VISITING ARTEK

Tämä päivä on kulunut taas vaihteeksi Helsingin suunnalla. Päivällä piipahdin pikaisesti Artekin uudessa Keskuskadun myymälässä, jossa en vielä aiemmin ollut ennättänytkään käydä. Uusi myymälä edusti taattua Artek-tyyliä, oikein kaunis ja harkittu. Nappasinpa liikkeestä muutaman maistiaisen tänne blogiinkin:
Myymälä oli sisustettu näyttävästi viherkasvein. Heti sisääntulossa oli vastassa iso ruukkutorni, ja peremmältäkin löytyi isoja puita ja köynnöskasvia. Kasvit toivat oikein freesiä ilmettä tilaan. Tuon ruukkutornin kasvit ruukkuineen olivat myös myynnissä, ja eläväpintaiset ruukut olivatkin melkoisen houkuttelevan näköisiä. En sentään lähtenyt roudaamaan moista ympäri Helsinkiä, mikä oli loppujen lopuksi oikein hyvä päätös.
Muuton myötä erillinen Vitra Store sulautui valikoimineen saman katon alle Artekin kanssa. Täytyy sanoa, että hieman jäin kaipaamaan Vitra Storen idyllistä ja superinspiroivaa myymälätilaa, mutta onneksi samat hienot tuotteet löytyvät nyt täältä. Eräs suosikkivalaisimistani Atollo komeili tuollakin kullanvärisenä, ja Aesopin ihania purkkeja oli vinot pinot.
Juuri nuo Vitran tuotteet olivatkin itselle mielenkiintoisimpia, sillä niitä ei Artekin tavoin näe itse ihan joka päivä. Ylimmän kuvan Vitran vihreä sohva on ihan mieletön, olen ihastellut sitä jo ennenkin. Keskimmäisen kuvan Cherner-tuoli on myös todella hieno, yksi kauneimmista tuoleista mitä tiedän. Myös ikoninen lounge-tuoli raheineen toimi hienosti vaalealla nahalla.
Toinen vaalea kaunotar oli tämä nudenvärisellä nahalla verhoiltu Domus lounge-tuoli. Kuinka mieletön tuo olisikaan olohuoneen sohvaryhmässä modernin sisustuksen parina! 
String-hyllynurkkaus oli vaalea ja freesi. Seinämälle oli hauskasti yhdistetty kylpyhuonetunnelmaa laatoituksen ja altaan myötä. Tuo allan on muuten Duravitin Vero, joista jonkin aika sitten kirjoittelinkin. Yksinkertaisen kaunis myös luonnossa.
Kaiken kaikkiaan uusi liike oli oikein nätti ja freesi, ja puitteet olivat oikein komeat. Itse olisin ehkä kaivannut vieläkin inspiroivampia malliryhmiä ja yhdistelmiä, mutta ovathan nuo tuotteet mielettömän upeita ihan joka tapauksessa. Haavelistanikin kasvoi taas pikkuisen aiempaa pidemmäksi…
Jokos te olette ennättäneet käydä uudessa Artekissa?
Visiting new Artek store at Keskuskatu, Helsinki.
Kommentit (6)
 1. Hiukan aneemiseltahan tuo ilme näyttää..
  Voisi olla jotain vähän enemmän. Lisäksi noilla Artekin hinnoilla myös palveluasenne voisi olla pikkaisen innokkaampi kuin nykyinen nuiva meininki.

  1. Niin… Puitteet olivat kyllä upeat, oli marmoria, messinkiä ja näyttäviä viherkasveja. Mutta jotenkin itsekin olisin kaivannut vielä enemmän eloa, mielenkiintoa ja yllätyksellisyyttä esillepanoihin ja malliryhmiin. Tuotteet itsessään toki ovat kuitenkin ihan mielettömiä, siitä ei pääse mihinkään.

 2. tunne tilat
  29.4.2016, 06:19

  Mä innostuin niin paljon ruukkutornista, etten nähnyt oikein enää muita kuvia. Täytyy palata katsomaan myöhemmin uudelleen 🙂

  1. Se oli kyllä aika makea, ja sijaitsi tehokkaasti heti sisäänkäynnin yhteydessä. Plussaa myös siitä, että tornin kasvit ruukkuineen oivat myös ostettavissa, ei siis pelkkää rekvisiittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *