Väri-inspiraatio juuri nyt

Värivalinnat ovat täällä tällä hetkellä erityisen ajankohtaisia. Uuden kodin värimaailma alkaa hiljalleen muodostua, vaikka kaikkia sävyjä en olekaan vielä lyönyt lukkoon – lopullisen ulkomuotonsa koti saa löytää elämisen myötä. Tänään maalailin yläkerran seiniä, ja tästä innostuneena halusin kirjoittaa muutaman sanan siitä, millaiset väriyhdistelmät innostavat juuri nyt. Yläkerran lopputuloksen näette hieman myöhemmin, tosin sekin vielä tulee elämään listojen ja muiden yksityiskohtien käsittelyn myötä. Kurkataanpa sillä välin kuitenkin muihin tällä hetkellä ihastuttaviin sävyihin:

Hay

Pienet väripirskahdukset tuntuvat juuri nyt aika virkistäviltä. Tässäkin kuvassa neutraalin kitinvaalea seinä saa kummasti potkua reippaansinisestä päiväpeitosta. Viime vuosina nähty pehmeän utuinen murrettu väriskaala alkaa selvästi väistyä, ja tämän tilalle tulla raikkaita sävyjä ja pieniä väripilkahduksia. Ihan virkistävää minusta, vaikka murretut, toisiinsa liukuvat sävyt ovatkin olleet aina omia suosikkejani. Välillä on kuitenkin kiva tuulettaa omiakin mieltymyksiä ja kokeilla heittää vaikka yksikin uudenlainen väri tutun setin joukkoon.

Hay

 Pienet väripirskahdukset tuntuvat juuri nyt aika virkistäviltä.

Tässä kuvassa innostaa pehmeän vihreä sävymaailma, joka sekin saa piristystä kirkkaan keltaisista yksityiskohdista. Seinäsävy on itse asiassa aika lähellä olkkarin seiniäni, joiden sävystä tykkään kovasti. Tännekin tilaan kirkkaammat yksityiskohdat sopivat minusta tosi kivasti ja raikastavat värin tähän hetkeen sopivaksi. Tuo vaaleankeltainen, kömpelömuotoinen vaasi on myös esineenä tosi hauska, juuri tuollaisten avulla väriä on helppo tuoda neutraalimpaankin sisustukseen.

Midnatt

Tässä kuvassa on myös kauniin vihreä seinä, mutta ennen kaikkea silmät hiipivät tuon kauniin kermaisen lakanasetin pariin. Olenkin tainnut jo aiemminkin mainita ihastuksestani tuon sävyisiä lakanoita kohtaan, se ei ole näemmä kadonnut. Sävy voisi olla kaunis myös pehmeän harmaiden seinien parina – ehkä tässä kodissa olisikin aika päivittää lakanavalikoimaa yhdellä uudella setillä…

Hay

Oletteko huomanneet, että seinäsävyt alkavat hiljalleen vaalentua? Vaalea kerma, haalea hiekka ja puhdas valkoinenkin tuntuvat juuri nyt ajankohtaisilta ja raikkailta sävyiltä. Tässä kuvassa vaaleat seinät saavat kauniin parin oliivinvihreästä tuolista ja kellertävästä valaisimesta. Myös puu sopii tähän settiin täydellisesti. Niin kaunista ja raikasta!

Muuto

Muutolla on aina yhtä inspiroivia väriyhdistelmiä – ne ovat merkille tyypillisesti raikkaita, värikylläisiä ja ihan omanlaisiaan. Tässä kuvassa ihastelin tummanpunaisen, jäisen vaaleansinisen ja konjakinvärisen nahan yhdistelmää. Jos tämä tuntuu isoina pintoina liian rajulta, voisi sävyt toimia ihan vaikka muutoin vaalean kodin koristetekstiileissäkin. Pienilläkin jutuilla saa usein suuren muutoksen vallitsevaan tunnelmaan.

Nuura

Tässä kuvassa katseeni pysähtyi tuohon huikeaan värikkääseen maalaukseen. Taide onkin kiva tapa tuoda säväystä muuten yksinkertaiseen ympäristöön. Olen ollut huomaavinani, että tuollaisia värikkäitä puoliabstrakteja teoksia on alkanut näkyä siellä täällä kansainvälisten sisustusvaikuttajien keskuudessa – ehkäpä tässäkin on yksi nouseva trendi.

Zara Home 2020

Loppuun vielä inspiraatiota Zara Homelta – tämän merkin kodinmallisto on ainakin omalla kohdalla jäänyt aiemmin aika pienelle huomiolle, mutta etenkin kaikki tässä kuvassa olevat jutut näyttävät varsin kivalta. Keltainen seinäsävy ja haalean roosa päiväpeitto yhdistyvät aika herkulliseksi pariksi, ja välissä tasapainottajana on vaalea sängynpääty ja lakanat. Huomioikaa myös tuo petaus; veikkaan, että tuollaisia ylös asti pedattuja sänkyjä alkaa näkymään jatkossa yhä enemmän. Yksinkertainen putkityyny viimeistelee minimalistisen petauksen.

Sellaisia inspiraationlähteitä täällä tällä kertaa. Yhteenvetona voisi todeta, että kaikenlaisia värejä (ja etenkin niiden oivaltavia yhdistelmiä) näkyy juuri nyt tosi monipuolisesti. Kivaa onkin, että väritrendit ovat monipuolisia ja niistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Myös sitä hillitympää beigeä ja neutraaleja sävyjä niiden ystäville.

Mistä sävyistä sinä inspiroidut juuri nyt?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *