Viimeisteltyä ilmettä helmalakanalla

Kaupallinen yhteistyö: Matri

Viime vuosien suursuosikeista, rennon ryppyisistä pellavapetauksista ollaan hiljalleen siirtymässä taas astetta skarpimpien petausten puoleen. Tekstiileillä sisustetaan yleisestikin selvästi enemmän, ja sängynpäädyt, päiväpeitot, sileät puuvillalakanat ja hotellimaisen skarpit petaukset valtaavat nyt tilaa huolettomilta pellavapetauksilta. Itselleni koen ominaisimmaksi tyylin jostain näiden kahden väliltä: pidän muhkeista ja mutkattomista petauksista, jotka kuitenkin ovat piirun verran huolitellumpia pelkkiin pellavalakanoihin verrattuna.

Eräs petausta tehokkaasti viimeistelevä yksityiskohta on helmalakana, ja sellaista olenkin kaivannut jo pidemmän aikaa osaksi omaa makuuhuonettani. Sänkyni sijaitsee keskellä makuuhuonetta, joten sängyn rungot näkyvät kauas: niinpä näiden verhoaminen vaikuttaa vahvasti koko huoneen ilmeeseen. Olen etsiskellyt nimenomaan jämäkästä ja paksuhkosta kankaasta tehtyä laadukasta helmalakanaa, joka laskeutuu kauniisti ja luo petaukselle selkeän pohjan. Juuri tällainen, jämäkkä ja skarppi helmalakana löytyi kotimaisen Matrin mallistosta, ja täydellisen helmalakanan etsintä tuli näin päätökseen.

Matrin valikoimista löytyy erilaisia helmalakanamalleja, sekä laskoksilla että ilman. Oma helmalakanani on Full Skirt -mallia, ja sen kulmissa on kauniit yksinkertaiset vastalaskokset. Pidän helmalakanan klassisesta ilmeestä kovasti, se on juuri sopivan selkeä erilaisten petausten taustaksi.

Helmalakanaa on saatavilla useassa eri koossa, joten omaan sänkyyn on helppo löytää se täydellisesti istuva koko. Minä halusin, että sängyn runko ja jalat jäisivät kokonaan piiloon helmalakanan taakse. Otin kuitenkin sentin-pari täydellistä mittaa pidemmän helmalakanan, sillä suunnitelmissani on sängyn vaihto lähiaikoina, ja tämä pituus on käyttökelpoisempi jatkoa ajatellen. Näin yleisesti kuitenkin kauneinta on, mikäli helmalakanan mitoittaa ihan aavistuksen irti lattiasta: näin se pääsee laskeutumaan vapaasti eikä ylimääräisiä laskoksia tai vekkejä muodostu.

Koska kyseessä on räätälöitävä helmalakana, myös kangasvaihtoehtoja on runsaasti. Itse halusin ehdottomasti melko jämäkän ja tasaisen kankaan, ja valintani kääntyi klassiseen Alaska-puuvillakankaaseen. Kankaan väriksi valitsin lämpimän pellavaisen hiekanruskean, sävynumeroltaan 4332. Tämä on minusta värinä ihan nappi: se sopii monenväristen lakanoiden pariksi ja antaa sängylle neutraalit, mutta kuitenkin selkeät raamit.

Helmalakana on kauniisti viimeistelty, ja istuu sänkyyn täydellisesti. Sen vaakapinnassa on valkoinen anti-slip -joustokangas, joka pitää helmalakanan jämptisti paikoillaan. Sitä ei ole tarvinnut lainkaan oikoa tai asetella uudelleen paikoilleen käyttönsä aikana, ja olen myös huomannut, että petauspatjakin pysyy nykyisin paremmin paikoillaan. Visuaalisuuden lisäksi helmalakana onkin osoittautunut toimivaksi valinnaksi myös käyttöominaisuuksiensa puolesta.

Helmalakana tuo petaukseen ja koko makuuhuoneeseen paljon viimeistellymmän ilmeen – sänky näyttää kauniilta ihan joka kulmasta katsottuna.

Vaikka kyseessä on sinänsä pieni yksityiskohta, tuo kaunis helmalakana petaukseen ja koko makuuhuoneeseen paljon viimeistellymmän ilmeen – ihan joka kulmasta katsottuna. Sänkyni koostuu kahdesta 80 cm kokoisesta runkopatjasta, joten lakana piilottaa runkojen ja jalkojen lisäksi myös raon kahden sängynrungon välillä. Avarassa makuuhuoneessani se myös ”istuttaa” sängyn kauniimmin paikoilleen: sänky on huoneen keskus, ja helmalakana tuo tähän mukavasti näyttävyyttä ja viimeisteltyä ilmettä.

Sanoisin siis, että satsaus laadukkaaseen helmalakanaan ehdottomasti kannatti: tästä on varmasti iloa vuosikausiksi eteenpäin! Ja kuten edellä totesin, ovat visuaalisuuden lisäksi myös helmalakanan käyttö-ominaisuudet loistavat. Enpä enää palaisi ohkaisiin helmalakanoihin, joita saa olla oikomassa harva se päivä.

sisustus sisustusideat makuuhuone
Kommentit (2)
  1. Meillä koira pelkää ukkosta ja menee sängyn alle turvaan (ja joskus muulloinkin paras nukkumapaikka on sängyn alla. Nykyinen helmalakana on jo ikuisuuden vanha ja vaihto mielessä. Onko tämä malli tiukka vai antaako sivuista myöten koiranmentävän verran?

    1. Kyllä tämä antaa pikkuisen myöden, Matrilla on myös muita hiukan erilaisia malleja jotka saattavat olla vieläkin joustavampia tästä kohdasta. Mutta kyllä ainakin Kertun kokoinen koira tästäkin halutessaan pääsee. 🙂 Tuon voisi ottaa myös pikkuisen reilummin irti lattiasta, niin kulku helpottuisi entisestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *