VIERASMAJA

Sitten joskus kun talo on valmistunut, pitäisi meidän tontille pykäistä vielä uusi autotalli/varastorakennus. Nykyinen on läpikotaisin homeessa ja niin pieni, ettei miehen kuplavolkkarikaan oikein tahdo mahtua sisälle. Rakennusoikeutta  (ja tonttia) on kuitenkin sen verran niukasti, että kauheasti ei tuon kanssa ole varaa revitellä, mutta jotakin jännittävää taloon ja tyyliin sopivaa olisi silti kiva kehitellä.
Bongasin netistä ruotsalaisstailisti Pella Hedebyn vierasmajan, joka oli paitsi konseptina tosi kätevä, myös ulkonäöltään aika ihana. Jokin tuollainen sopisi kuin nakutettu meidänkin pihaan, jos siis vain tilaa olisi. Erillisessä rakennuksessa olisi mukava majoittaa vieraat, ja tilaa voisi käyttää vaikkapa myös työskentelyyn. Autotallia ja varastoa tuohon ei kyllä yhdisty, eli meidän tapauksessa konsepti vaatisi vielä vähän kehittelyä. 😉
Tykästyin kovin talon yksinkertaiseen ulkonäköön. Arkkitehtuuri on simppelin modernia, mutta yksityiskohdat, kuten ovet ja ikkunat lainaavat vanhasta. Ja siitähän se tunnelma tuleekin! Valkoiseksi maalattu talo on raikas, ja mustat yksityiskohdat skarppaavat sitä sopivasti. Minä haaveilen ulkorakennukseemme vinolaudoitettuja ns. ladonovia, jotka saisivat erottua julkisivusta juuri noin, tuoden julkisivuun mukavaa potkua.
Sisältä maja on raikas ja moderni, taattua Pella Hedeby -tyyliä. Huomioni kiinnittyi ensisijaisesti upeisiin ikkunoihin ja rouheaan puuhun, myös tilaa säästävä parvi on kaunis yksityiskohta. Toimintojen fiksulla sijoittelulla ja yksinkertaisilla ja kevyillä kalusteilla pienenkin tilan saa todella toimivaksi.
all pics Sara Medina Lind & Pella Hedeby
Rakennukseen sisältyy kaikki asumiseen tarvittava, keittiön lisäksi myös pieni kaunis kylpyhuone. Yksinkertainen hana ja allas kiinnittivät heti huomioni, ne nousevat hienosti tummasta seinästä. Ikkuna piristää mukavasti tilaa, luonnonvalo on minusta kylpytiloissakin erittäin tervetullutta.
Lisää kuvia minitalosta löytyy My Home -blogista. Nyt tekisi jo vähän mieli alkaa suunnitella omaa tönöä, josko sinne edes pienen viherhuoneen saisi varaston kylkeen… Vaan taitaapa olla vähän turhan aikaista puuhaa.
Inspiring micro house of Pella Hedeby. I love the combination of old and new: sleek, modern architecture combined with traditional doors and windows. If we just had enough space in our yard, I would definitely want there a solution like this.
Kommentit (4)
 1. Hannele Ruusukummusta
  1.6.2016, 06:18

  Kaunis…menisi kesämökkinäkin..:)

  1. Niinpä, olisipa tuo ihana pieni mökki. Ja tuo kokokin olisi täysin riittävä pienelle porukalle!

 2. tunne tilat
  1.6.2016, 18:34

  Viehättävä tosiaan 🙂

  1. Eikös 🙂 Kyllä tuossa ympäristössä työskentelisi tai yöpyisi ihan mielellään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *