VERHOISTA | CURTAIN INSPO

  

Verhot ovat tulleet rytinällä takaisin sisustusväen suosioon. Siinä missä vuosi pari sitten ikkunat saivat olla vielä paljaat ja pelkistetyt, on verhoja alkanut ilmestyä nyt myös arkkitehtuurisesti näyttävämpiin kohteisiin runsautta tuomaan ja isoja ikkunapintoja pehmentämään. Ihan mielenkiintoinen suuntaus tämä, tekstiilejä ylipäänsä on alettu käyttämään taas paljon runsaammin. Se tarkoittaa minusta persoonallisuuden ja elämänmakuisuuden lisääntymistä, ja sehän on aina hyvä juttu!
Itse olen aina tykännyt verhoista kohtuudella käytettynä. Mikäli ikkunoissa (tai niiden takaa aukeavassa maisemassa) ei ole mitään erityistä katsottavaa, ovat verhot minusta useimmiten paikallaan. Ne tuovat viimeisteltyä ilmettä ja häivyttävät mahdollisia epäkohtia, kuten tuuletusikkunoita tai patteriputkia. Kauniita ikkunoita sen sijaan en lähtisi automaattisesti verhoilla peittämään, mutta kyllähän näillä saa niukkaankin sisustukseen vähän mielenkiintoa ja eloa. Katsokaa vaikka näitä kuvia, kaikki ikkunaseinät olisivat komeita jo ilmankin verhoja, mutta kyllähän tekstiileistä tulee vielä vähän lisätunnelmaa. Kuvat on poimittu tämän hetken ns. kuumista stailauskohteista, ja hauskasti niissä kaikissa yhdistyy aika lailla samat fiilikset. Ruskean paluu sisustukseen on ihan virkistävää, mutta ihan oikeasti, onhan maailmassa nyt muitakin värejä kuin beiget ja greiget. Sitä en toki kiellä, etteikö tämä väri miellyttäisi pitkästä aikaa myös omaa silmää, mutta pitääkö tätä trendiä olla juuri nyt ihan joka paikka tulvillaan… No, tuskin ainakaan jäänee kenellekään epäselväksi, mikä on juuri nyt in. 😉


Olenkin kertonut jo aiemmin meidän verhoprojektista, ja nyt tankojen saavuttua laitoinkin jo vähän verhokankaita tilaukseen. Omia lempikankaitani verhoissa ovat ohuehkot yksiväriset pellavat ja villat, jälkimmäinen varsinkin on todella hienostunut, mutta silti luonnollinen valinta. Näyttävät silkkiverhot, niin komeat kuin ovatkin, eivät puolestaan ole ihan minua. Huomaan itse kaipaavani verhoilta vähän enemmän rentoutta ja maanläheisyyttä. Ne saavat olla pikemminkin hillitty tausta kuin näyttävä statement.

Printit ja brodeeraukset toki viehättävät myös, vaikkapa jostain Morrisin kankaasta voisin hyvin kuvitella ottavani verhot itselleni. Kuvissa vilahtelee omia suosikkejani, valmistajista erityisesti ensimmäisten kuvien Kinnasand kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Ovat yksinkertaisia, pääosin yksivärisiä moderneja kankaita, joiden juju tulee tekstuureista, erilaisista materiaaleista ja hyvästä laadusta. Simppelin ja klassisen ulkonäkönsä ansiosta ne taipuvatkin hyvin kaikenlaisiin koteihin aina modernista pelkistetystä vähän runsaampaan – niin meidän satavuotiaaseen taloon kuin vaikka moderniin kivilinnaankin.

Omat kangasvalintani meidän kodin yläkertaan ovatkin juuri Kinnasandia, valitsemani laadut näkyvät tässä ylläolevassa kuvassa. Ohkaisesta pellavamaisesta ulkonäöstä huolimatta molemmat ovat pehmeää, superhienoa ja kauniisti laskeutuvaa villaa. Ihan mieletön materiaali tunnultaan ja uskoisin, että ovat myös paikassaan vähintään yhtä ihanat. Värit saavat jäädä vielä yllätykseksi, mutta kovin päräyttäviin ratkaisuihin en näiden suhteen päätynyt, heh. Nyt jäänkin innolla odottelemaan kankaiden saapumista ja verhojen ompelua, palataanpa siis verhoasioihin ja lopputulokseen uudemman kerran vähän tuonnempana.

Curtains are back! Here´s some inspiration and my favourite fabrics. I am planning to get several curtains to our home and recently did some fabric orders. Modern, simple and light wool fabrics was my choice, I think this quality is very versatile and looks stunning in both modern and classic homes.

Kommentit (6)
 1. Jutta / Muotopuoli
  29.9.2016, 17:56

  Oi oi! Saman tyyppisiä verhosuunnitelmia täälläkin. Toki ensin pitäis saada seinät 😀

  1. Hihi, joo seinät ovat näiden kannalta kyllä ihan oleellinen juttu. 😀 Teidän kodista tulee kyllä ihana, tsemppiä vasarahommiin!

 2. Huimaavan kauniita verhokankaita!!! Kiva nähdä mitä valitsit. Ja voi herranpieksut noita kuumimpien stailauskohteiden kuvia, uskomattomia, varsinkin nuo Oscarin kuvat, huh,huh:))) Olen vähän hutaisten lukaissut viime aikoina nämä postauksesi, kaikenmoisten koti kiireiden lomassa, mutta joku päivä aion ahmia niitä taas uudestaan ihan pitkältä ajalta, ihania!!!

  1. Nuo kankaat ovat kyllä ihan huimia, oikein sormet syyhyävät päästä käyttämään niitä erilaisissa kohteissa. Tekstiileillä voi tehdä niin paljon! Ensi viikolla pitäsi omat kankaatkin tulla, sitten vielä ompelun kautta seinälle, ei malttaisi odottaa. 🙂

   Ovat kyllä ihania nuo kuvan asunnot, Oscariin minäkin kiinnitin ekana silmäni. Jotenkin mukavan erilainen ilme siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *