Viime aikojen hankintoja

Mikä ihana kevät! Viime päivien vaihtelevien säiden jälkeen oli ihana herätä aurinkoon ja nauttia jälleen valosta ja keväisen lämpimästä ilmasta. Tänään aamupäivällä koti kylpi auringossa ja innostuin ottamaan muutaman kuvan valoisan raikkaasta olkkarista. Suuremmat hankinnat saavat juuri nyt odottaa, mutta kevään myötä haaviin on kuitenkin tarttunut viime aikoina joitakin pienempiä juttuja. Sitä se kevät teettää, kotia ja vaatekaappia tekee mieli päivittää pienin simppelein keinoin.

Tärkeimpiä keväthankintoja ovat minulla vuodesta toiseen kukat ja kasvit. Ne tuovat minulle aina sen suurimman kevätfiiliksen ja odotankin jo kovasti sitä hetkeä, kun pääsen laittamaan parveketta kesäkuntoon. Tällä hetkellä olkkaria piristää leikkokukat, jotka ovat ilahduttaneet minua jo kahden viikon verran – ja taitavat tehdä tätä vieläkin pidempään, sillä valkoiset kukat ovat vasta puhkeamassa täyteen loistoonsa. Tätä lajia täytyy hankkia toisenkin kerran, sillä ovat tosiaankin haukkuneet hintansa pitkäkestoisuudellaan. On aina vähän tylsää, jos kukat nuupahtavat parissa päivässä, niinpä on aina yhtä suuri ilo löytää pitkään kestäviä kukkia. Ja lompakkokin kiittää, kun kukkakauppaan ei tarvitse juosta vähän väliä.

Nyt alkaa vihdoin olla se aika, kun villapaidat saa pakata syrjään ja tilalle nostaa kevyempää ja kesäisempää vaatetta. Niin paljon kuin neuleista pidänkin, olen aika innoissani kevätsesongista myös pukeutumisen saralla – kyllä ne paksut tamineet alkoivat jo kyllästyttää ihan toden teolla. Ohut ribbineulos ja kaikenlaiset kietaisupaidat kiinnostavat juuri nyt, ja satuin bongaamaan H&M:stä tämän yksilön, joka yhdistää näitä molempia. Näyttää kivalta yhdistettynä vaikkapa korkeavyötäröisiin housuihin tai hameisiin – jokohan kohta uskaltautuisi laittamaan sellaisenkin jo päälle.

Pidän ohuista kaulaketjuista, eritoten kultaisista. Kulta on jotenkin minulle ominaisempi sävy kuin hopea, ehkäpä vähän lämpimämpi ja pehmeämpi ihoa vasten. Tämä kuvan simppeli ketju on löytö Cosista muutaman viikon takaa. Juuri tuollaiset yksinkertaiset riipukset ovat eniten mieleeni; tuovat pientä hienovaraista ilmettä asuihin, mutta ovat kuitenkin kaukana blingistä. Näitä tällaisia voi hyvin olla useampikin erilainen, näyttävät kivalta myös puettuna useampikin kerrallaan.

Tykkään siitä, miltä olohuoneessa näyttää juuri nyt, tässä pari täysin stailaamatonta kuvaa tältä päivältä. Tyynyt ja torkkupeitot saavat lojua vapaasti turhia oikomatta, pidän tietynlaisesta huolettomuudesta ja mutkattomuudesta näiden suhteen. Lisääntyneen valon myötä koko huone vaikuttaa tosi raikkaalta, enkä juuri nyt kaipaa tilaan mitään lisää. Sisustushankinnat ovatkin toistaiseksi jäissä, haluan keskittyä ennemmin olemassa olevien tavaroiden järjestelyyn ja kodin ilmeen vaihteluun näiden avulla. Tilanne on varmasti toinen taas siinä vaiheessa, jos asuntoasioihin tulee muutosta, mutta juuri nyt innostaa lähinnä karsiminen ja mahdollisimman kompaktin ja toimivan tavaramäärän omistaminen. Yllättävän vähällä sitä loppujen lopuksi tulee toimeen, kun tekee järkeviä hankintoja ja satsaa monikäyttöisiin asioihin.

Ihanaa viikonloppua!


Small spring purchases and some corners in the living room.

Kommentit (2)
  1. Moikka, ihana postaus, ja ennenkaikkea ihana leikko. Mietin vaan, mikä sen nimi on. Olisi kiva saada noin pitkäikäinen kukkija omaankin kotiin :):)

    1. Kiva kuulla, kiitos! Nyt en kyllä yhtään muista tuon leikon nimeä – täytyypä kysyä seuraavalla kukkakauppareissulla ja palata asiaan. 🙂 On kyllä uskomattoman kestävä, sinnittelee maljakossa edelleenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *