Blogit
Pihkala

VIIKON IHANIN: BEIGEÄ JA PUUTERISÄVYJÄ

Hyvää huomenta! Lähestyvän viikonlopun kunniaksi aloitan blogissani uuden postaussarjan, jossa nostan esille viikon ihanimpia ja inspiroivimpia asioita niin upeiden asuntojen, ihanien tuotteiden, muotikuvien kuin vaikka reseptienkin muodossa. Pyöräytetään homma käyntiin tämän hurmaavan asunnon parissa, jonka ehkä olettekin jo bonganneet ruotsalaisista blogeista. Saamastaan näkyvyydestä huolimatta se ansaitsee minusta ehdottomasti oman mainintansa, sen verran kaunis tapaus on kyseessä. Vai mitä tuumaatte näistä kuvista:
kuvat Entrance Mäkleri
Täytyy sanoa, että nykyään yhä vähempi myynnissä oleva, viimeisen päälle viilattu ruotsalainen asunto sykähdyttää; ovathan ne kauniita ja huippuunsa stailattu, muuta tietty trendikkyys, samat kamat ja ihan yleinen persoonallisuuden puute vähän vesittää kauneutta. Paljon enemmän minua kiinnostaa juttureportaasit ihmisten aidoista, elämänmakuisista kodeista – raja näiden kahden välillä on tosin toisinaan aika häilyvä… Tässä kohteessa oli kuitenkin niin monta herkkupalaa, että en malttanut olla jakamatta kuvia eteenpäin. Asunnossa kiinnosti erityisesti:
 • ihana keittiö: kaapistot, eleetön liesituuletinratkaisu, kattospotit ja vanhat tavarat
 • olohuoneen seinäsävy
 • nerokkaat vanhoista peiliovista tehdyt liukuovet – kutkuttaisi kokeilla tuota ideaa omaan kotiin
 • epätyypillinen lastenhuoneen seinäsävy, superkaunis murrettu turkoosi
 • pellavainen sohvakalusto ja pellavan runsas käyttö
 • kauniit asetelmat ja yksityiskohdat
Lisäkuvia kannattaa kurkata kuvalinkin sivuilta, tässä vain parhaat palat valikoituna. Mitäs te tuumaatte tästä ”kiinteistönvälitystyylistä”, onko jo liian nähtyä?
I started a new series ”favourite of the week”. This apartment from Entrance Mäkleri fascinated me most this week, even though it represents very common and contemporary swedish real estate styling. Every house in sale looks the same and I´m slowly getting tired of this, even though they all are very pretty and interesting. Nevertheless, there were so many beautiful details in this apartment so I couldn´t resist to repost it. What do you think of it, beautiful or boring?

Kommentit (12)

 1. Hannele Ruusukummusta

  Ai, se olikin liesituuletin…katsoin ensin, että onpa mittaritaulu hassussa paikassa..:)

  • maija

   Hehe, no näin minä sen tulkitsin, kun on suoraan lieden yläpuolella… Tehokkaasti naamioitu siis! 🙂

 2. KATJA/ NEOVIA HOUSE

  Samaa mieltä siitä, että huippuunsa stailatut ruotsalaiset kiinteistövälityskodit on jo aika nähty…niin kovin samanlaisia ovat. Kauniita, mutta taitaa olla aika normaalia, että kun jotain näkee liikaa, niin siihen vaan turtuu.
  Tuon samaisen asunnon kuvia olen nähnyt, ja ennen kaikkea kiinnitin huomioni keittiön seinien väriin. Jos ei halua täysin valkoisia seinä, mutta ei nyt niin muodikasta tummaakaan, niin juuri tuollainen kevyesti sävytetty, hyvin vaalea sävy olisi just hyvät. Tuo sävy on jännä, en oikein saa kiinni onko se beige, greige, vai onko siinä häivähdys vihertävää, vähän niin kuin vaalea oliivi…pitääpä yrittää löytää vastaava

  • maija

   Näinhän se taitaa olla, että liikaan toistoon turtuu, olkoot se sitten kuinka kaunista hyvänsä. Kyllä näistä kuitenkin aina jotakin ideaakin poimii, juuri esimerkiksi sävyjen käytössä, yksityiskohdissa ja asetelmissa. Tuo keittiön sävy on kyllä muuten hieno, juuri sopivan neutraali, mutta silti sävytetty. Aika lämpöiseltä se vaikuttaa, mutta taittaa just vähän ehkä greigeen tai tietyssä valossa jopa vihreään. Tosi jännä.

 3. Anonyymi

  Samaa mieltä. Näihin koteihin on vaikea kuvitella eläviä ihmisiä… ja etenkään reippaita lapsosia! On mukavaa ihailla tällaista harmoniaa, mutta luultavasti kokisin tukehtuvani tällaiseen täydellisyyteen. Lienen liian eläväinen?! 😀
  terkuin,
  Tuulia

  • maija

   Juuri tietynlaista elämänmakuisuutta minäkin vähän kaipaan, vaikka kivahan näitä viimeiseen viilattuja kuviakin on ihailla. Toki täytyy muistaa, että näissä stailatuissa myyntikuvissa näkökulma ja kuvan tarkoitus on vähän eri kuin vaikka lifestylebloggaajan aitoa elämää taltioivissa otoksissa. Mutta vähän vaihtelua kaipaan näihin kuviin, tuntuu, että kaikissa jylläävät ihan samat trendit, vaikka sinällään niissä ei mitään vikaa olekaan.

 4. Sirkka Wirpi

  Ihana ja niin rento meininki näissä kuvissa. Jaksan katsoa näitä vaikka kuinka kauan, en kyllästy.

  • maija

   Onhan tuo kaunis asunto, sitä ei käy kieltäminen. Ja kuvat on stailattu ja otettu huolella, kyllähän tuossa silmä lepää pienestä yleisestä puutumisesta huolimatta. 🙂

 5. Ansku

  Oi. Niin kaunista etten kestä.

  • maija

   Onhan tuo nätti, ei siitä mihinkään pääse. 🙂

 6. Villis

  Rentoa ja kaunista, uusi ja vanha ihanasti tasapainossa, todella inspiroiva koti. Ruotsalaiset osaavat, kuten tanskalaisetkin, vaan ollaanhan me Suomessakin jo kovasti tulossa mukaan. Heidän sivuillaan on mukava käydä ja tämä alue sopii oikein hyvin blogiisi, kannatan!

  • maija

   Kiva kuulla! Kyllä tuolta Ruotsista vain löytyy taitoa tällaisiin puuhiin, ei voi kuin ihailla. Vaikka perässä mekin kovasti jo tullaan… Tämä asunto on kyllä todella ihastuttava, mutta minusta alkaa toisinaan vähän tuntua, etten erota näitä myynnissä olevia asuntoja enää toisistaan. Vaikka mitäpä sen toisaalta väliä, jos tarjoavat kuitenkin inspiraatiota ja ihasteltavaa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *