Yksityiskohtia ja kiinteitä ratkaisuja

Usein pysähdyn sisustuskuvissa katsomaan erilaisia kiinteitä yksityiskohtia. Onnistuessaan nämä ovat ihan huiman hienoja, tukevat kohteen arkkitehtuuria ja vievät yleisilmeen ihan uudelle tasolle. Kiinteät ratkaisut tekevät myös kodista persoonallisen ja valmisratkaisuja mielenkiintoisemman. Toki tällaisten suunnitteleminen vaatii taitoa, eivätkä samat ratkaisut toimi kaikissa tiloissa. Poimin alla oleviin kuviin muutamia kiinnostavia esimerkkejä onnistuneista kiinteistä oivalluksista ja persoonallisista ratkaisuista:

kuvat Liljencrantz for Kvänum

Kvänum on hiljattain julkistanut yhteistyössä designer Louise Liljencrantzin kanssa suunnitellun keittiömalliston. Mallistosta voisi poimia useammankin inspiroivan kuvan, mutta tässä nyt kaksi, joissa molemmissa on käytetty puuta todella kauniilla tavalla. Ensimmäisessä kuvassa kiinnitin huomiota kauniisti upotettuun liesituulettimeen, jossa tuuletin on ikään kuin osa seinää. Toisessa taas viehätti kaunis kiinteä penkkiratkaisu. Molemmissa on toki myös viimeistellyt ja elegantit puukaapistot, jotka sointuvat kauniisti yhteen ikkunoiden kanssa.

kuva Ballingslöv

Tässä kuvassa taas yhtenäistä kaapistoseinää on kevennetty pienellä kololla. Laskutilan lisäksi se toimii myös pienenä displayna kauneimmille keittiöastioille ja esineille. Särmikkäät mustaruutuiset ikkunat ja vaalea lattia keventävät sopivasti kokonaisuutta, näin puu ei tunnu tunkkaiselta, vaikka sitä onkin isojen kaapistojen myötä käytetty paljon.

kuva Fastighetsbyrån, stailaus Lotta Agaton Interiors

Tässä kuvassa puolestaan pysäytti kauniin seesteinen tunnelma – ja nuo huikeat tammikarmiset ikkunat. Ikkunoilla pystyy vaikuttamaan tosi paljon kodin tunnelmaan, siksipä niihinkin kannattaa kiinnittää rakennusvaiheessa huomiota. Nämä edeltävät kuvat ovat hyvä esimerkki tästä, kaikissa on vähän erilaiset ikkunat, jotka tuovat ihan oman lisänsä interiöörin tunnelmaan. Tämän alimman kuvan muu sisustus tukee kivasti tammen luomaa seesteistä linjaa, niukka minimalistinen ilme jatkuu myös yksityiskohdissa.

kuva Ballingslöv via Trendspanarna

Tässä taas yksi kaunis kiinteä penkkiratkaisu, jossa korkeat keittiökaapit jatkuvat kiinteänä penkkinä. Penkin alaosa on hyödynnetty säilytystilana, ja kaapistojen väri sointuu nahkapäälliseen, joka viimeistelee kokonaisuuden. Kaunista!

kuva Fantastic Frank

Tässä kuvassa on hyödynnetty puolestaan kauniisti pieni alkovi: sängylle on rakennettu kiinteä, saumattomasti seinästä jatkuva kehikko. Pieni tila on saatu tuntumaan ilmavalta, eikä olohuoneen vieressä sijaitseva sänky tunnu yhtään tökeröltä ratkaisulta – päinvastoin. Myös takaseinän pienenä laskutilana toimiva syvennys on nerokas keksintö, joka lisää tilan tuntua ja ilmavuutta. Tässäpä vinkkiä yksiöiden remontteihin!

kuva Nordiska Kök

Loppuun vielä vaatekaappi-inspistä. Kaapiston korkeudella on usein suuri merkitys, itse pidän eniten täyskorkeista kattoon asti ulottuvista kaapistoista. Ne ovat minusta viimeistellyn ja harkitun näköisiä. Pidän myös sellaisista ratkaisuista, joissa yläsokkeli puuttuu ja ovet on mitoitettu ulottumaan ihan kattoon saakka – tämä on ehkä pieni yksityiskohta, mutta ero on suuri esimerkiksi standardikorkuisiin, hieman ennen kattoa päättyviin vaatekaapistoihin. Tämä kuva taitaa olla itse asiassa keittiöstä, mutta sama juttu pätee vaatekaapistossakin – täyskorkeana kaapit näyttävät enemmän kiinteiltä, kokonaisuuteen sulautuvilta ratkaisuilta, kun taas matalampina ne jäävät helposti vähän irrallisen näköisiksi.

Mitä te piditte näistä ratkaisuista, oletteko samoilla linjoilla?


Here´s some interesting details and made-to-measure solutions. I think they finalize the decoration and create much more personality to the interiors.

Kommentit (2)
  1. Samaa mieltä kaapeista! Etenkin keittiössä se rasvaisen pölyn pyyhkiminen kaappien päältä on inhottavaa.

    1. Niin on, samaa mieltä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *