Uuden kodin materiaalikartta

Uuden oman kodin suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa ja suuntaviivat materiaalien suhteen on vedetty. Käynnissä oleva kesälomakausi on osoittautunut aika haastavaksi ajankohdaksi tilausten tekemisen ja remonttiasioiden sopimisen suhteen, mutta eipä tälle asialle mitään voi – aikataulu venyy jos on venyäkseen. Moni asia on vielä avoinna, mutta päälinjat alkavat jo selkeytyä. Tähän mennessä olen kaavaillut kotiin seuraavanlaisia valintoja:

Nordiska Kök / Pukkila / Residence Magazine

Kylpyhuone on sen verran pieni, että näkisin sen mieluiten kauttaaltaan samalla laatalla laatoitettuna, näin tila näyttäisi mahdollisimman yhtenäiseltä ja ehkä hieman kokoaan isommaltakin. Tällä hetkellä painiskelen näiden mosaiikkivaihtoehtojen tai yllä olevan kuvan eläväpintaisen harmaan Natura-laatan välillä; vaihtoehdot ovat hieman eri henkiset, mutta molemmat hiukan houkuttelisivat. Tuo kuviopintainen Natura olisi puritaaninen ja pelkistetty, vähän loft-henkinenkin vaihtoehto, mattapintainen mosaiikki taas astetta hienostuneempi, mutta myös hieman vaativampi sekä laatoitustyön että käytön kannalta. Saas nähdä mihin suuntaan tässä päädytään – vai keksinkö vielä vallan muuta.

Asunnossa on valkoiset lankkulattiat, jotka olen suunnitellut vain huoltomaalaavani kertaalleen. Niinpä haluaisin tuoda seiniin vähän väriä; suurinpiirtein kaikki kalusteenikin kun sattuvat olemaan valkoisia. Yleisseinäsävyksi olen kaavaillut vaaleaa hiekanharmaata, makuuhuoneessa puolestaan houkuttelisi Residence-lehden kannen kaltainen harmaanvihreä sävy. Farrow & Ballilta löytyy tähän aika täydellinen vastine, sävy Light Blue, joka nimestään huolimatta näyttää enimmäkseen vihertävältä. Tätä sävyä katselin jo edellisen remontin aikoihin, mutta en saanut sitä silloin sopimaan mihinkään – nyt saattaisikin olla tämän aika.

Väliovet suunnittelen puolestaan maalaavani tummiksi. Kuvan petroolinsininen Hague Blue olisi aika ihana valinta, tämäkin sävy löytyy Farrow & Ballilta. Tummat väliovet olisivat minusta aika ihana yksityiskohta, ryhdittäisivät vaaleaa kokonaisuutta ja sopisivat kauniisti 50-lukulaisen asunnon tyyliin. Varsainkin olohuoneen lasipariovet näyttäisivät upeilta tummina, väri korostaisi niitä entisestään. Miksi ovien pitäisikään aina olla vaaleita…

Ensimmäinen steppi remontissa on tosiaan kaikkien pintojen maalaus ja kylpyhuoneremontti. Keittiön kimppuun on tarkoitus ryhtyä vähän myöhemmin syksyllä sitten, kun kylppäri on saatu ensin käyttökuntoon. Keittiön suhteen houkuttelee mahdollisimman yksinkertainen layout ja ehkä puuviilu – tämän suunnittelemisen jätän kuitenkin suosiolla vähän myöhäisemmäksi. Ajatukset kun varmasti ehtivät tarkentua siinä vaiheessa, kun asuntoon pääsee asettautumaan taloksi…


Some thoughts and material choices to my new apartment. I want to keep the material palette as simple as possible, but still add some interesting colors and details to it.

 

 

Kommentit (2)
  1. Hei, ensiksi kiitos ihanasta blogista! Pähkäilen juuri kylpyhuoneen laattojen värejä, joten tämä osui hyvin. Nyt tuntuu olevan buumina se, että yksi seinä (tai kaakelirivi) on erivärinen kuin muut seinät. Mietin, että miten aikaa kestävä ratkaisu tämä on? Kyllästyin nimittäin yhteen buumiin (yläosa yksivärinen, alaosa kuviollinen, väliin koholla oleva kapea laatta) aikanaan jo parissa vuodessa. Ja pienentääkö erivärinen seinä muuten valkopintaista pientä kylppäriä? Matta vai kiiltävä laatta? Välillä tuntuu, että teen kärpäsestä härkäsen, mutta en millään osaa päättää. Ja sitten vielä ne saumalaastit ja ladonnat…

    1. Kiitoksia itsellesi ja pahoittelut vähän myöhäisestä vastauksesta.

      Kylpyhuoneen laattavalinnoissa riittää tosiaan pähkäiltävää, valikoimaa kun on jos jonkinlaista. Itse olen sitä mieltä, että mitä yksinkertaisempi, sen ajattomampi; yleensä kaikenlaisissa efekteissä näkyy aika nopeammin. Ajatonta lopputulosta etsiessä jättäisin siis tehosteet minimiin ja valitsisin laatat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Pienemmillä jutuilla, kuten altaalla, hanoilla, peilillä ym. voi sitten halutessaan tuoda vähän trendikästä ilmettä, nämä kun on helpompi vaihtaakin jos joskus vuosien päästä kaipaa viilausta ilmeeseen. Itse olen mieltynyt etenkin kauttaaltaan samalla laatalla laatoitettuihin kylpyhuoneisiin, siis sellaisiin, jossa lattia ja seinät ovat kaikki samaa laattaa. Tällainen valinta suurentaakin hieman optisesti pientä kylppäritilaa ja tekee siitä yhtenäisemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *