Uutta vaatekaapissa

Tänään on tullut vietettyä rentoa vapaapäivää: on nukuttu pitkään, suunniteltu viikonlopun ruokalistaa ja haahuiltu kaupungilla. Shoppailuinto kulkee minulla kausittain: toisinaan menee pitkiäkin aikoja, jolloin se ei kiinnosta yhtään, ja toisinaan taas shoppailuhimo vaivaa tiheämpään tahtiin. Asia on tismalleen sama niin muodissa kuin sisustuksessakin – aina se ei jaksa innostaa, mutta sitten kun inspis iskee, tuntuu kivoja ja innostavia asioita vain kävelevän eteen yksi toisensa perään.

Viime aikoina olen tehnyt muutamia erityisen hyviä löytöjä vaatekaapin puolelle. Samsoe & Samsoe on yksi suosikkimerkkejäni, heillä on kivan moderneja mutta kuitenkin kohtuuhintaisia vaatteita. Simppeleitä malliltaan, mutta omaavat silti aina jotain jujua. Nyt bongasin merkiltä aika ovelat korkeavyötäröiset vajaamittaiset farkut, joissa on juuri sopivasti väljyyttä ja yksityiskohtana kiva halkio lahkeensuussa. Tämänmallisia farkkuja olen etsinyt jo tovin, ja viimein löytyi tarpeeksi imarteleva, mutta kuitenkin toivotun väljä malli, joka kantaa nimeä Marianne. Myös kuvien musta pitsipaita on samalta merkiltä, minusta aika herkullinen yhdistelmä näiden rentojen farkkujen kanssa. Taipuvat eri tavoin asustettuna moneen menoon ja tilanteeseen; tämän kriteerin perusteella tykkään yleensä vaatteita metsästääkin, sillä vain muutaman käyttötilanteen vaatteet ovat mielestäni aika turhia.

 

Kampauspöydälle on kerääntynyt sekalainen setti kaunistautumistavaraa. Suurimmat sälät piiloutuvat puulaatikoihin, jotka olen itse maalannut harmaiksi. Näteimmät kynsilakka- ja hajuvesiputelot saavat toki olla esilläkin. Pöytää sulostuttaa myös joulusta jäänyt amaryllis, ihanan herkkä vaaleanpunainen väri tuossa. Lyhyeksi napsaistuna se sopii täydellisesti Muuton vaasiin; tässäkin monikäyttöisyydessään yksi todella näppärä ja hyväksi havaittu tuote.

Vaaleanpunainen somistuttaa myös sänkyä, viikonloppu saa alkaa persikkaisissa lakanoissa. Viikonvaihteen suunnitelmissa on lähinnä käpertyä niiden keskelle lehtipinon kera, edessä olisi pitkästä aikaa viikonloppu vailla kummoisempia suunnitelmia. Olen tilannut itselleni uuden tuplaleveän peiton, jonka saapumista odottelen jo innolla. Peitto pistää lakanaruletin uusiksi, mutta nämäkin ihanuudet saavat vielä varmasti paljon käyttöä vieraspeittoina tai kesäaikaan viileämmän peiton kaverina. Mutta paksu iso muhkea untuvapeitto – en malttaisi odottaa.

Ihanaa viikonloppua!


Some new additions to my wardrobe: a perfect pair of loose fit, high waisted jeans and lace shirt from Samsoe & Samsoe.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *