Do something awesome today

 Mikin tv-seinä alkaa olemaan jo pikkuhiljaa suht valmis. Uusia julisteita, säilytysrasioita ja Pezzit rivissä.
Vielä pöytien välinen nurkka kaipaisi siistimistä, iso tietokonelaatikko pitäisi piilottaa ja tilalle laittaa jotain muuta. Miki toivoisi liitutaulua, mutta toisaalta meidän akkarihullu tarttis jo lisää kirjahyllytilaa kaikille Aku Ankan taskukirjoilleen. Ehkä matala kaappi jossa liitutaulumaalia…? Katsotaan mitä keksitään.

 Tilasin jokin aika sitten Etsysta Mikille hauskoja julisteita. ”Do something awesome today” sopii pojalle joka tarttis vähän positiivisempaa ajattelua. ”En mä osaa” ja ”mulla ei oo mitään tekemistä” kun valitettavasti kuuluvat pojan vakkarilauseisiin… Mä yritän pojalle toitottaa että sä opit kun yrität, ei kukaan osaa ekalla kerralla. Saatikka sitten toi että elämästä voi nauttiakin, tehdä kivoja juttuja eikä kitistä pienistä.

Myös tämä ”A day without laughter is a day wasted” by Charlie Chaplin sopii meidän humoristiselle naaman vääntelijälle myös. Molemmat julisteet Etsystä täältä.

Miki on nykyään hirveän kiinnostunut rahasta, ja mulle valittikin yksi päivä että kun hän ei koskaan saa omaa rahaa. Vähän aikaa sitten hän oma-aloitteisesti myi piirustuksiaan meille ja sukulaisille. Nyt sitten sovittiin iskän kanssa että Miki saa jatkossa pientä viikkorahaa. Rahaan kuitenkin kuuluu mm. huoneen siivous kunnolla kerran viikossa. Joka iltahan lelut korjataan, niin on tehty aina mutta lisäksi perjantaisin hän laittaa oikeasti kaiken paikalleen, tyhjentää pöydän ja roskakorin, imuroi ja pyyhkii pölyt. Hyvin on tämä toiminut ainakin toistaiseksi ja Miki ihan tykkää imuroida. (Oppi myös pian miten turhauttavaa äidillänsä on kun tunnin päästä on huone täynnä koiran karvaa taas…)
Sitten rahat säästöön ja tarkkaa mietintää mitä sillä ostetaan.

Nuo patjat sängyn alla on tosiaan tarkoitus päällystää tässä heti kun saan aikaiseksi ja niistä on tulossa ohje-postaus maaliskuun puolivälissä. Helppo työ, ja supersuositut patjat lapsilla!

Nyt Muumio-elokuvan katselu loppuun ja nukkumaan.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kivan näköiset hyllyt, hauskoja julisteita – ihan tässä alkaa itselläkin sormet syyhytä pojalle huonetta sisustamaan. Ihan vielä tuo alle puolivuotias ei kyllä omaa huonetta tarvitse, mutta äkkiäkös aika rientää.. Meidän esikoinen (4, 5v tyttö) on ihan samanlainen siinä mielessä, että vaatii itseltään jotenkin tosi paljon, hermostuu jos ei heti osaa esm.piirtää tai kirjoittaa jotain juttua.. eikä auta vaikka kuinka sanoo että ei kukaan voi osata harjoittelematta eikä sun tartte 4v:na osata tehdä kaikkia kirjaimia ja numeroita ja kuviota. Ja tosi hienosti hän kyllä osaa ikäisekseen, sitä olen kyllä yrittänyt hänelle toitottaa. Mutta silti tulee aina se en minä osaa.. tekemistä nuo sisarukset kyllä keksii, sitä ongelmaa ei yleensä ole, pikkusisko (pian 3v) onkin semmoinen touhun tyttö ja keksijä, että ei toimettomaksi jää koskaan! Eikä ikinä sano ettei osaa, tekee aina omaan tyyliinsä 😉

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Oi onpa teillä kaunista ja värikästä! Eksyin ensimmäistä kertaa Blogiisi, talonne tuttu kyllä kun Korson asemalla jokapäivä junaa odottelen ja katson ihanaa vanhaa rakennusta:)

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Meillä pojalla on oma rahalipas, jonne saa silloin tällöin rahaa. On kovin rahan perään ja tykkää katsella ja järjestellä niitä. Kuitenkin yleinen riidan aihe aamuisin on, kun äidiltä on loppunut kolkot ja hakee bussirahaa pojan rahalippaasta "Kyllä mä maksan takaisin…". Ei auta. Aina asiasta tulee hirveä huuto. Pitää ehkä hankkia oma rahalipas, jotta aina olisi jonkin verran kolikoita 🙂
  -Mia

 4. 5

  sanoo

  Ooo Jes näyttääpä kivalta. Hyvä tuo viikkorahan kerryttämis systeemi teillä. Huvitti tuo imuroinnin jälkeinen fiilis koiran karvoista ja niin tuttu.

 5. 7

  sanoo

  Onpa ihana pojan huone! Me aloitettiin viikkoraha, kun poika aloitti syksyllä eskarin. Lelujen siivoaminen omille paikoille ja roskien vieminen kuuluu töihin. Samoin vaatteiden laittaminen naulakkoon tai muihin niille kuuluville paikoille ja hyvin on toiminut. Tietty välillä tarvii muistuttaa, mutta kinastella ei enää ollenkaan. Eli meillä ainakin viikkorahasysteemi toimii hyvin. Tuon imuroimisen voisin ottaa vielä kuvioihin mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *