5-vuotiaan pojan vaatetus

Niinkuin mä jo joskus aiemmin kerroinkin, meidän lapsilla on melko ”tavis”vaatteita. No, hoitolapsilla on pitkälti kotoaan tulleita ja pikaisesti esim H&M ostettuja vaatteita, kaikilla omantyylisiään.
Mikin oma asenne vaatteisiin on vähän sellainen ”ei mua hirveästi kiinnosta mutta mitä tahansa en päälleni kuitenkaan laita”. Sitäpaitsi pojan tyyli on aina ollut niin sama, ettei äiti kovin usein tee virheostoksia. Monesti ollaan kyllä riidelty esim jostain juhlapaidasta, kun on kuulemma ihan tylsä ja tyhmä mutta kun juhliin ei printtipaidassa ja skeittipipossa voi lähteä…

 Mikin tyylissä tärkeintä on mukavuus, kivat printit, leikkisyys ja väreistä tykätään. Villasukkia myöten väriä löytyy oikein kunnolla. Ylimmän kuvan villapaita, jonka pojalle joskus tein, on harvoja harmaita vaatteita. Se on ihana ja lämmin, mutta Miki ei siedä huppareita tai paksuja paitoja jotka vedetään pään yli. Yleensä hupparissa pitää olla vetoketju, niin ja huppu. Ei college-paitoja siis.
Varmaan arvata saattaa että toisen kuvan supermies-paita on pojan lemppari. Siihen kuuluu irroitettava viitta ja poika voisi pitää sitä päällään aina. Parasta on juosta se päällä ja sitten huudetaan monesti ”Äiti kato, lentääkö mun viitta? Entä nyt kun meen alamäkeä??”
Sekin on hankittu H&Mstä.

 Perus H&M voi olla aika tylsä vaihtoehto, ja ”niin nähty” mutta mä tykkään kun sielä sitä väriä riittää, hinnat on edullisia ja vaatteet kestää hyvin sen aikaa kunnes jäävät pieneksi.
Sitten kenkiin, takkeihin ym saatetaan panostaa rahallisesti enemmän. Niissä kun tärkeää on kestävyys.

Miki oli aivan mahtava malli, pysyi hyvin paikallaan ja kertoi itse miten haluaa kuvissa olla. Esim hevisauruksen mikki oli pakko olla kuvassa!

Koska me ollaan paljon kotona, on kivaa hengailla rennoissa vaatteissa. Miki tykkää haalareista, ainoa ikävähän niissä on vessakäynnit. Niiden helppoudesta poika tykkää muuten kyllä.
Joskus sitä sitten vuorostaan vedetäänkin naamiaisasut päälle ja juostaan ne päällä!

Tällä hetkellä meidän sisälämpötila on 17,5 astetta joten ei paljon kiinnosta mitä on päällä, kunhan sitä on paljon. Mullakin tällä hetkellä 4 paitaa päällekäin, tossut, ja pitkikset housujen alla.
Ulkona Mikillä on Molokidsin keltainen haalari tai kauppakäynneillä H&M:n vihreä takki. Kaulahuivin olen tehnyt ja jalassa on ihanan lämpimät popot joiden merkkiä en nyt muista… Päässä yleensä skeittipipo, DC:n tms.

Kesällä pojalla on paras tyyli, sukulaiset, varsinkin pojan eno, tuo hänelle Vansin tms skeittikenkiä ja päässä keikkuu esim. DC:n skeittilippis. Skeittilippikset on aina ollut Mikin ”tavaramerkki”, (pitkien hiusten lisäksi,) ekan hän taisi saada jo vuoden vanhana. Mikä tärkeää, lippiksen pitää olla vähän iso ja lipan vinossa. 😉
Niistä sitten lisää kesällä.

Tällainen värikäs poika meillä!

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanan värikkäitä vaatteita. Niin meilläkin on, kaikkea paitsi ei tummansinistä. Viikolla nauroin kun hain ipanoidit tarhasta, että ovat kuin liikennevalot: punainen, keltainen ja vihreä.

  Mihin erityisesti kiinnitin huomiota, oli Mikin kaulahuivi. Meidän neitihenkilö oli isoäidillä itse poiminut lankakorista lankoja ja laittanut ne värijörjestykseen riviin ja isoäiti oli kutonut niistä huivin. Värimaailma oli ensisilmäyksellä erikoinen, mutta olen oppinut tykkäämään siitä. Ja se on sukua Mikin huiville. Pitäisi melkein kuvata se oma.

  • 1.1

   sanoo

   Joo meillä kanssa erottuu usein Miki hyvin porukasta, hoitolapsetkaan ei yleensä oo noin värikkäitä. Toi huivi on kyllä kanssa niin huomiotaherättävä, mutta mitäpä tuosta, niin saa ollakin!:)

 2. 2

  sanoo

  Tuttuja juttuja. Meillä asustaa kolme poikaa ja kuvapaidat ovat ihan pop. Vanhassa hirsitalossamme oli kovilla pakkasilla 18 astetta, mutta pikkupojat tarkenivat omien sanojensa mukaan t-paidalla. Ihmeellisiä lapsia ;). Tervetuloa vierailulle blogiini. Siellä on meneillään nyt myös kiva lahjakorttiarvonta. …mahdollisuus hankkia vaikka niitä printtipaitoja :).

  • 2.1

   sanoo

   Joo nääkin väittää pärjäävänsä vähemmällä, ja mulkoilevat mua kiukkuisesti kun käsken taas pukea ne villasukatkin jalkaan! Lapset toki liikkuu kokoajan, mutta istuvat myös jatkuvasti jäätävän kylmällä lattialla… En ymmärrä ettei ne muka palele!
   Kiitos kutsusta!:)

 3. 3

  sanoo

  Minun pojillani ei ole muita vaatimuksia vaatteiden suhteen kuin että niissä on mukava olla. Heitä on helppo miellyttä. Mutta kun tulee aika vetää siistit vaatteet niskaan, alkaa kalabaliikki, koska housut on jäykät eikä yhtä mukavat kuin lökärit.
  Kivitalossa on puolensa, lämmintä piisaa, mutta kyllä puutalossa on ihana tunnelma, joka täältä puuttuu…

  • 3.1

   sanoo

   Joo Mikillekin se mukavuus ja helppo puettavuus on tärkeitä. Mutta niin se varmaan pojilla on usein. Tytöt kestää rimpsumekkoja, pantoja ja tiukkoja sukkiksia jo pienestä.:D
   Onhan täällä tunnelmaa, en mä tätä vaihtaisi mutta joka aamu mietin että on tää hullun hommaa.:D Silti en vaihtais!:)

 4. 4

  sanoo

  Voi ei, miten ihana ja iloinen hyvänmielen postaus! Päädyin tänne blogiin ihan sattumalta ja sainkin heti käyntipalkaksi oikein ison hymyn kasvoilleni.

  Ihanan näköinen poika, ihanan värikkäitä vaatteita ja herttaista määrätietoisuutta. Hevisauruksen mikki on meidänkin sukulaispojalla ja tärkeä hänellekkin 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Ihan parhaat villasukat Mikillä!

  T: Päivi 33 vee, jolla samanlaiset. 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Tutulta näyttää! Mun pojalla samanlainen tyyli ja juhliin mennessä aina tulee sanomista "MUTTA nuo housut ei ole mukavat päällä. Toi paita on tylsä". 5-vuotiaat pojat! 😀
  -Mia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *