UUTTA MAKUUHUONEESSA

wall mounted tables
Meidän makuuhuone on saanut viime aikoina pari hartaasti odotettua täydennystä. Uudet yöpöydät kiinnitettiin seinään jo viikko sitten, ja kuluneena viikonloppuna ripustelin ikkunaan uusia verhoja. Ennätin vihdoin myös kuvailla uutuuksia viikonlopun päivänvalossa, joka tosin iltapäivästä muuttuu makuuhuoneessa jo kutsuvan hämyiseksi – ja vähän haastavaksi kuvauksen kannalta. Mutta eipä tämä hämyisyys haitaksi ole, kurkataanpa seuraavaksi uusiin tulokkaisiin vähän tarkemmin.
seinäkiinnitteiset yöpöydät
By Lassen Frame
Yöpöytävalintaani pohdiskelin aiemmin mm. tässä postauksessa, mutta loppujen lopuksi valinta oli aika selvä. Halusin tilaan sirot, seinäkiinnitteiset laatikot, sillä tilaa sängyn molemmilla puolilla on melko niukasti. Seinäkiinnitteiset yöpöydät keventävät vähän tuota kohtaa ja tuovat sängynvierustaan ilmavuutta. Plus että siivous on nyt paljon mukavampaa, kun imurilla pääsee helposti myös pöydän alle.
Valintani osui By Lassenin ovellisiin Frame-laatikoihin, jotka olivat tilaan aika täydelliset paitsi mitoiltaan, myös väriltään. Tänä syksynä lanseerattu uusi koko 35×35 cm natsasi juuri sopivasti tuohon tilaan, sen myötä kummallekin puolelle yöpöytää jäi vielä kymmenisen senttiä kaivattua vapaata tilaakin. Lisäksi tämä koko sopii hyvin myös aikakauslehdille, joita tuppaa kertymään varsinkin omalle puolelleni kohtuullisen paljon. Myös ruskeaksi petsattu tammi, virallisesti smoked oak, ihastuttaa värinä erityisen paljon. Se sopii kauniisti tapettiin ja tuo haaleaan väriskaalaan vähän toivottua jytyä.
Nyt ratkaistavana on vielä yövalaisimien kohtalo, näille varatut seinäsähköistykset odottelevat vielä täytettä. Vanhat mustat Jielde-pöytävalaisimetkin sopivat minusta ihan kivasti yöpöytiin, mutta haluamme tasolle vähän enemmän tilaa ja ilmeeseen keveyttä, ja tästä syystä valaisimet seinälle. Lisäksi ratkaisu vähentää johtojen määrää, joka on aina positiivinen asia. Luulen, että pitäydyn kuitenkin mustassa värissä, tumma pöytä kaipaa minusta kaveria ylleen. Malli on kuitenkin vielä iloisesti auki. Niin paljon ihania vaihtoehtoja, mutta sitä täydellisintä en ole ehkä vielä keksinyt… Siispä lykkään hankintaa niin pitkälle, että tällainen tulee vastaan.
kevyet verhot
Siinä missä yöpöydät ovat tummanpuhuvat, valikoitui makkarin verhoiksi puolestaan luonnonvalkoista. Huoneen beigen- ja puuterinsävyinen väripaletti kaipasi selkeästi vähän raikastusta, ja valkoinenhan toimii aina. Sinälläänhän kaunista ikkunaa ei olisi tarvinnut peitellä, mutta halusimme verhot tilaan ihan käytännön syistä, varsinkin näin pimeään aikaan on mukava saada ikkunan eteen vähän näkösuojaa. Ja kyllähän näistä tulee myös mukavaa tunnelmaa huoneeseen, tekstiilit ovat tehokkaita viimeistelijöitä.
wool fabric
Verhokangas on ohutta Kinnasandin villakangasta, ihanan pehmeää ja kauniisti laskeutuvaa verkkomaista materiaalia. Villa on aika hieno materiaali verhoissa, se on vähän ohutta pellavaa ryhdikkäämpi ja jämäkämpi, mutta tuntu pysyy kuitenkin tässä laadussa kevyenä ja ilmavana. Pimennystä emme kaivanneet makuuhuoneeseen, joten tällainen läpikuultava kangas toimii meillä tässäkin tilassa ihan hyvin. Vaikka kangas ei pimennäkään, se kuitenkin blokkaa sänkyyn suuntautuvat aamuauringon kirkkaat säteet ja suoran näkymän huoneeseen. Nämä yläkerran huoneet ovat sen verran matalat, että kovin raskas verhosysteemi ei tänne olisi ehkä sopinutkaan; mieluummin käännyin molemmissa huoneissa tällaisiin vähän kevyempiin vaihtoehtoihin.
linen sheets
Sunnuntaisänky saa jäädä reilusti ruttuun, mitäpä niitä puhtaita lakanoita heti peittelemään. Ikkunalla viihtyy kultaköynnös kuparipurkissaan, joka ehkä saattaisi kaivata vähän kiillotusta. Pieneen huoneeseen ei montaa elementtiä mahdu, nyt paikat alkavatkin olla tuolla mukavasti kunnossa. Vielä seinävalaisimet jossakin vaiheessa, eipä tämä tila enää kauheasti muuta kaipaa. Sitten voikin siirtyä hyvillä mielin seuraavaan huoneeseen…
We recently got a new bedside tables and curtains to our bedroom. The wall mounted tables are Frame series from By Lassen, I think they match perfectly with the room; they are small and light enought to the small space and the smoaked oak color looks fantastic beside the wallpaper. And what about the curtains, they are made of lightweigh wool. We don´t crave for a total dimout, these translucent curtains give us a slight cover and softness, just the way we like it.
Kommentit (10)
  1. Ulla Puronhaara
    24.10.2016, 21:00

    Passelit yöpöydät! Minua kuitenkin ilahdutti ja innosti verhot! Todella kauniit ja minulle uusi materiaali verhoihin! Kiitos näistä ideoista! 🙂

    1. Mukava kuulla, kiitos! 🙂 Villa on tosiaan aika ovela, ehkä vähän harvemmin nähty materiaali verhoissa. Luonnossa se tuntuu ihan mielettömältä, kuva ei tee vielä ihan täyttä oikeutta upealle kankaalle. Tykkään villakankaan tietynlaisesta raskaudesta; vaikka kevyt ja läpikuultava onkin, se laskeutuu kauniin arvokkaasti, ei rypisty pellavan lailla ja on ihanan pehmeä.

  2. Verhot ovat todella kauniit ja kuten sanoit, viimeistelevät tilan. Itse tilasin juuri vastaavat verhot, mutta pellavasta, ja lisäksi pitkät valkoiset pimennysverhot niiden taakse, koska tarvitsemme pidennystä myös. Toivottavasti on toimiva ratkaisu.

    1. Kuulostaa hyvältä, varmasti on toimiva ratkaisu! Minäkin ajattelin, että jos joskus kesän valoisina öinä nämä verhot tuntuvat liian kevyiltä, on alle helppo laittaa jälkikäteenkin pimennysverhot. Tosin sitten pitäisi kyllä hankkia tuplatanko…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *