VARASLÄHTÖ VAPPUUN

yhteistyössä SKV Kiinteistönvälitys

Eilen otin pienen varaslähdön vapputunnelmiin SKV Kiinteistönvälityksen järjestämässä keväisessä lehdistötilaisuudessa, jossa yrityksen uutta Kodin Tarina® -palvelua esiteltiin medialle. Tämän ohessa maistelimme samppanjoita, nautimme pikkusuolaista ja kuuntelimme Anssi Kelaa, joka tuli heittämään pienen yksityiskeikan tilaisuuteen. Tunnelma oli rento ja mutkaton – ei ollenkaan hassumpi startti vappuviikonlopulle!

Tilaisuuden aluksi SKV:n toimitusjohtaja Timo Kaisla esitteli yleisölle ajatuksen Kodin Tarina® -palvelun takaa. Kyseessä on siis SKV:n hiljattain lanseeraama palvelu, jonka myötä asunnon myynti-ilmoituksia rikastetaan asukkaan laatimilla tekstillä, kuvilla tai videolla. Näin myyjä pääsee vaikuttamaan entistä enemmän kotinsa myynti-ilmoitukseen, ja ilmoituksesta saadaan huomattavasti 
monipuolisempi ja kattavampi. Kodin parhaat puolet eivät siis jää enää arvailujen tai välittäjän laatimien esittelytekstien varaan – kukapa näistä paremmin kertoisi, kuin asukas itse.
Itse olen ollut kevään mittaan mukana Kodin Tarina -raadissa, jossa olemme valinneet ja palkinneet parhaita Kodin Tarinoita. Palvelusta olen kirjoittanut kattavasti tässä postauksessa, ja yleisökilpailun voittajiin pääsee tutustumaan täällä. Tarkempaa tietoa Kodin Tarinasta löytyy lisäksi SKV:n sivuilta täältä, kannattaa käydä tutustumassa, mikäli asunnonvaihtoasiat ovat ajankohtaisia.

Esittelyn jälkeen olikin aika käydä pöytään. Pöytä oli koreana tarjoiluista, ja samppanjatastingista vastasi vuoden 2015 viiniravintolaksi palkittu Figaro Winebistro. Maut olivat enemmän kuin kohdillaan! 

Vieraiden kesken ihastusta aiheuttivat myös Ceestashopin elegantit samppanjalasit. Kuplivan hienot aromit pääsevät kuulemma paremmin oikeuksiinsa tuollaisessa isomaljaisemmassa lasissa, perinteisen huilulasin sijaan kannattaa siis suosia kuohuvissa tällaista mallia. Kauniita ainakin ovat, voisin hankkia muutaman jo puhtaasti tästä syystä.

Illan päätähti oli kuitenkin Anssi Kela, joka esitti tastingin välissä muutamia kappaleitaan. Me vieraat istuimme pitkän pöydän ääressä ja tunnelma oli kuin Vain elämää -jaksossa konsanaan. Toiveitakin oli lupa heittää ilmoille, ja kuulimme versiot menneiden vuosien hiteistä aina upouuteen Petri Ruususeen asti. Mikäs tuossa istuessa.
Tarinankertojana mies on mitä parhain, jonka vuoksi hänet oli tilaisuuteen kutsuttukin. Tilaisuudessa myös Anssi jakoi myös oman kotinsa tarinan, joka – kuten useimmilla – oli lopulta aika tunnepitoinen juttu. Usein kodin vaihto onkin juuri tätä; järkisyyt ohjaavat prosessissa tiettyyn pisteeseen, mutta lopullinen valinta tehdään usein tunteella. Tämä tunne harvemmin välittyy myyntikuvien ja välittäjän laatiman esittelytekstin myötä, mutta aidon, käyttäjältä käyttäjälle tehdyn tarinan myötä asunnossa vallitseva fiilis voi välittyä jo myynti-ilmoituksen yhteydessä. Tai jos ei, niin ainakin tieto lähialueiden hyvistä palveluista tai vaikkapa loistavista ulkoilumahdollisuuksista tavoittaa ostajakandidaatit tehokkaasti. Joillekin lopullinen valinta voi määräytyä tällaistenkin seikkojen mukaan.

Minusta palvelu on hyvä ja mielenkiintoinen lisä kiinteistönvälitykseen, jossa puhaltavat parhaillaan muutoksen tuulet. Kymmenen vuotta sitten toimineet asiat eivät enää pure tänä päivänä, tällaisilla raikkailla ideoilla asuntojen myyntiin saakin taas vähän uutta kulmaa. Pidän erityisesti tietynlaisesta aitoudesta, joka Kodin Tarinassa on keskeisessä osassa: myyjän oma, henkilökohtainen ääni pääsee kuuluviin ja kotialbumin kuvissa elämä saa näkyä. Ajatuksella on myös mukava leikitellä: Mikä omassa kodissa on sellaista, jonka haluaisit ehdottomasti jakaa seuraavan omistajan kanssa: kodissa vallitseva tunnelma, puutarhan salat, kenties talon mielenkiintoinen historia…?

Kodin Tarina® on saatavilla vain SKV:lta, kyseessä on valinnainen palvelu, josta ei veloiteta lisämaksua. Palvelu on otettu innolla vastaan ja se on herättänyt jo rutkasti
kiinnostusta: tilastojen mukaan Kodin Tarinan sisältävät
myynti-ilmoitukset ovat keränneet huomattavasti enemmän klikkauksia
tavallisiin myynti-ilmoituksiin verrattuna. Myös asuntojen
myyntiaikoihin palvelu on vaikuttanut lyhentävästi. Hauska nähdä, kuinka tarina lähtee tästä kehittymään, startti on ainakin ollut mitä mainioin.

Mitä seikkoja te nostaisitte omaan Kodin Tarinaanne?

http://www.skv.fi/kodin-tarina
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *