Viime aikojen löytöjä

Mukavaa sunnuntaita! Ulkona myrskyää, mutta sisällä vallitsee leppoisa sunnuntaitunnelma. Kerttu torkkuu sohvalla, taustalla soi musiikki ja itse ajattelin seuraavaksi alkaa suunnitella päivän ruokalistaa. Sitä ennen halusin kuitenkin näyttää viime aikoina ilahduttaneita pieniä juttuja, joista suurin osa on löytynyt kirppikseltä. Siellä kiertelyyn pitäisi ottaa ehdottomasti enemmän aikaa, sillä kirppikset ovat täynnä aarteita – tosin säilytystilan kannalta on ehkä hyväkin, että kirppiksillä tulee käytyä nykyään aika harvakseltaan… Itse katselen kirppiksiltä yleensä ensisijaisesti pieniä kuppeja ja kippoja, valaisimia ja tauluja – huonekalujen suhteen minulla ei ole koskaan käynyt kovin kummoinen tuuri, mutta näissä kategorioissa yleensä löytyy kaikenlaista kivaa. Ja näinhän kävi nytkin:

Tämä akvarelli odottelee ripustusta kenties tuohon Flosin valaisimen taakse tai jonnekin muualle olohuoneeseen. Se löytyi kirppikseltä yhdeksällä eurolla, joka oli aidosta teoksesta minusta ihan kelpo hinta. Tykkään taulun sävymaailmasta, se nivoo kivasti keittiön ja olkkarin sävyt yhteen. Mustat pleksikehykset ajattelin tosin vaihtaa vaaleapuisiin, se raikastaa taulun ilmettä varmasti jonkin verran. Pleksistä haluan myös eroon, se vain aiheuttaa rumia heijastumia eikä päästä värejä oikeuksiinsa. Mutta näin yleisesti ihan kiva bongaus minusta, joka varmasti löytää paikkansa jostain päin taloa.

Kirpparilta on peräisin myös tämä valaisinlöytökin, jonka Anne kätevästi minulle bongasi. Tässä on kaunis keraaminen jalka ja nyt niin ajankohtainen kangasvarjostin. Valaisin osoittautuikin luonnossa aika kookkaaksi, joten toistaiseksi se päätyi pienelle pöydälle takan viereen, tason päällä se oli vähän turhankin hallitseva. Kuitenkin oikein kelpo alle kympin löytö tämäkin, jolle varmasti löytyy käyttöä ympäri taloa.

Rakastan erilaisia hassuja kippoja ja niitä löytyisi kirppiksiltä niin paljon kuin viitsisi kotiin kantaa. Minusta tällaiset pienet kuppelot maustavat kivasti asetelmia ja tuovat vähän syvyyttä uusien esineiden sekaan. Tämä euron pikkuvati on minusta superkauniin värinen ja siinä on ihana krakeloitunut pinta – kiva lisä sohvapöydän ja ikkunalaudan asetelmiin.

Puukorini ei ole vintagea, mutta uusi tulokas sekin. Vanha pärekorini alkoi jo hajota liitoksistaan, joten päivitin korin ikoniseen Korboon. Tämä on monikäyttöisyydessään ihan huippu, ja lämmityskauden ulkopuolella hyödynnettävissä vaikka puutarhassa tai muun säilytyksen puolella. Haponkestävästä teräksestä valmistettu kori on superkestävä ja omaa hienon, 1920-luvulle asti juontavan historian. (Kiinnostuneet voivat kurkata tarinan korien takaa täältä). Rakastan tällaisia monikäyttöisiä, kestäviä ja perinteikkäitä tuotteita! Tästä koristahan liikkuu paljon myös halpoja kopioita, mutta minulle ei tulisi mieleenkään hankkia sellaista. Kestävyys ja ominaisuudet ovat alkuperäisessä kuitenkin ihan toista luokkaa, ja muutenkin aito on aina aito.

Kaikenlaiset second hand -löydöt sopivat minusta kivasti vanhan talon tunnelmaan, täällä saakin olla vähän sellaista boheemin omaperäistä tunnelmaa. Näiden rinnalle kaipaan kuitenkin ehdottomasti modernia muotoilua ja designklassikoita, sillä olen kuitenkin tyyliltäni ennen kaikkea simppelin skandimuotoilun ystävä. Mutta pienet sattumanvaraisuudet ja vähän oudotkin esineet maustavat mukavasti kotia ja tuovat sitä kaivattua persoonallisuutta. Omannäköisin sekoitus löytyykin sopivasta suhteesta molempia – pääosa modernia ja pikkuisen jotain vanhaa.

Sisustatteko te kirppislöydöin?

Kommentit (4)
 1. Lumimyrskyistä sunnuntaita myös sinne.
  Mahtavia löytöjä!!! Kirpputorit ovat ihania ja kirpparit ovat varsinkin aiemmin olleet mukavia kierrellä ja tehdä löytöjä, mutta nyt olen tietoisesti jättänyt niillä käymisen vähemmälle, koska aina sieltä jotain käteen tarttuu ja kun ei vaan enää mahdu mitään/minnekään.
  Kylläpä Kerttuli niin somasti siinä poseeraa.

  1. Joo tämäpä on justiinsa kirppareiden vitsaus – sieltä lähtee niin helposti kaikenlaista kivaa mukaan, mutta ei niitä nättejä purkkejakaan ihan ylen määrin voi säilöä. Olen huomannut, että ostokynnys on edullisten hintojen vuoksi selvästi matalampi ja kirpputoreilta tulee helpommin hankittua sellaistakin tavaraa, mitä ei oikeasti tarvitsisi vain koska se on niin edullista.

   Kerttuli on kyllä varsinainen sohvanvaltaaja – aina killistelemässä tuossa lempipaikassaan. 🙂

 2. Olen n. 7 vuotta sitten ostanut clasulta tuollaisen identtisen korin, en tiennyt että se onkin ”inspiroitunut” Korbosta. Harmi, varsinkin kun aina haluaisin tukea käsityötä ja lähituotantoa. Korjasin vääryyden ja ostin Korbolta nyt tuollaisen aivan upean ison pyykkikorin 😀 Todella edullinen ja vielä ilmainen postitus Suomeen!

  1. Se on ihan ymmärrettävää, ettei kaikista maailman tuotteista voi aina olla niin perillä, että tunnistaisi kopiot ja näistä räikeästi inspiroituneet tuotteet. Tämäpä se pulma usein onkin, monet eivät edes tiedä ostavansa kopiotuotteita. Siksipä aina ensi kädessä pitäisikin perätä valmistajan vastuuta, he kyllä tietävät tasan tarkkaan mistä tuotteen muotoilu on peräisin.

   Esimerkillisesti korjattu asia sinulta, nostan hattua! 🙂 Korbolla on kyllä hieno historia, on ilo tukea juuri tällaisia valmistajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *