VIHREÄÄ JOULUTUNNELMAA

Joulu tulla jollottaa, hitaasti mutta varmasti. Eilen vietimme hulvattomia pikkujouluja Koodissa ja nyt viikonloppuna on jo ensimmäisen adventin vuoro. Kuinka tässä taas kävi näin, joulunaika iskee päälle ihan puskista ja tehtävälista sen kun paisuu joulua kohti.
Mitä tulee oman joulutunnelman luomiseen, on siinä kaksi asiaa ylitse muiden: kynttilät ja joulukukat. Näiden kahden avulla ajattelin kaivella vielä vähän kateissa olevaa joulufiilistä, niinpä houkuttelin Annen kuvausavuksi ja piipahdin tänään joulujutut mielessä kadun toiselle puolelle Piia Jaalan kukkakauppaan. Ihania kransseja, tulppaaninippuja ja havuja katsellessa kiinnostus jouluun alkoikin jo vähän heräillä. Viikonloppuna ajattelin laitella kotia vähän jouluisemman oloiseksi, asettaa kyntteliköt ikkunalaudalle, ehkä kranssin oveen ja muutaman jouluisen kasvin pöydälle. Ripustusta odottaa myös muuan himmeli, jolle on varattu paikka keittiön ikkunasta. Ehkä se joulu näiden myötä löytää hiljalleen myös tänne tupaan, ja jos ei löydä, niin väliäkö hällä – onhan tässä vielä koko joulukuu aikaa.
Varsinkin Instagram tuntuu olevan nyt ihan täynnä toinen toistaan ihanampia kransseja. Näissä tuntuu vallitsevan selkeä trendi; mitä ohuempi ja huolettomampi, sen parempi. Erityisen paljon olen bongannut ns. puolittaisia kransseja, jossa havut tai oksat asetellaan vain kranssin alaosaan. Myös ylläolevan kuvan ohuen ohuet sammaleiset kranssit ovat tosi kauniita, tuollaisen voisin ripustaa vaikka parioviemme lasiruutuihin.
Myös herkät jouluruusut ja raikkaat tulppaaniniput ovat omia suosikkejani. Ja kuten olenkin jo maininnut, myös erilaiset simppelit oksat viehättävät. Niitä ripottelinkin jo viime viikonloppuna ympäri kotia vähän talvisempaa tunnelmaa luomaan. Nuppuinen hyasintti ja leikkoamaryllis ovat tietysti joulun ikiklassikoita, mutta ihan vielä en osannut sellaisia hankkia. Pieni askel kerrallaan, muuten on vaarana että jouluhärpäkkeisiin kyllästyy jo ennen h-hetkeä. Itse en esimerkiksi osaisi kantaa kuusta sisään päivääkään ennen aatonaattoa, se kuuluu minulla niin vahvasti varsinaisiin joulunpyhiin.

Erilaisia havuja toki ihastelin nytkin, ja pienoinen pikkujoulukuusi tarttui mukaanikin. Se on kuitenkin minusta vähän eri asia, eikä kilpaile tunnelmassa ison joulukuusen kanssa. Erityisen ihanilta näyttivät erilaiset setripuut, käkkäräinen ja korkea libanoninsetri sekä omaan kassiinikin päätynyt pienempi himalajansetri. Sopiva ruukkukin on jo tuolle valmiina ja mukava paikka katsottuna ruokasalin kulmassa. Viikonloppuna blogissa onkin luvassa jo vähän pikkujoulutunnelmia – ja ehkä vähän remppaa myös.

Vihreää pikkujouluviikonloppua!


Seeking some christmas inspiration from a flower shop. Flowers and candles are two main elements that bring the christmas feeling to me. I´ll start this season with both of them, this weekend I´m going to put some christmas lights to the windows and add more green around the house.

Kommentit (13)
  1. Ihana kukkakauppa! Oispa täälläkin…Kaikki niin kauniisti esillä. Miksi suurin osa kukkakaupoista on niin "mummoutuneita", että sieltä saa korkeintaan joulutähtiä ja liljoja?

    1. No sanopa muuta, tätä ollaan ihmetelty monet kerrat täälläkin. Eikö sitten vain ole kysyntää vai puuttuvatko kauppiailta sitten vain tuoreet ideat. Menneessä ja perinteessä roikutaan kyllä yleisesti ottaen ihan liiaksi. Siksipä on kyllä onni, että näin ihana kukkakauppa sijaitsee ihan työpaikan naapurissa!

  2. Samaa mieltä kuin An Ka! Lisää trendikkäitä, nuorten pitämiä kukkakauppoja. Kukkakauppiaan elo ei ole vain ruusuilla tanssimista, vaan kovaa työtä, mutta toivoisin kovasti lisää ajanhenkisiä kauppoja tänne pääkaupunkiinkin!
    Suloista pikkujouluaikaa toivotellen,
    Tuulia

    1. No näinpä juuri! Pienet kylät ja maaseudun vielä ymmärrän, ettei siellä ehkä ole kysyntää trendikkäille oksille ja valkoisille "hautajaiskukille". Mutta luulisi kaupunkien olevan eri juttu. Jos jossain, niin juuri siellä pk-seudulla kuvittelisin olevan aika hyvät markkinat näille… Mutta kovaa työtähän tuo vaatii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *