Blogit
Pihkala

Sävyjä, sävyjä – viisi kutsuvaa makuuhuonetta

Tänään sateisen illan ratoksi halusin uppoutua kauniiden kuvien pariin. Ulkomaisten inspiraatiosivustojen selailu menee minulla vähän kausittain – usein arjessa ei ole aikaa eikä aina innostustakaan näiden kahlaamiseen, mutta toisinaan on kiva ottaa vahinko takaisin ja uppotua näiden maailmaan kaikessa rauhassa. Liekö syy sadesään, mutta tänään katseeni jäi ennen kaikkea tummanpuhuviin, tunnelmallisiin sävyihin ja kuviin. Nämä toki viehättävät muutenkin, vaikka raikkaan vaalea sisustuskin toki tuntuu aina yhtä freesiltä – ehkä omin linjani kulkee jossain tässä välissä. Kaikenlaisia ratkaisuja on kuitenkin aina kiva ihastella.

sisustusinspiraatio1L

Ragnar Ómarsson for Elle Decoration

Pysähdyin erityisesti tämän kuvan ääreen, kertakaikkisen ihanat sävyt tässä makuuhuoneessa. Pidän kovasti kaapistossa ja taustaseinässä käytetystä vihreään taittavasta mudan sävystä, todella kaunis ja pehmeä sävy. Mukana on kuitenkin riittävästi valkoista raikastamassa, ja vuodevaatteiden tekstuuri ja rento petaus tuo juuri tarvittavan mielenkiinnon simppeliin toteutukseen. Kuvan makuuhuone kuuluu Ragnar Ómarssonille, joka valokuvaa mm. IKEA Livet Hemma -blogiin. Kannattaa kurkata muutkin kuvat tästä inspiroivasta kodista, ne löytyvät Elle Decorationin sivuilta täältä.

sisustusinspis2

styling Kirsten Visdal, photo Margaret M. de Lange for Oslo Design Fair

Tässäkin kuvassa on kaunis seinäsävy ja petaus. Nähtävästi ryppyiset lakanat ja rento meininki kiehtovat minua juuri nyt eniten – tästähän kirjoittelinkin taannoin myös itse täällä. Kuvatsa löytyy myös yksi suosikkivalaisimistani, Flosin Taccia. Alkuperäinen Taccia on melkoisen iso (ja melkoisen hintava), mutta Flos on julkaissut aiemmin tänä vuonna pienemmän version tästä lampusta, joka on huomattavasti huokeampikin – ja kummittelee ajatuksissani toistuvasti.

makuuhuoneinspis

Wrede

Tämän makuuhuoneen seinissä on puolestaan raikas valkoinen väri, ja tunnelmaa on tuotu tilaan muilla tavoin. Sängynpääty kehystää kauniisti petausta, minulla on ollut jo pienen ikuisuuden aikeena tehdä tällainen meidän vierashuoneeseen. Tämä on hyvä vinkki vaikka vähän kalseaan vuokramakuuhuoneeseenkin, jossa seinien maalaus ei onnistu – kauniin sävyinen pääty tuo heti ihan uutta tunnelmaa. Tykästyin myös kauniisiin huonekaluihin, eli puutuoliin ja kivaan yöpöytään. Patteri ja ikkunan karmit on maalattu samalla tummalla harmaan sävyllä, kauis yksityiskohta tämäkin.

makuuhuoneinspis2

Fantastic Frank

Pidän ennen kaikkea seesteisistä makuuhuoneista, ja tässä kuvassa seesteisyys on saavutettu helmenharmaan seinäsävyn ja tähän täydellisesti sulautuvien verhojen avulla. Kuvitelkaapa tämä huone ilman verhoja, tunnelma olisi tosiaakin toinen. Pidän myös petauksesta; ylös asti pedattu päiväpeitto tuntuu tässä kuvassa virkistävältä, vaikka yleensä pidänkin rennosti auki pedatuista vuoteista enemmän. Huoneessa on kauniin klassinen yleisilme, tuolla voisi kuvitella viihtyvän hyvin.

pellahedeby1

styling Pella Hedeby, photo Kristofer Jonsson for Elle Decoration

Pella Hedeby on tuonut uuteen omakotitaloonsa tunnelmaa hienoilla ja yllättävilläkin ratkaisuilla, kuten vanhoilla peiliovilla, korkeilla listoilla ja vanhan mallin mukaisilla pistorasioilla. Makuuhuoneen paneloidut seinät tuovat ihan erilaista tuntua huoneeseen – ihailtavaa yhdistelyä ja kerroksellisuuden luomista. Muutoin makuuhuone on väriskaalaltaan graafisen yksinkertainen, mutta erilaiset luonnonläheiset materiaalit tuovat sinne lämpöistä tuntua. Jos et ole vielä nähnyt reportaasia tästä sisustusmaailmaa ihastuttaneesta kodista, löytyy se linkin takaa täältä.

Mikä näistä toteutuksista on sinun suosikkisi?


Here´s some bedroom inspo for this rainy evening. I love the colors, beddings and details of these different rooms, they all have strong identity and very welcoming look. Which one is your favourite?

Kommentit (2)

  1. Tanja Idis & Interiööri

    Jaan kanssasi Taccia rakkauden <3

    • Maija

      Se on kyllä huikea valaisin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *