Blogit
Pihkala

Uuden kauden alku

makuuhuone2

Näinpä vain kesäloma on loppumassa ja huomenna on edessä taas pitkästä aikaa työpäivä. Aiemmin olen pitänyt kesälomani osissa, mutta tänä vuonna pidin lomaa vaihteeksi neljä viikkoa yhteen pötköön. Ehkä tästä syystä tuntuukin, että loma on kestänyt ikuisuuden, eikä sen loppuminenkaan tunnu yhtään liian aikaiselta. Ilmojenkin suhteen sain lomani ajaksi loppujen lopuksi oikein kivoja kesäkelejä, joten tässäkään suhteessa ei ole valittamista. Kaikki päättyy joskus, nyt alkaa orientoituminen tulevaan syyskauteen ja sen kiireisiin.

makkari2L

Viikonloppu on kulunut jo hiljalleen töihin valmistautuessa ja pienessä järjestelyssä, siivouksessa ja pyykinpesussa. Töihinpaluu sujuu pehmeämmin, kun kotona on puhdasta ja siistiä, eikä työpäivien jälkeen tarvitse ensimmäisenä ajatella siivoushommia. Vaihdoin meidän makkariin pitkästä aikaa kokovalkoiset lakanat, ja vitsit miten freesiltä ne näyttävätkään. Uuden kauden aloitus vaatii ehdottomasti skarpit ja puhtaat lakanat, joihin on ilo sujahtaa päivän päätteeksi.

makkari4-800makkari8-800 makuuhuone1

Kauluspaitoja ja muita siistimpiä vaatteita ei ole tarvittu juurikaan koko loman aikana, nytpä nekin odottavat puhtoisina kaapissa uutta sesonkia. Villapaidat on pesty, villakangastakki ja trenssi kiikutettu pesulaan. Vaikka elokuu on usein vielä ihan kesäkuukausi, on tällaisissa syksyä enteilevissä toimenpiteissä aina oma viehätyksensä. Kesäloma ei varsinaisesti kulunut laakereilla levätessä ja alkusyksystäkin on tulossa tosi kiireinen, mutta kun tästä päästään, vie pimenevien iltojen tunnelmallisuus varmasti mukanaan. Kesän hälinä on poissa, ja kotoiluun voi keskittyä taas ihan eri lailla. Vaikka kesä on ihana, odotan jollain tasolla myös tätä.

makkari6-800

makkari3-800

Jollain hassulla tavalla olen myös nauttinut viime aikaisista hyvinkin syksyisistä ilmoista. Tänäänkin heräsin vesisateeseen ja kuuntelin sateen ropinaa peiton alla ainakin tunnin verran, siinä on jotenkin niin oma tunnelmansa. Vinttihuoneessa peltikattoa vasten satavien pisaroiden äänen kuulee selvästi, mutta se ei ole minua haitannut. Päin vastoin sytytin ikkunalaudalla olevan tuikun palamaan ja fiilistelin sadetta ja kiireetöntä aamua. Sateessakin on puolensa – ainakin silloin, kun se ei jatku päivätolkulla.

makkari7-800makkari9.1-800 makkari10-800

Yhden makuuhuoneeseen liittyvän hankinnankin sain vihdoin tehtyä. Näissäkin kuvissa näkyvät seinävalaisimien sähkökotelot vaihtuvat vihdoin syksyn mittaan seinävalaisimiin. Tilauksessa menee toki aikansa, mutta se ei haittaa, johan olemme pärjänneet miltei vuoden ilman näitä. Mutta onpahan pieni porkkana, jota odottaa pimenevän syksyn mittaan.

Nyt kuitenkin odottelen vielä useita lämpimiä päiviä, sillä vaikka loma loppuu ja kuu on vaihtunut elokuuksi, on vielä kesää jäljellä. Ainakin, jos minulta kysytään.


My summer vacation is over and tomorrow I´ll go to work again. This weekend I cleaned the house, did the laundry and switched new, crispy white to the bedroom. A new season can begin.

Kommentit (1)

  1. Blue Peony

    Kyllä, elokuu on yhä kesää, vaikka ajatus lähestyvästä syksystä tuntuukin ihan mukavalta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *