Viime aikojen kuulumisia

Takana on taas yksi nopeasti vierähtänyt viikko, ja helmikuu on jo hyvässä vauhdissa. Ihan mahtavaa, että pitkä ja kylmä tammikuu on vihdoin takana, helmikuun myötä kevät tuntuu olevan jo hieman lähempänä. Olen nauttinut ihan älyttömästi viime aikojen upeista talvi-ilmoista; pakkanenkaan ei niinkään haittaa, kun luonto tarjoilee sen vastapainoksi ihanaa auringonpaistetta ja häikäiseviä hankia. Koska en viikon aikana ennättänyt lainkaan tänne blogin pariin, ajattelin kirjoitella nyt hieman viime aikojen kuulumisistani. Nyt on nimittäin vireillä kaikenlaista kivaa niin koti- kuin työrintamallakin.

Kulunut viikko toi ennen kaikkea suuren muutoksen henkilökohtaiseen arkeeni. Kerroinkin jo Instagram-tilini puolella aloittaneeni nyt helmikuun alussa uudessa työpaikassa Finnish Design Shopilla. Tämän muutoksen myötä yrittäjäelämä vaihtui nyt siis takaisin palkkatöihin. Viihdyin erinomaisesti myös täysipäiväisenä yrittäjänä, mutta otan uudet haasteet vastaan erittäin innoissani – tätä upeaa mahdollisuutta ei vain voinut jättää väliin. Säännöllinen päivätyö tuo mukanaan myös uudenlaisen, säännöllisen päivärytmin, joka on oikeastaan tosi kiva juttu. Jatkossa toki jatkan somekanavieni ylläpitoa, mutta suunnittelu- ja freelancetöitä en enää omalla ajalla tee. Jatkossa yritänkin vetää entistä selkeämmän rajan työn ja vapaa-ajan välille. On tärkeää varata riittävästi aikaa myös palautumiselle, jotta arjessa jaksaa.

Vilkkaasti alkaneen etätyöviikon vastapainoksi olen nauttinut paljon ihan vain kotoilusta. Olen tehnyt täällä iltaisin pieniä hanttihommia, kuten maalaillut listoja, vaihdellut vetimiä ja kiillotellut ovenkahvoja. Tällaiset pienetkin muutokset raikastavat ilmettä ihan älyttömän paljon. Kodin suhteen on myös vireillä paljon suunnitelmia, ja nyt ensimmäiseksi on tarkoitus sisustaa olohuone kuntoon. Kuvan kasvin sain hoitoon Annen muuttopuuhien tieltä, sekin raikastaa ihanasti olohuonetta. Ja kuten kuvasta myös näkyy, on nojatuolini verhoilukangas edelleen jumissa Brexitin ansioista – tulee sitten kun tulee, olen jo luopunut kaikista aikatauluajatuksistani tuolin verhoilun suhteen.

Maalasin hiljattain olohuoneen molemmat pariovet ja kiillotin vanhat messinkikahvat. Kylläpä ilme muuttui, kun puhdistin vanhat helat maalijämistä ja kiillotin ne hohtaviksi. Myös ovien valkoinen maalipinta raikasti olohuoneen ilmettä tosi paljon: tämä ei ehkä niinkään näy kuvissa, mutta on huomattava muutos livenä. Nyt jäljellä on enää pönttöuunin maalaus, sen teen kun pakkaset tästä vähän hellittävät. Sitten onkin jo kaikki kunnossa keittiön ja olohuoneen suhteen – niin kivaa!

Olen myös käynyt kaappeja läpi ja siirtänyt tavaroita kirppiskasaan. Olen nimittäin huomannut, että mitä vähemmän omistan, sen onnellisempi olen. Pohdin vielä varaanko pöydän jostakin vai pidänkö Instakirppiksen, saa huikkailla jos joku olisi jälkimmäisestä kiinnostunut. Vanhoja joulusta jääneitä kynttilöitä olen poltellut surutta pois, mitä niitä kevättä kohden enää säilömään. Nyt on aika tehdä tilaa kaikelle uudelle.

Kerttu pieni on ollut vähän allapäin, hänellä alkoi juuri juoksut ja kaikki on nyt vähän kurjaa. Toinen viihtyykin nyt erityisen paljon kainalossa. Koiran rapsuttelu on myös hyvää palautumista itselle ja takan polttelun ja teenjuonnin lisäksi parhaita ohjelmanumeroita talvi-iltoihin. Taas kerran täytyy todeta, kuinka onnellinen olenkaan siitä, että päätin ottaa koiran. Se rikastuttaa elämää tavoilla, joita ei etukäteen osannut ajatellakaan.

Nyt edessä on vielä pitkä sunnuntai ja sen jälkeen koittaakin taas uusi työviikko. Katsotaan saisinko tämän viikon jälkeen jo keittiön liesituulettimen paikoilleen, seuraavaksi se on kuulemma menossa maalaamoon. Keittiön kattavan esittelyn lisäksi lähiaikoina kurkistetaan myös kylpyhuoneeseeni, tätä tilaa en olekaan aiemmin sivunnut vielä lainkaan. Odottelen myös yhtä suurempaa huonekalua saapuvaksi kotiin nyt muutaman viikon sisään, tämäkin tullessaan muuttaa olohuoneen ilmettä jonkin verran.

Eli ainakin tällaisia aiheita olisi luvassa helmikuun aikana, ja tokihan remonttijuttujen lisäksi palaillaan myös tällaisten kevyempien kuulumisten ja inspiraatiojuttujen myötä. Jatkossa luulen päivittäväni blogia viime aikoina vakiintuneella parin postauksen viikkotahdilla, tämän tiheämpään tahtiin en uuden arkeni myötä taida taipua. Kannattaakin siis ottaa myös Instagram-tilini seurantaan, mikäli et minua vielä seuraa. Täällä kuulumisia ja puuhailujani pääsee seurailemaan vielä hieman tiheämmin ja säännöllisemmin.

Ihanaa helmikuista sunnuntaita!

Kommentit (5)
  1. Oi, onnea uuteen työhön, on taatusti tosi innostavaa ja kiinnostavaa! Minäkin huomaan olevampi sitä tyytyväisempi, mitä vähemmän tavaraa omistan ja yksi lempielokuvistani onkin tavaran rankemman puoleisesta karsimisesta kertova”Tavarataivas”:D Aikoinaan katsoin sen Yle Areenasta, mutta nyttemmin se on katsottavissa enää täällä:

    1. Kiitos paljon! On kyllä tosi innostavaa, kyllä vain uudet haasteet tasaisin väliajoin pitävät vireänä. 🙂

      Ja kiitos myös vinkistä, täytyy ottaa vaikka viikonlopun katselulistalle! Näinhän se on, mitä vähemmän tavaraa omistaa, sen kevyempi mieli.

  2. Oho, piti vain lisätä edelliseen kommenttiin linkki, mutta se tekikin siitä tollasen massivisen jutun… Ja kyllä se video Vimeo On Demand -palvelusta löytyy, vaikka tuo teksti muuta väittää, nimi vain on ”My Stuff”, suosittelen! 🙂 Iki-ihanalle Kertulle rapsutuksia kurjaa olotilaa lievittämään! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *