Valkoiset lakanat – yksi sisustuksen kulmakivistäni

Minulla on muutamia sisustukseen liittyviä kulmakiviä, jotka näyttelevät vuodesta toiseen tärkeää roolia oman kotini sisustuksessa. Yksi sisustusklassikoista on valkoiset lakanat: ne eivät menetä koskaan tehoaan, oli vuosi tai trendi mikä tahansa. Olenkin sitä mieltä, että joka kodissa tulisi olla ainakin yksi kunnollinen valkoinen lakanasetti – laadukkaista yksinkertaisista vuodevaatteista on iloa vuosikausiksi eteenpäin ja ne toimivat simppelinä ja klassisena pohjana, johon on halutessa helppo yhdistää vapaasti mieleisiä värejä, tyylejä ja materiaaleja.

Toiset mieltävät valkoiset lakanat kalseiksi, mutta minulle ne tuovat lähinnä raikkaan, puhtaan ja ajattoman tyylikkään fiiliksen. Loppujen lopuksi kyse on yhdistelmistä ja jo pienetkin lisäykset vievät tunnelmaa tehokkaasti haluttuun suuntaan. Kliini raikkaus, väripisteet, kontrastit – kaikki on valkoisen kanssa mahdollista. Intouduin kaivamaan muutamia kuvia kodeistani ja muistakin sisustuskohteistani, joissa valkoinen petaus on näytellyt pääosaa:

Olen huomannut, että ihan kokovalkoinen petaus ei ole ihan oma juttuni: yleensä heitän rennosti mukaan yhden tai kaksi poikkeavan väristä tyynyä, jalkopäähän torkkupeiton tai jotain muuta pientä somistetta. Se, että päätyykö sekaan pehmeitä haaleita sävyjä, tummaa kontrastiväriä vai väripilkkuja, riippuukin sitten täysin kulloisestakin fiiliksestä. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että en elä ihan niin kuin opetan: tällä hetkellä omaan vain yhden valkoisen lakanasetin, joka on tuo viimeisen kuvan Lovely Linenin pellavainen pussilakanakokonaisuus. Aiemmin minulla oli myös puuvillaisia, ihanan kepeitä valkoisia pussilakanoita, mutta peiton vaihduttua leveämpään jäivät nämä käyttämättömäksi. Jollain aikavälillä pitäisikin hankkia vielä toinen valkoinen pussilakana, tämä saisi olla raffin pellavapeiton vastapainoksi vaikkapa sileää perkaalipuuvillaa. Vinkkejä hyvistä lakanavalinnoista otetaankin siis mielellään vastaan.

Oletteko te valkoisen petauksen ystäviä?


White sheets are one of my corner stones in my home decor. They are always so fresh, simple and timeless choice and therefore I think that every household should have at least one decent pair of white sheets. With small details, colors and materials you can change the look easily and still keep the basis same year after year. Here´s some inspo from my previous homes.

Kommentit (6)
  1. Minultakin löytyy yhdet valkoiset..:)

    1. Valkoiset lakanat ovat kyllä niin ihanat! On toki tosi kiva omistaa muunkin värisiä lakanoita, niillä saa kuitenkin muutettua tunnelmaa niin helposti, mutta aina välillä on kuitenkin ihana palata valkoisten pariin. Ovat aina niin freesit ja ajattomat.

  2. Yleensä valkoiset joo. Välillä jotkut pehmeät maanläheiset värilliset, mutta kuviollisia ei juuri koskaan. Oikeastaan ainoat kuviolliset mitä omistan on yhdet ruudulliset ja Marimekon tasaraidalliset. Mutta nämä jäävät selvästi harvemmalle käytölle kuin yksiväriset. Valkoisia löytyy parit, pellavaiset ja puuvillaiset. Puuvillaisista voin suositella Himlan silkkisen pehmeitä puuvillalakanoita. Mutta varoituksen sana, että ne ovat niin pehmeät ettei sängystä tee mieli nousta ollenkaan. 🙂

    1. Mulla on vähän sama juttu, en oikein osaa käyttää kuviollisia vuodevaatteita. Kaikenlaiset värit ja erilaiset materiaalitkin menevät, mutta tosiaan mieluiten yksivärisinä. Kiitos vinkistä, täytyykin tutkailla tuota Himlaa, kuulostaa aivan ihanalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *