Nyt kun kallis vuokranosturi on pihassa, on lomaa ja on vaan pakko painaa duunia, niin kyllä me sitten painetaankin. Niin lujaa ettei meinannut kummallakaan tulla uni eilen vaikka koko kroppa huusi väsymystä. Oli vaan niin ylikierroksilla ja mietti että mitäs huomenna, mistä jatketaan. Lisäksi musta tuntui että oon ihan merisairas. Toi nosturin kori heiluu oikeasti tosi paljon tuolla korkealla, niin paljon että vielä sängyssäkin keinutti, kuin laivalla olisi ollut!

Olen niin ylpeä meistä! Mä uskalsin mennä sinne korkealle, vaikka heiluu ja pelottaa, niin mähän en alas tullut vaan tein siinä missä mieskin. Kun toista harmitti maalata kattoa ja toista seinän lautojen väliä niin vaihdettiin paikkoja, ei tietoakaan että tarttis kinata kumpi tekee mitäkin. Ollaan aikas täydellinen tiimi!
Mikä parasta, tavoite oli maalata tämän kahden viikon aikana talojen päätyjen korkeimmat kohdat ja radan puolen korkeimmat kohdat. No mehän ollaan jo nyt huidottu kahdessa päivässä paljon enempi pinta-alaa ja on ihan huippufiilis!
Vielä kun pysyisi ne sateet poissa ja energiaa riittäisi edelleen, niin saadaan kyllä hyvillä mielin jatkaa kohti syksyä ja keskittyä sisähommiin.
Mä olen ihan liekeissä, ylikierroksilla, yliväsynyt mutta ah, kyllä tämä joskus palkitseekin!

-Henna-

Ps. Tähän saattaa tulla pieni parin viikon blogitauko koska meillä tosiaan menee kaikki aika tuolla maalatessa, mutta katsotaan….

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Niin tuttu tunne tuo välillä aivan ylikierroksilla meneminen, kun työtä olis enemmän kuin ehtii tehdä, ja lopulta sitä säntäilee tehden ties kuinka montaa asiaa yhtä aikaa… mut mikään ei korvaa lopulta sitä aikaan saamisen tunnetta ja iloa, vaikka urakan päälle tuleekin ne muutamat palautumispäivät, jolloin ei jaksa sitten tehdä yhtään mitään, ja jotka on hyvä pitää ilman minkäänlaista to do -syyllisyyttä. Hienolta jo näyttää ja onneksi teillä on tänä kesänä ollut paremmat säät tuohon maalaushommaan. Toivon niitä todella edelleen. Tsemppiä teille urakan loppuunsaattamiseen!

  • 2.1

   sanoo

   No niinpä… Voipi olla että näiden kahden viikon aherrusten jälkeen ollaan jonkinaikaa aivan rättipoikki ja "ei enää ikinä remonttia!!"-fiiliksissä. Täytyy vaan sitten antaa sitä ansaittua lepoa itselleen. Nyt ei kuitenkaan mietitä vielä sitä, nyt on tehtävä kun aika ja nosturi on kallista!
   Joo, onneksi ei ole viime kesän sateita, huh…
   Kiitos kovasti!:)

 2. 5

  sanoo

  Onpa iso proggis, mutt anyt teillä on ihana Me tehdään tämä-yhteishenki siellä! Tuolla pääsee varmasti jo pitkälle 🙂 Talosta tulee mahtava, näen sen jo sieluni silmin! 🙂 Jaksuja kovaan hommaan ja muistakaa juoda tarpeeksi! Kyllähän tuo nosturissa heiluminen aina tallinnan risteilyn voittaa, joten keep on going! 😀

 3. 6

  sanoo

  Yhdessä tekeminen tuo varmasti lisäenergiaa. Toivotaan, että sää suosii edelleen.
  Hyvältä näyttää jälki!

 4. 7

  sanoo

  Oi mahtavuutta! Tosi kovasti teille tsemppiä ja jaksamista ja toivotaan myös hyviä kelejä!!

 5. 8

  sanoo

  Tilataan poutapäiviä niin saatte homman etenemään ;o) Maalaushommiin olisi pilvipouta ihan paras. Ottakaa ihmeessä paljon kuvia työn edetessä niin jää muutakin kuin muistikuvat…

  • 8.1

   sanoo

   Niinhän se oli, mutta aurinkokin parempi kuin vesisade. Kun kuitenkin aina voi tehdä varjopuolella. Nyt tuolla sataa kaatamalla ja jännitetään valuuko juuri maalatun seinän maalit maahan….:(

 6. 9

  sanoo

  Mä niiiiin tunnen sun tuskan, meillä myös remppailua isommal mittakaaval, ja voi että ku välillä o hiuka "pensselit santaan"-tunne. Kyl sitä kaikkee tekis ja haluais tehä, mutta aikaa ja rahaa ei aina henno heti olla tarpeeks, ja sit ku tulee muuta semmosta mihin ei voi vaikuttaa… Nim. nyt jo puol vuotta tennis- ja golfkyynerpäävaivoja…

  KOvasti voimia jaksaa potkia eteenpäin, se kaikki palkitsee lopulta! 🙂

 7. 11

  sanoo

  Tsemppiä täältäki, tuo jos mikä on nopeasti palkitsevaa puuhaa! Toivotaan hyviä maalaussäitä!

 8. 13

  Anonyymi sanoo

  Hei, maalin rapsuttelusta haluaisin kysyä, kun meilläkin se jossain vaiheessa edessä.
  Miten rapsutatte seinäpinnan? Tai siis mikä työkalu on toimivin? Ja täytyykö kaikki maali saada rapsutettua pois?

  Talostanne tulee todella upea!

  Maija

  • 13.1

   sanoo

   No mehän tehtiin viime kesänä se virhe että aloitettiin poistamalla kaikki maali, joka oli aivan järkyttävän hidasta puuhaa. Tänä kesänä sitten museoviraston ammattilainen neuvoi että ei missään nimessä kaikkea pois vaan ainoastaan se mikä irtoaa. Se kevyesti raavitaan pinnasta. Tietty jos on paksu kerros maalia joka lohkeilee tosi rumasti niin siihen jos päälle maalaa niin näyttää kamalalta. Kaukana ylhäällä se ei haittaa mutta silmän korkeudella kannattaa olla suht tasainen se pohja jonka päälle maalaa. Ja karkea pinta niin tarttuu hyvin.
   Se vanha, pohjalle jäävä maali kuulemma vain suojaa puuta eikä haittaa yhtään.
   Paras väline on ihan perus maalikaavin tai jos maali on helposti hilseilevää niin jopa teräsharjakin riittää.
   Tosi tärkeää olisi myös pestä seinä jos on kovasti likaantunut, me pestiin ihan painepesurilla ja ero oli talon värissä huima! Eka kevyt rapsutus, sitten pesu ja kunnon kuivumisen jälkeen maalia, näin me ollaan tehty.:)
   Maalina käytetään Uulan petrooliöljymaalia, tykätään kovasti ja on helppo maalata kun yksi kerros riittää.:)

  • 13.2

   sanoo

   Teillä on projektia, mutta kyllä kannattaa, sillä siitä tulee hyvä!

   Oli kiva lukea myös "teknistä" juttua ja kokemusta rapsuttelusta ja maalivalinnoista.

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Hienoa! Jaksaa, jaksaa! Ja kovasti tsemppiä!

  Meillä maalattiin rintamamiestalo viime kesänä. Vanhat maalikerrokset rapsuteltiin käsipelillä ja osaan taloa käytettiin koneellista hiontaa (nyt en kuollakseni muista laitteen nimeä/merkkiä, Saksasta mies sen tilasi). Päällimmäinen maalikerros oli pakko saada pois, se oli jotain lateksia ja vielä erittäin kehnolla jäljellä maalattu. Uusi maali oli Uulan petrooliöljymaalia, ihan ykköstä todella!

  Meillä oli vuokratelineet kolme viikkoa, joista keskimmäisen viikon satoi kaatamalla. Tuolloin sitä vain katseli ikkunasta ulos ja mielessä raksutti vuokralaskuri… Pahimmalla ketutuksella mies maalaili räystäänaluslautoja, kun ei muutakaan voinut.

 10. 16

  sanoo

  Tsemppiä todella sinne! Meidän talonmaalaus on kans niin takkuillut :-/ Oikein ärsyttää ja kamalasti! Ja toi vuokranosturi pitäisi tilata. Ei saada paria päätyä varmaan omin voimin. Sekin ärsyttää :-/ Se ON kallis. Mutta kai se tästä. Sit kun ootte saaneet noi hommat valmiiksi, niin voi että on varmasti mahtava fiilis!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *