Viikonlopun inspiraatio: raikas ja moderni loft-asunto

Tunnustan, että minulla on yksi jo ehkä vähän rasittavaksikin käynyt rutiini, tai sanoisinko jopa pakkomielle. Selaan myytävissä olevia asuntoja päivittäin, ja useimmiten olen tsekannut päivän asuntotarjonnan jo aamiaiseen tai vähintäänkin puoleenpäivään mennessä. En suoranaisesti ole etsimässä tähän hetkeen uutta kotia (vaikka ainahan toki voi vähän katsella), mutta tykkään seurailla aktiivisesti asuntotarjontaa ja pysyä kärryillä siitä mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Lisäksi asuntojen selaamiseen liittyvä haaveilu on aina niin mahtavaa: millaiset materiaalit korostaisivat asunnon parhaita puolia, millainen pohjaratkaisu olisi toimivin, entäpä kuinka asettelisi huonekalut ja niin edelleen.

Tämä johdanto tuli mieleeni törmätessäni näihin Fantastic Frankilla myynnissä olevan asunnon inspiroiviin myyntikuviin. Lofthenkisyys ei ehkä suoranaisesti ole ihan ominta tyyliäni, mutta kylläpä tämä niukka ja moderni kokonaisuus näyttää raikkaalta! Turun seudullakin on myynnissä jonkin verran vähän vastaavia, kapeita ja korkeita asuntoja, joissa ehkä neliöt ovat rajatut mutta kuutioita riittää. Juuri jotenkin tällä tavalla voisin tällaisen asunnon sisustaa – eikä muuten olisi ollenkaan hullumpaa asua vaikka vaihteeksi näinkin. Kurkataanpa peremmälle asuntoon:

Asunto on pohjaltaan aika tyypillinen loft, kapea ja pitkulainen. Keittiö on napakan kokoinen, mutta se on saatu integroitua kivasti osaksi oleskelutiloja. Alakerran betonilattia tekee ilmeestä yhtenäisen ja arkkitehtuuria tukevan – täydellinen valinta tällaiseen kohteeseen.

Terästaso sopii täydellisesti asunnon tyyliin, ja se on nostettu kivasti seinälle asti. Voin kyllä omasta kokemuksesta todeta, että teräs on tasomateriaalina aivan ihana ja huoleton – omasta Stalan tasostani on muuten saatavilla myös tällainen ohut malli takanostoineen. Vaalea kittiin menevä ovi sopii kauniisti teräksen pariksi ja mustat yksityiskohdat terästävät kokonaisuutta sopivasti. Oikein tyylikästä ja mukavan minimalistista.

Pidän kovasti oleskelutilojen kalustevalinnoista, ovat sopivan kevyitä, moderneja ja jollain lailla elegantteja valintoja – sekoittelevat sopivasti vintagea ja modernia selkeyttä. Muhkea matto tasapainottaa kivasti putkirunkoisia kalusteita ja betonilattiaa – tässä näkee hyvin, kuinka tärkeitä kontrastit ovat. Myös viherkasvit ovat tässä kodissa tärkeässä roolissa, ne elävöittävät kokonaisuutta tehokkaasti. Näin tekevät myös muut pienet somisteet, kirjat, levyt ja vastaavat. Jos mitään persoonallista, mielenkiinnon kohteisiin tai harrastuksiin liittyvää ei ole asunnossa esillä, jää se minusta väkisinkin vähän valjuksi. Tästä asunnosta puolestaan – stailattunakin – voi heti luoda mielessään tarinan sen asukkaista. Se tekee minusta heti ihan uudenlaista lämpöä ja kiehtovuutta kohteeseen.

Yläkerran parvi on melko korkeaa tilaa, ja se on jaoteltu näppärästi niin, että sängyn taakse piiloon on saatu vaatesäilytys. Kokolattiamatto toimii parvella tosi hyvin, se luo pehmeää tunnelmaa ja parantaa varmasti osaltaan hiukan myös tilan akustiikkaakin. Vanerista tehty sänky on näyttävä, normaalia matalampaan tilaan hyvin sopiva elementti, mutta kuitenkin helpohko toteuttaa itsekin diy:nä. Tilan hiekkaiset sävyt liukuvat kauniisti yhteen ja selkeät elementit luovat tilasta rauhallisen ja ehkä vähän kokoaan isomman oloisen.

Parvelle mahtuu myös pieni työnurkkaus. Tuollainen kokolasinen pöytä näyttää yllättävänkin raikkaalta konjakinväriseen nahkaan ja ruosteenpunaiseen yhdistettynä. Mutta mikä onkaan tuo hauska kasvi, joka törröttää maljakossa – se on kaikessa outoudessaan kerrassaan valloittavan näköinen. Kuka tietää?

Asunnon kylpyhuoneessa on menty aika standardivalinnoilla, mutta harkitut esineet herättävät tämänkin tilan henkiin. Miksein kylppäriäkin voisi somistaa ja seinälle teipata kuvia – kastuvat siinä sitten jos kastuvat. Rennot tekstiilit ja viherkasvit toimivat aina, ne tuovat eloa kliinisten ja kylmien laattapintojen keskelle.

Asunnon ulkotilat jatkavat samaa rennon yksinkertaista tunnelmaa. Alimmaisesta kuvasta voi bongata taas yhden kivan diy:n, yksinkertaisen levykehikon päälle kasatun sohvan. Eipä tähän tarvita kuin vahva tukikehikko, kosteutta kestävää levyä (olisikohan tuo filmivaneria?), ja erilliset istuin- ja selkätyynyt, joita voi joskus bongata tosi edullisesti esimerkiksi Ikean löytönurkasta. Jos minulla olisi sopiva tila, voisin hyvinkin rakentaa tuollaisen ulkosohvan – ja miksei tuon tapainen ratkaisu toimisi sisälläkin isona laverina tai vaikka vierassänkynä.

Näillä inspiskuvilla kohti viikonloppua. Mitäs te piditte tästä loftista – voisitteko asua tuollaisen tunnelman keskellä?

kaikki kuvat / all pictures Fantastic Frank

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *