Vinkkejä viimeisten kesäpäivien varalle

senkillä1-800

Viikonloppu, taas.

Nyt loman viime metreillä olen yrittänyt kierrellä kotikulmia täällä Turussa vähän aktiivisemmin, arkena kun reitti tuppaa jumittumaan niin herkästi töihin-kotiin -akselille. Eilen auringon paistaessa piipahdin Samppalinnan maauimalaan, joka remonttinsa myötä on oikeinkin kivan oloinen paikka – varsinkin mukavan aurinkoisella säällä, kuten eilen. Harmi, että keksin paikan vasta nyt loman päätteeksi, sillä kyllähän tuolla olisi voinut viettää useammankin lomapäivän auringossa lekotellessa ja välillä lämmitettyyn veteen pulahtaessa, jossa oikeasti tarkenee kastautumisen sijaan myös uida. Samalla tulee kuntoiltuakin kuin itsestään, kilometri tuli uitua lähes huomaamatta.

senkillä2-800

Kiertelin myös vähän kaupungilla ja haaviini jäi pyöreät Ray-Banit mukavasta -40% alesta. Olen havitellut mustia, kevyitä aurinkolaseja jo hetken ja mukavan alen myötä nämä kannatti ehdottomasti hankkia. Nykyään panostan vain ja ainoastaan kunnollisiin aurinkolaseihin ja vaikka maksan niistä vähän enemmän, sillä ainakin oman kokemuksen mukaan ero on tuntuva halpislaseihin nähden. Juuri nyt on muuten erittäin otollinen aika tehdä aurinkolasiostoksia, lähes joka optikolla näytti olevan jonkinlaista alennusta näihin liittyen.

keramiikka1-800

Tänään puolestaan testasin vesibussia, joka on järjestetty täksi kesäksi kulkemaan keskustan ja Ruissalon väliä. Tosi kätevä tapa päästä pyörän kera retkeilemään bussilipun hinnalla Ruissaloon, jonne muuten ei oikein tule mentyä kuin ehkä autolla. Päivän toki olisi voinut valita vähän paremmin, sillä jos eilen nautittiin auringosta, tuntui tänään puolestaan siltä, että elettäisiin vähintäänkin syyskuun puoliväliä. Tulipahan silti käytyä ja poikettua samalla myös Ruissalon telakan Aveliassa, josta hankin heräteostoksena tuon pienen ruskean vaasin. Tuollainen vähän kömpelö, raa´an oloinen keramiikka viehättää muutenkin, nuo Edbladin astiat esimerkiksi ovat ihan suosikkejani. Toisaalta taas fiilistelen myös hienoa posliinia ja taidelasia – ne on ne ääripäät.

senkillä3-800

Piipahdin myös Nerån pizzojen kautta Wäinö Aaltosen museoon katsomaan Jacob Hashimoton näyttelyä, joka on kuulemma vetänyt jo nyt museoon enemmän porukkaa kuin itse Picasson teokset aikanaan. Katsotaan, jos kulttuuri-into jatkuisi vielä huomenissa, haluaisin nimittäin vielä pienelle kartanokierrokselle vaikkapa Louhisaareen. Vanhat miljööt ovat jotenkin niin sykähdyttäviä, on niin mielenkiintoista tutkailla hienojen rakennusten yksityiskohtia, sisustusta ja tarinoita, joita ne kätkevät sisäänsä. Niin että kyllähän täällä kotiseudullakin on vaikka mitä nähtävää ja tehtävää – sen kun ottaa jalat alleen ja lähtee tutkimaan.


Some tips to places where I´ve been lately along with some random home pictures and sale findings I have done.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *