Uuden kodin joulu

Hei ja hyvää aatonaattoa! Hiljalleen alkaa olla askareet suoritettu ja täällä laskeudutaan joulun viettoon. Tulin vielä muutaman jouluisen kuvan myötä toivottelemaan hyvää joulua ja kertomaan muutaman sanan kotini joulusta. Se onkin tänä vuonna vähän erilainen, niin vallitsevan tilanteen kuin uuden kodinkin myötä, jossa joulua tänä vuonna vietän. Silti (tai ehkä juuri siksikin) odotan erityisen leppoisaa ja tunnelmallista joulua – tänä vuonna pingotukselle on entistä vähemmän tarvetta.

Tänä vuonna joulu on ennen kaikkea stressitön. Olen hyväksynyt sen, että koti ei ole valmis, keittiö on kesken ja kalustuskin ihan vaiheessa. Joulu tulee siitä huolimatta. Myös joulun ohjelma on ollut tilanteesta johtuen vähän avoinna, joten en ole ottanut järjestelyistä stressiä – mahdollisille muutamille vierailijoille on kyllä tilaa pöydän ääressä, vaikka se toistaiseksi vielä kovin pieni onkin, ja jouluruokia on jääkaapissa sen verran kuin tekee mieli ostaa. Uskonkin, että usealle tämä joulu on entistä rennompi perinteisen sukuloinnin ja sukkuloinnin jäädessä väliin. Itse kaipaan lähinnä kirjaa, konvehteja ja niitä omia lempiruokia. Yksi aaton kohokohdista on myös tunnelmallinen rantasaunamme ja pulahdukset kylmään järviveteen. Tästä tulee varmasti uusi ihana perinne!

Suunnitelmissani oli hankkia pitkästä aikaa iso joulukuusi, mutta niin vain kävi, että tulin kaupoilta kotiin tämän pikkukuusen kanssa. Tämä on söpö ja helppo, ja kuusen voi istuttaa joulun jälkeen pihalle. Sen kaveriksi istutin jouluruusun, se sopii minusta ihanasti Artekin Riihitie-ruukkuun. Olen ottanut missioksi, että näiden vieressä oleva karkkikulho on koko joulun ajan täynnä – tätä onkin jo täydennetty tähän mennessä useaan otteeseen. Herkuttelu ja kohvehdit kuuluvat jouluun.

Sänkyyn petasin juuri puhtaat lakanat, tänä vuonna saavat olla piparinruskeat. Ikkunaan ripustin paperitähden, lisäksi ledkynttilät tuikkivat turvallista tunnelmaa pikkuikkunoissa. Yleisestikin joulukoristelut ovat täällä tosi simppeleitä: kynttilät, kukat, kranssit, jouluiset tuoksut ja musiikki tuovat tänne ihan tarvittavan tunnelman. Vanhan talon puitteissa kun sitä on jo muutenkin.

Täällä odotettavissa on siis rento, leppoisa ja tunnelmallinen joulu. Näiden kuvien myötä blogi menee pienelle joulutauolle, mutta varmastikin innostun jakamaan tapahtumia ja tunnelmia joulun mittaan Instagram-tilini puolella.

Ihanaa joulua kaikille!

sisustus joulusisustus joulukuusi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *