Vaaleanpunaista

Oletteko huomanneet, että kirsikkapuut ja monet muutkin kukkivat jo? Nyt käsillä on ehkä se suloisin aika vuodesta: nyt kukkii kirsikat, kohta omenapuut, tuomet ja syreenit – ah. Itse olen ihastellut kukkaloistoa jo tovin kävelylenkeilläni jokirannassa, ja lähiaikojen to do -listallani olisi myös kierros kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa. Voisin kuvitella, että sielläkin alkaa olla näihin aikoihin jo paljon katseltavaa ja ihasteltavaa, ja tästähän se tahti vain kiihtyy.

Kannoin palan kukkivaa luontoa myös sisätiloihin ystävältäni saadun vaaleanpunaisena kukkivan oksan myötä. Ihanaa, kun luonnosta alkaa saada jo koristusta kotiin; kukkaro kiittää ja kotikin piristyy, kun sitä voi somistella rajattomasti erilaisten oksien, heinien ja kukkasten avulla.

Makuuhuoneeseen on eksynyt muutakin vaaleanpunaista. En ole yleisesti mikään vaaleanpunaisen ylin ystävä, mutta näin kesän korvalla herkätkin värit alkavat jotenkin kummasti innostamaan – ainakin pienissä määrin käytettyinä. On kuitenkin olemassa vaaleanpunaista ja vaaleanpunaista; sävyssä on lukemattomia eri nyansseja, joista toiset ovat onnistuneita ja toiset sopisivat lähinnä lastenhuoneeseen. Onnistuneeseen kategoriaan kuuluu esimerkiksi nuo sängyllä majailevat tyynynpäälliset, niissä on tosi kaunis, vähän haaleaan persikkaan taittava vaaleanpunertava sävy. Vaikutelma ei ole ollenkaan ällö, pikemminkin ovat vain pieni häivähdys naisellisen pehmeää ja raikasta sävyä. Juuri tällaisesta pidän.

 

Oksa ikkunalaudalla tuo ihanan kesäistä ja herkkää tunnelmaa makuuhuoneeseen. Nyt voi jo pitää ikkunaakin auki ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta, tämä on myös yksi suurista pienistä iloistani. Tässä tosin on ilmennyt yksi pieni häiriötekijä, hyttyset ovat todistettavasti heränneet uuteen kesään nekin. Täytyy siis kai alkaa viritellä verkkoja ikkunaan – kesän merkkejä tämäkin.

Ihanaa loppuviikkoa!


Spring mood and some pastel colors in the bedroom.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *