Blogit
Pihkala

UUSI AIKA | NEW SEASON

Kyllä se on jo syksy, ei voi muuta väittää. Yleensä tähän aikaan ollaan saatu nauttia vielä kesän rääppiäisistä, edes jotakuinkin aurinkoisista päivistä ja hyvällä tuurilla jopa hellivästä helteestä. Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että tänä vuonna moinen herkuttelu jää tyystin väliin. Ei auta valittaa, eletään syksyä sitten. Ei kai siinäkään mitään vikaa ole.
Ilman kääntyessä syksyisemmäksi alkavat ajatuksetkin siirtyä hiljalleen taas kotia kohti. Muutosta on ilmassa monellakin taholla, sisustuskiinnostuksen uudelleenheräämisestä ollaan juteltu viime päivinä useammankin kanssa. Oma kesäni on ollut melkoista hulinaa, ja henkilökohtainen into oman kodin sisustukseen on ollut ihan nollissa. Nyt kuitenkin sesonki on vaihtumassa, ja uuden ajan alkaessa huomaan, että sisustushommat alkavat hiljalleen kutkutella täälläkin. Jo oli aikakin!
Suurimman sysäyksen sisustusinnon palautumiseen antoi tietysti kesäloman loppuminen. Töissä syysuutuuksien keskellä inspiraatio herää väkisinkin. Suurimpana vauhdittajana tähän lienee Linumin ihanat syystekstiilit, joita oli saapunut Koodiin lomani aikana. Jestas, mitä materiaaleja ja värejä. Syksyiset värit tuntuvat omimmiltani ja kaikenlaiset harmaat, kamelinruskeat, luonnonvaaleat, musteensiniset ja burgundinpunaiset ovatkin suosikkejani niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. Myös sesongin materiaalit, kuten villa, paksu pellava ja sametti miellyttävät erityisesti. Ylläolevista kuvista voisin omia itselleni vaikka kaikki, sen verran nättejä ovat.
Pitkästä aikaa kävin myös sisustuslehtikaupoilla, edellisestä kerrasta onkin jo kuukausia aikaa. Nyt tuumin, että aika voisi olla taas kypsä sisustusjutuille ja syysuutuuksien tutkimiselle. Viikonloppuna aion uppoutua noihin oikein kunnolla, ehkä nämäkin toimivat pienenä sisustusinnon herättäjinä. Mene ja tiedä, pääasia kuitenkin on, että nyt sentään jo vähän kiinnostelee.
Syksyyn kuuluvat myös uudet lenkkarit. Lapsena tuommoiset saattoi saada koulun alkamisen yhteydessä, ja voi kun uutuuttaan hohtavilla lenkkareilla oli kiva kävellä koulutielle. Sama kikka toimii myös aikuisenakin, uudenkarheissa lenkkareissa on aina oma taikansa. Kesäreissuilla ryvettyneitä Stan Smithejäni ei oikein enää valkoiseksi voinut sanoa, niinpä kaapissa oli syksyn työasuihinkin sopivien siistien valkoisten lenkkareiden vaje. Adidaksessa pysyttiin, mutta tällä kertaa malli vaihtui Gazelleen, olivat niin kätevästi saatavilla naapurikaupasta Elementistä. Hohtavan valkoisilla tossuilla on hyvä startata tämä syksy käyntiin.
Eli eiköhän se syksykin näillä eväillä lähde hiljalleen rullaamaan. Vielä kun saataisiin kiireisimmät remonttijutut alta pois ja muutto taputeltua, niin sitten helppaa jo todella paljon. 
Jokos te olette orientoituneet alkavaan syyskauteen?
Some favourites for upcoming autumn season: new AW16 collection from Linum (love them all!), a pile of new magazines and brand new sneakers. I think I´m slowly getting the autumn mood on…

Kommentit (6)

 1. Maria

  Mikä tuo ihana matto on?♡

  • maija

   Ekassa kuvassa on Linie Designin Comfort, vikoissa puolestaan Muuton Ply. Ihania molemmat! 🙂

 2. AnnaH

  On ilmeisesti sävyltään Silver tuo Comfort-matto? On kyllä aivan ihana. Onkohan kuinka arka, melko vaalealta näyttää..

  • maija

   Joo, tuo on Silver väriltään. No vaalea matto on tietysti aina vähän tummaa arempi, mutta villa on siitä ihana materiaali, ettei siihen oikein pääse jämähtämään likaa tai tahroja. Villan luontainen rasvaisuus tekee siitä hylkivän ja täten helppohoitoisen materiaalin. Meillä on ollut kohta 7 v käytössä vaaleapohjainen Hayn Peas-villamatto, tälle on kaatunut vaikka mitä, mutta mitään pysyvää jälkeä ei siihen koskaan ole jäänyt. Siinä mielessä villa on siis huoleton materiaali, vaaleanakin. Imuroinnin saa toki noin paksussa matossa tehdä huolella, ette murusia ja irtoroskaa jää lettien väleihin. 🙂

 3. Anonyymi

  Oih, saako Suomessa jostain Bo Bedre -lehteä? Raahaan sitä aina Ruotsista, koska olin ajatellut, että se olisi lähin paikka ostaa sitä. Pidän hurjasti tuosta lehdestä!

  • maija

   No ainakin Akateemisesta löytyi! Muissa paikoissa ei ole kyllä tullut vastaan, tiedä sitten kuinka tärppäisi isoissa marketeissa tai tavarataloissa… Jostain syystä minun tulee ostettua tuota vain harvoin, vaikka ainakin tämä oli kyllä oikein hyvä numero!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *