Viimeisin kirpputorilöytöni

Olen jo moneen kerran todennut täällä, että pidän kovasti kirpputoreilla kiertelystä. Tämä on tosin minulla melko kausittaista; välillä voi mennä useita kuukausia ilman, että eksyn sinne päinkään, ja toisinaan taas kirppiksillä tulee käytyä melko tiheälläkin tahdilla. Jotain kivaa kirpputoreilla kiertämisessä kuitenkin on, jonka takia veri vetää usein niiden puoleen. Puuha on mukavan leppoisaa ajanvietettä, jossa bonuksena voi tehdä myös hyviä löytöjä – mikäs sen parempi yhtälö.

Tässä päivänä eräänä poikkesin lähelläni olevalle lähetyskirppikselle, jonka ikkunoita olen tiiraillut usein ohikulkiessani. Useimmiten kirppislöytöni ovat vähän eriskummallisia, kolhiintuneita vanhoja astioita ja niin nytkin: tällä kertaa mukaan tarttui eurolla tämä iso jalallinen nougatinruskea kulho, jonka asettelin olohuoneen tarjoiluvaunun päälle. Jotain viehättävää tuossa kolhossa esineessä oli, se on kiva lisä asetelmissa ja sopii hyvin vaikkapa avaimien tai muun pikkusälän säilytykseen. Vanhat, vähän omituisetkin esineet ovat minusta persoonallisia lisiä sisustuksessa, jostain syystä silmäni hakeutuu aina näiden pariin. Rajallisen säilytystilan vuoksi koitan usein rajoittaa hankintojani, mutta ainahan kaappiin nyt muutama uusi kulho tai maljakko mahtuu. Ja jos tila alkaa käymään ahtaaksi, ei muutaman euron löydöistä tee tiukkaa myöskään luopua.

Muutoin tarjoiluvaunun liepeille on eksynyt aika simppeli setti tavaraa. Tuo väriyhdistelmä tunruu juuri nyt mukavan raikkaalta ja keväiseltä: nougatinruskeaa, vaalea puuta, ripaus messinkiä ja sinistä sekä paljon valkoista. Tuo tarjoiluvaunu on Ikeasta ja on jo poistunut mallistosta, minusta sekin on yksinkertaisuudessaan varsin kiva esine. Maalaamalla siitä saisi taas ihan eri näköisen, mutta pidän kyllä esineestä puisenakin. Siitä tulee sisustukseen mukavaa lämpöä ja tunnelmaa – kyllä vaalea puu on vain aina yhtä klassinen ja toimiva valinta.


My latest flea market find: a clumsy old bowl. I like this kind of odd, old dishes and think that this kind of details bring a lot of personality to home.

Kommentit (2)
  1. https://tuuletuksiajantunen.blogspot.fi/
    13.4.2018, 07:05

    Kun näin facen linkissä esikatselu-kuvan, niin arvasin heti, että se on tuo kulho. Aivan ihana ja pääsee oikeuksiinsa juuri tuossa sun sisustamassa ympäristössä 🙂

    1. Tuollaiset pienet yksityiskohdat ovat minusta niin hauskoja, tulee heti vähän särmää uutena ostettujen tavaroiden keskelle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *