WALLPAPERS – AGAIN

Täällä tulevan kodin materiaalifiilistelyt jatkuvat. Vaikka valinnoilla ei ole vielä toistaiseksi mikään
kiire, on niin hauska fiilistellä eri vaihtoehtoja – tiedätte varmasti
tämän tunteen. Varsinaisesti asiaa ei hillitse se, että viettää päivänsä kaikenlaisten ihanien sisustusjuttujen keskellä, pienenkin luppoajan sattuessa sitä löytää itsensä selailemasta tapettikirjoja tai sävykarttoja. No, kivaahan oman kodin suunnittelu vain on, tästä ajasta tulee nauttia niin kauan kuin sitä kestää.
Tällä kertaa mielessä on tapetit, joita on tulossa yläkerran makuuhuoneisiin sekä eteiseen. Varsinkin makkareissa tapetit saavat olla hyvinkin reippaita; suljetut tilat, joissa vietetään melko vähän aikaa, kestävät vähän voimakkaampiakin kuvioita ja värejä. William Morrisin Leicester-tapetti on yksi suosikistani, ja luulenkin, että tulen valitsemaan kotiin ainakin tämän kuosin. Kaksi muuta puuttuu vielä, mutta eiköhän nekin tästä pian selvene.
Mallailin värivaihtoehtoja seinälle, melkoisen rohkeitahan ovat kumpainenkin, mutta se on hyvä vain. Nyt kun kerrankin on mahdollisuus, haluan nauttia vanhan talon tunnelmasta ja sen suomista mahdollisuuksista. Tuskinpa sitä kovin montaa kertaa elämässään remontoi satavuotiasta taloa, nyt voikin vähän irrotella ja tehdä sellaisia valintoja, joita ei uudempaan taloon ehkä tekisikään. Kun mennään talon tyyli edellä, ei valinnoissa voi koskaan mennä pahasti vikaan.
Tähän kuvaan osui aika ajankohtaiset sävyt, puuterista vaaleanpunaista ja lämpimiä ruskeita höystettynä messingillä ja tummalla puulla. Innostuin itse aika paljon juuri näistä sävyistä, vaikka viileämmät sinivihreät tuntuvatkin ehkä vähän omimmilta valinnoilta. Vaihtelu kuitenkin virkistää, tämä paletti tuntuu vaihteeksi kivan freesiltä. Myös tammiset yksityiskohdat passaavat hyvin joukkoon; kun valinnat tekee taiten, voi tumma ja vaaleampi puu toimia yllättävänkin hyvin yhdessä.
Vaikka tuo ruskehtava tapetti tuntuikin nyt yllättävän kiinnostavalta, luulen, että valintani osuu kuitenkin tuohon sinivihreään. Se on täydellinen tapetti makuuhuoneeseen pellavalakanoiden, sirojen valaisimien ja pitkien verhojen pariksi. Tosin ihania tapettivaihtoehtoja ja aikaa piisaa sen vielä verran, että mieltään ehtii hyvin muuttaa ainakin kerran, ehkä kahdestikin. Mutta sehän on vain hyvä se – suunnitelmien kuuluukin elää ja kehittyä matkan varrella. Harvoin se koti kuitenkaan kerralla valmiiksi tulee, ja siinähän se jutun juju onkin.
Today I got inspired by wallpapers – especially by these ones in the pictures. I think our bedroom wallpaper is now chosen, this ”Leicester” wallpaper from William Morris is a perfect choice to the room.
Kommentit (4)
  1. On kyllä kaunis tapetti. Talon tyyli edellä ajatus on todella hyvä. Liian paljon näkee vanhoja taloja jotka on sisustettu talon henkeä kuuntelematta.

    1. No näinpä juuri. Minusta talon henki tulee ihan ehdottomasti ottaa huomioon materiaalivalinnoissa, näin lopputuloksesta tulee luonteva ja ajaton. Pienemmissä jutuissa, kalusteissa ja sisustustavaroissa on vähän enemmän pelivaraa, kyllä minäkin meinaan heittää tuonne sekaan muutaman tosi modernin jutun. Mutta tässäkin sekoittelu ja kontrastit toiminevat parhaiten.

  2. Irmastiina Ruusukummusta
    19.2.2016, 09:09

    Minunkin valintani olisi tuo sinivihreä…todella kaunis!

    1. Niin minustakin! Tykkään siitä, että värikkyydestään huolimatta tuo ei ole liian kirkas, vaan pikkuisen murrettu sävyltään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *