Lasten lempiruoat: Tomaattinen uunimakkara

Lasten lempiruoat juttusarja aloitetaan tällä meidän vauhtikolmikon kestosuosikilla. Tomaattinen uunimakkara on helppo ja nopea valmistaa. Lapset auttavat myös mielellään tämän ruoan valmistamisessa. Lenkkimakkaran ja kesäkurpitsan viipaloiminen sujuu heiltä jo hyvin. Paras vaihe tomaattisen uunimakkaran valmistuksessa taitaa kuitenkin lasten mielästä olla juustoraasteen ripottelu.

Tomaattinen uunimakkara maistuu meillä keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera tarjottuna. Tällä kertaa tarjolla oli myös porkkanaraastetta, joka taitaa olla jokaisen lapsen suosikkisalaatti. Miehen kanssa lisäämme omiin annoksiimme tietysti sinappia, lapset eivät ole vielä päässeet sinapin makuun.

Tomaattinen uunimakkara

Ainekset (5 annosta)

500 g
lenkkimakkaraa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulin kynsiä
1 rkl
oliiviöljyä kuullottamiseen
1 kpl
kesäkurpitsa
400 g
tomaattimurskaa
70 g
tomaattipyrettä
1 dl
vettä
1 rkl
pizzamaustetta
½ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
150 g
mozzarella juustoraastetta
45 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää mausteet ja kaada tomaattikastike uunivuokaan.

Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.

Asettele uunivuokaan vuorotellen makkaraviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita.

Lisää juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kullaankeltaisen värin.

Tarjoile tomaattinen uunimakkara esim. keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *