Valmiina juhannukseen

Juhannusviikko on jo täydessä vauhdissa ja hiljalleen moni alkaa varmasti jo suunnitella viikonvaihteen ohjelmaa ja lomille lähtöä. Ihan hullua, miten kesäkuu hujahti taas siihen malliin, että käsillä on jo juhannus, kesän yksi taitekohta! Minulla edessä on vielä pikkuisen töitä ennen juhannuksen viettoa ja pientä lomabreikkiä, jota kieltämättä odottelen jo innolla. Tässäpä muutama sekalainen mutta olennainen juttu, jotka kuuluvat tämän vuoden juhannukseen:

Mekko

Juhannuksen ihanin mekko on tämä Monkin kesähuitula, joka saikin Instan puolella jo paljon kysymyksiä. Juuri sopivan rento, huoleton ja vilpoisa puuvillamekko, joka on helppo heittää päälle kesäkuumalla. Tänä kesänä olen bongaillut paljon tällaisia ”telttamallisia”, hivenen romanttisia hörhelömekkoja, ja enpä sitten minäkään voinut vastustaa tätä trendiä. Mekko on myös siitä kiva, että se on tarpeeksi rento ihan arkiseen pihakäyttöön, mutta soveltuu asustamalla vaikka kesäisiin puutarhajuhliinkin. Tämä päällä aion viilettää juhannusaattona, sillä mekko ja juhannus kuuluvat yhteen, viettää sitten juhannusta missä ja miten tahansa.

Samanhenkisiä, vähän ylellisempiä mekkoja löytyy muuten esimerkiksi Gauharin valikoimista – näitä on vilahdellut useammankin blogikollegan, kuten Caritan ja Suvin päällä.

Kakku

Toinen juhannuksen must on mansikkakakku. Brita-kakku on ikisuosikkini, mutta tänä vuonna voisin kokeilla tätä keksipohjaista raparperi-mansikkakakkua. Raparperi ja mansikka ovat kesäklassikkoja kumpainenkin ja ihanat yhdessä. Näin muuten luulen, että juhannuksen ruokapuolen suhteen mennään aika perus grillailumeiningillä – ehkä innostun ainakin grillaamaan klassista entrecotea Hanna G:n sunnuntaiserviisin vinkkien siivittämänä.

Kukat

Mitä kukkiin tulee, suosin juhannuksen koristeina ehdottomasti mieluiten luonnonkukkia. Kai se on jotain kesänostalgiaa, ja toisaalta myös ihan järkevääkin, sillä juuri nythän luonto on täydessä kukassa ja ammennettavaa riittää aina moderneista saniaisista ja heinistä hersyvämpiin kukkiin. Joku juhannus olen innostunut taiteilemaan kukkaseppeleitäkin, mutta tunnustettakoon taitamattomuuteni tässä asiassa – ehkä jatkossa keskityn ennemmin vain maljakossa oleviin ihanuuksiin. Itse olen kärrännyt viime päivinä tätä lumipalloheisimaljakkoa ympäri asuntoa, ja se näyttää kivalta missä tahansa. Suuri ja näyttävä kimppu ei juuri muuta koristetta rinnalleen kaipaa – täydellisen helppo juhannuskoriste siis!

Kirja

Toiveenani on ehtiä kirjastoon vielä ennen juhannusta. Jos tämä ei onnistu, varaan vierelle vinon pinon lehtiä luettavaksi. En edes muista koska olisin viimeksi ostanut aikakauslehtiä, ehkä nyt on siis korkea aika hamstrata pikkuisen näitäkin. Kirjojen suhteen kiinnostaa ainakin Olive Kitteridge, lehdissä taasen pitäisi ottaa takaisin kuukausien vaje ruotsalaissuosikkien suhteen. Oletko sinä törmännyt johonkin erityisen hyvään numeroon viime aikoina?

Kuvan Linumin viltti kuuluu muuten olennaisena osana myös juhannuksen viettoon – paksu kudottu puuvillaviltti toimii hyvin piknikvilttinä tai ulkosalla viileän illan lämmikkeenä. Tämä on jo muutamia vuosia vanha, mutta samaa mallia taitaa olla ainakin jossain värissä myös tämän vuoden mallistossa.

Kesäkoti

Tänä vuonna vietän juhannuksen pois kotoa, joten en sen kummemmin siivoa tai somista kotia juhannusta varten. Kukat saavat kukkia maljakossa (lumipalloheisit ovat tällä kertaa kestäneet yllättävänkin pitkään, yleensä nimittäin nuupahtavat tosi nopeasti maljakossa) ja muuten siistin kodin niin, että sinne on taas kiva palata. Yksi pro tip reissaamiseen liittyen onkin se, että koti kannattaa ehdottomasti jättää lähtiessä siistiin kuntoon – näin ei kotiin palatessa tarvitse ensimmäisenä tuskailla sotkuista kotia.

Nyt minä lähden pienelle mökkilomalle, ja blogi hiljenee tämän ajaksi. Niinpä toivottelen kaikille oikein ihanat juhannukset, viettäkäähän ikimuistoinen keskikesän juhla.

Nähdään ja kuullaan Instagramin puolella!

Kommentit (8)
  1. Ihana mekko🤩. Hyvää Juhannusta! Samoja asiota tykkään laittaa jussiksi.

    1. Kiitos! Nämä kesäklassikot toimivat kyllä aina. 🙂

  2. Somesta päätellen ette ole Annen kanssa tekemisissä pitkäaikaisen Sisustuksen koodi kolleganne Tomin kanssa? Vai vääristääkö bloginne ja instat?

    1. Kyllä me edelleen ollaan hyvissä väleissä, ei vain olla vietetty juurikaan vapaa-aikaa yhdessä nyt kuten ei silloinkaan, kun työskenneltiin yhdessä. Jos siis sitä tahdoit kysyä. 🙂

      Pakko sen verran tarttua tähän ihan yleisellä tasolla, että ajatteleeko joku vielä ihan oikeasti niin, että mitä ei näy somessa ei tapahdu oikeassakaan elämässä? Omalla kohdalla 90% elämästäni ja tekemisistäni on sellaista, jota en jaa somessa. Toki itselläni on aika valikoiva linja ja jotkut muut ovat avoimempia yksityisyyden suhteen, mutta kuitenkin kaikkinensa aika hassu ajatus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *