Blogit
Koti asemalla

Do something awesome today

 Mikin tv-seinä alkaa olemaan jo pikkuhiljaa suht valmis. Uusia julisteita, säilytysrasioita ja Pezzit rivissä.
Vielä pöytien välinen nurkka kaipaisi siistimistä, iso tietokonelaatikko pitäisi piilottaa ja tilalle laittaa jotain muuta. Miki toivoisi liitutaulua, mutta toisaalta meidän akkarihullu tarttis jo lisää kirjahyllytilaa kaikille Aku Ankan taskukirjoilleen. Ehkä matala kaappi jossa liitutaulumaalia…? Katsotaan mitä keksitään.

 Tilasin jokin aika sitten Etsysta Mikille hauskoja julisteita. ”Do something awesome today” sopii pojalle joka tarttis vähän positiivisempaa ajattelua. ”En mä osaa” ja ”mulla ei oo mitään tekemistä” kun valitettavasti kuuluvat pojan vakkarilauseisiin… Mä yritän pojalle toitottaa että sä opit kun yrität, ei kukaan osaa ekalla kerralla. Saatikka sitten toi että elämästä voi nauttiakin, tehdä kivoja juttuja eikä kitistä pienistä.

Myös tämä ”A day without laughter is a day wasted” by Charlie Chaplin sopii meidän humoristiselle naaman vääntelijälle myös. Molemmat julisteet Etsystä täältä.

Miki on nykyään hirveän kiinnostunut rahasta, ja mulle valittikin yksi päivä että kun hän ei koskaan saa omaa rahaa. Vähän aikaa sitten hän oma-aloitteisesti myi piirustuksiaan meille ja sukulaisille. Nyt sitten sovittiin iskän kanssa että Miki saa jatkossa pientä viikkorahaa. Rahaan kuitenkin kuuluu mm. huoneen siivous kunnolla kerran viikossa. Joka iltahan lelut korjataan, niin on tehty aina mutta lisäksi perjantaisin hän laittaa oikeasti kaiken paikalleen, tyhjentää pöydän ja roskakorin, imuroi ja pyyhkii pölyt. Hyvin on tämä toiminut ainakin toistaiseksi ja Miki ihan tykkää imuroida. (Oppi myös pian miten turhauttavaa äidillänsä on kun tunnin päästä on huone täynnä koiran karvaa taas…)
Sitten rahat säästöön ja tarkkaa mietintää mitä sillä ostetaan.

Nuo patjat sängyn alla on tosiaan tarkoitus päällystää tässä heti kun saan aikaiseksi ja niistä on tulossa ohje-postaus maaliskuun puolivälissä. Helppo työ, ja supersuositut patjat lapsilla!

Nyt Muumio-elokuvan katselu loppuun ja nukkumaan.

-Henna-

Kommentit (7)

  1. Irmastiina Ruusukummusta

    Noin sitä oppii, että raha ei kasva puussa! Todella hyvä juttu tuo viikkoraha..:)

  2. Minna

    Onpa ihana pojan huone! Me aloitettiin viikkoraha, kun poika aloitti syksyllä eskarin. Lelujen siivoaminen omille paikoille ja roskien vieminen kuuluu töihin. Samoin vaatteiden laittaminen naulakkoon tai muihin niille kuuluville paikoille ja hyvin on toiminut. Tietty välillä tarvii muistuttaa, mutta kinastella ei enää ollenkaan. Eli meillä ainakin viikkorahasysteemi toimii hyvin. Tuon imuroimisen voisin ottaa vielä kuvioihin mukaan 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *