YYTERIN SANNOILLA

Viikonloppuna tehtiin pieni extempore-retki Yyterin hietikoille. Turussa lauantai oli mitä aurinkoisin, mutta Rauman kohdalla meinasi iskeä epätoivo, kun näkymät muuttuivat yhtäkkiä tämänkaltaisiksi. Ehkä ensi kerralla muistetaan tarkistaa ennen lähtöä myös reissukohteen säätiedotus, heh… Perillä kuitenkin ripsautteli vain vähän, ja auringostakin pääsimme nauttimaan vielä loppupäivästä. Hukkareissulta siis onneksi vältyttiin, vaikka hetken tilanne näytti kieltämättä todella pahalta.
Äkkinäisen sadepuuskan ansiosta rannat olivat miltei tyhjät, ja saimmekin nauttia Yyterin tunnelmasta ihan rauhassa, vain muutama uimari näkyi siellä täällä. Ympärillä kiertävät sadepilvet ja niiden välitse siivilöityvä auringonvalo maalasi hienot värit maisemaan, onneksi oli kamera mukana. Jotenkin olen aiemmin missannut tämän paikan ihan täysin ja yhdistänyt paikan mielessäni vähän erilaisiin – kosteisiin ja kovin ruuhkaisiin – mielikuviin, mutta ihan suotta. Hetken kävelyn jälkeen auringossa hiekkasärkillä olo oli kuin ulkomailla. Menkää ja nauttikaa tekin, Suomesta löytyy kyllä ovelia paikkoja!
Tällaisia pikkupyrähdyksiä on tarkoitus harrastaa lomalla vielä jatkossakin, ne tuovat mukavasti kesäfiilistä, vaikka isompi lomareissu jääkin tältä kesää väliin. Ainakin ajattelimme tsekata vielä Fiskarsin, Kustavin ja ehkä vielä saariston rengastienkin. Kauniita paikkoja löytyy ihan läheltäkin, kunhan vain ottaa ja lähtee. Eipä siinä sen kummempaa tarvitsekaan.
Last weekend we took a trip to Yyteri, located in the west coast of Finland. That place is famous for its sand dynes and long silvery beach, not that typical for Finnish landscape. For a moment it felt like we were somewhere abroad, but actually there was only a two hours drive to our home.
Kommentit (4)
 1. Hieno vinkki & kuvat. Annan oman vinkkini, jollei ole entuudestaan tuttua. Kemiön seudulla on katsottavaa yhdeksi pyrähdyspäiväksi. Söderlångvikin kartanomuseo ja siellä tämän kesän virkistävä/hienovarainen Anu Tuomisen taidenäyttely. Lyhyt lauttamataka Högsåran saarelle, jossa ihana Astrid Lindgren-tyylinen tunnelma ja Farmor's cafe herkkuineen. Ölmosin uimaranta, Saaristomeren luontokeskus Sinisimpukka Kasnäsissä ja kauniit rantakalliot. Intoa remonttiin & suloisia elokuisia päiviä!

  1. Kiitos vinkistä, kuulostaa aivan ihanalle! Olisipa aikaa piipahtaa tuolla vielä tämän loman aikana. Vanhoissa kartanoissa pitäisi kiertää enemmänkin, ovat minusta tosi kiinnostavia niin rakennus- kuin kulttuurihistoriallisesti. Ja saariston luonto on vain niin kaunis myös.

   Kiitos, lempeää elokuuta myös sinne!

 2. Kökar on myös ihana kohde. Pyörän saa lautan kyytiin muutamalla eurolla.
  Täällä hieman pohjoisemmassa noita Yyterin kaltaisia hiekkabiitsejä on mm.Storsand Munsalassa (Vaasan ja Pietarsaaren välillä) Lillsand Pietarsaaressa ja Lohtaja/Vattaja Kokkolan pohjoispuolella. Mahtavat rannat ja rauha. Hienoilla ilmoilla kun Yyteri usein pullistelee väkeä.

  1. Kiitos vinkestä! Voi, kunpa ennättäisi tehdä oikein kunnon kierroksen noilla seuduilla, taitaa jäädä kyllä ensi kesään. Ruuhkaisena Yyteri ei oikein houkuttele, meillä kävi tuuri kun rannat olivat epävakaan sään ansiosta melkein tyhjät… Rauhalliset, tyhjät rannat ovat niitä parhaita löytöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *