Blogit
Pihkala

VIIKON IHANIN: MODERNI MATERIAALIMIX

Tällä viikolla halusin nostaa blogissani esille vaihteeksi vähän modernimman kohteen. Tällä hetkellä somessa liikkuvat inspiraatiokuvat toistavat pitkälti samaa kaavaa: ruotsalaiset jugendasunnot murretunvärisine seinineen ja trendikkäine, modernia ja vintagea sekoittelevine kalusteineen ovat vahvasti edustettuna. Eikä tässä mitään vikaa ole, itsehän tykkään kovasti tästä tyylistä, jota kotimmekin suurissa määrin edustaa. Mutta vaihteeksi on mukava katsella muutakin, ja sitä tarjoaa tämä vähän arkkitehtonisempaan tyyliin suunniteltu asunto.
all photos Per Jansson via Elisabeth Heier
Tykästyin erityisesti asunnon monipuoliseen materiaalimaailmaan, joka tuo ihan uusia ulottuvuuksia modernin yksinkertaiseen tilaan. Materiaaleissa riittää katsottavaa: vanha kalanruotoparketti ja betonilattia keskustelevat kauniisti keskenään, ja luullakseni koivuvaneriset keittiönkaapit tuovat lämpöä teräksen ja betonin keskelle. Eniten pidän kuitenkin ruskeansävyisestä marmorista, jota tilassa on käytetty laajalti. Ruokapöytä on ihan huikea, ja kylppärikin tosi kaunis. Huomatkaa myös pöydän ympärille asetetut Artekit, ritiläpenkkiä ja jakkaraa voi soveltaa mainiosti myös näinkin. Kalustuksen puolella on muitakin kivoja yksityiskohtia; iso vanerisänky on varsinainen monitoimikaluste ja kiva pyyheteline syntyy yksinkertaisimmin muutamasta rimasta. 
Itse en ehkä osaisi asua näin selkeässä ja riisutussa kodissa, vaan kaipaan ympärilleni enemmän kerroksia ja kodikkuutta, tunnelmaa ja esineitä. Mutta komealtahan tällaiset kodit näyttävät. Mitäs te tuumaatte tällaisesta selkeydestä?

Inspiring Swedish home for sale. I like the architectural look of the interior, it´s quite refreshing for a change. At the moment social media is filled with jugend style houses with shaded walls and trendy mixed furnitures, I do like this style but it´s nice to see something else too. I love the material palette of this house, the mixes are very interesting. Brown marble looks also gorgeous and that dining table is simply stunning.

Kommentit (13)

 1. Freia/Don’t Fly – It’s Foggy
  • maija

   Niin on! Itselle ehkä vähän turhan arkkitehtonista, mutta ihana katsella vaihteeksi tällaisia selkeitä linjoja.

 2. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Funktionaalista ja toimivaa materiaalien yhdistelyä. Omaan makuun pikkuisen liian riisuttua, kuitenkin, ainakin kotioloihin 🙂

  • maija

   Sama juttu täällä, henkilökohtaisesti pidän vähän runsaammasta, kodikkaammasta sisustuksesta. Mutta materiaalit ovat kerrassaan upeita, ja niiden yhdistely taidokasta. Ja muutama kiva kalustusideakin tuolla niin kiintokalusteiden kuin esim. Artekeiden kanssa.

 3. Villis

  No -tuumasin- eilen ja piiitkään, kun kuvat jostakin hyppäsivät verkkokalvoilleni! Voisin solahtaa joukkoon ja hetkessähän se olisi asutun kodin näköinen. Mummis_house menisi pikaisesti myyntiin, vai pitäisikö sittenkin lotota:) Tuo materiaalien taitava käyttö on niin ihailtavaa ja silmää hivelevää. Mutta tottahan oma kotisi on myös upea näyttämö ammattitaidostasi, olet oikealla alalla!

  • maija

   Hih, no lotota pitäisi ehdottomasti, sillä Mummis_house on niin ihanan tunnelmallinen ja supersympaattinen tapaus. Mutta ajatteleppa kuinka huikeaa olisi, jos olisi sekä vanha tunnelmallinen ihanuus että tällainen arkkitehtoninen helmi. :)) Hauskahan sitä on leikitellä ajatuksilla.

   Ja huh, kiitos kaunis! Hienot on kyllä materiaalit tuolla, tosi taitavasti yhdistetty. Mutta kyllähän sellainen pieni elämä saisi tuolla näkyä, jos omakseni tuon saisin

 4. Anonyymi

  Upea ja kiitos vaihtelusta! Usein tosiaan tuntuu, ettei tällä hetkellä löydy muuta sisustustyyliä kuin kuvailemasi. Ja kun oma koti ei edusta sitä, on vaikea löytää inspiraatiota vaikka kuvia toki mielellään katsookin.

  • maija

   Ymmärrän hyvin. Kyllähän kauniita kuvia katsoo mielellään mutta eihän niistä nyt samalla lailla inspiroidu, jos oma koti on ihan toista tyyliä. Ja harvallapa Suomessa tuon henkisiä koteja onkaan… Itse tämän nykyisen kotimme myötä löydän inspistä tällaisista kotikuvista, mutta toki välillä vähän itseäkin puuduttaa liika samankaltaisuus. Miksi aina trendeihin täytyy mennä mukaan niin laaja-alaisesti ja voimakkaasti, että ihan joka tuutti on täynnä samaa (joskin kaunista) tyyliä.

  • Blue Peony

   Se on kyllä jännä, että vain yksi tyyli tuntuu olevan kerrallaan esillä. Ehkä ajatellaan, että kaikki haluavat sitä valtavirtaa? Tai jos ei tuo sitä esille, vaikuttaa kelkasta pudonneelta?

  • maija

   Tätä minäkin vähän ihmettelen. Ja juuri nytkin, kun trendinä on nimenomaan persoonallisuus ja kerroksellisuus, ilmenee se kuitenkin monilla suhteellisen samalla tavoin: vintagelöydöin, itämaisin matoin, viherkasvein ja murretuin seinävärein. Eikä sillä, että itse olisi poikkeus tähän, samoja elementtejähän voi bongata meiltäkin. :)) Jännä ilmiö silti.

 5. suvi / zubiscorner.blogspot.fi

  No kolahtaa kyllä, todella kovasti. Kaiken yksinkertaisuuden vastapainona ovat nuo upeat luonnonmateriaalit, joten kokonaisuus on lämmin ja kotoisa.

  • maija

   Nimenomaan! Jos tuolla ei olisi tehty noin upeita materiaalivalintoja, jäisi fiilis ihan varmasti paljon kliinisemmäksi. Simppeli arkkitehtuuri ja rosoiset, mielenkiintoiset materiaalit pelaavat hienosti yhteen.

 6. Retromoderni

  Liian riisuttu omaan makuun, mutta paljon samankaltaisuutta rakenteissa mitä meidän tulevassa kodissa, kuten ikkunoiden muodot.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *