UNIDRAIN-LATTIAKAIVO – PIENEN KYLPPÄRIN VIIMEISTELIJÄ

yhteistyössä Unidrain ja Suomen Blogimedia
Unidrain

Jos pitäisi nimetä talomme remontissa eniten pähkäilyä ja vääntämistä vaatineita tiloja, olisi yläkerran pikkukylppärimme ehdottomasti tällä listalla. Jo ensimmäisiä tilaluonnoksia laatiessa tiesin haluavani kylpyhuoneen myös yläkertaan; kolmikerroksisessa talossa tämä oli välttämättömyys, josta en halunnut tinkiä. Mutta minne se mahtuisi? Koska koko talossa ei ollut aiemmin edes sisäsuihkua ja wc:kin vain alakerrassa, piti tila tälle uudelle kylpyhuoneelle lohkaista muista huoneista. Pienen pyörittelyn jälkeen kylppäri löysi lopulta luontevan paikkansa keskeltä yläkertaa niin, että kulku tilaan järjestyi aulasta. Muut huoneet säilyttivät yhtenäisen ilmeensä ja vaikka kylpyhuone lohkaisi meidän makuuhuoneesta palan, ei se ole haitannut käytännössä lainkaan. Päinvastoin tuntuu siltä, kuin kylppäri olisi aina tuossa ollut – ja tämähän on ehdottomasti onnistuneen tilaratkaisun oire.

Mitoitukseltaan kylppäristä tuli tosi tiukka, mutta kaikki tarvittava saatiin kuitenkin mahtumaan. Ja vaikka kakkoskylppäristä onkin kyse, on tila osoittanut viime viikkoina toimivuutensa myös talon ainoana kylpyhuoneena – kellarin kylpytilojen valmistumista odotellessamme olemme nyt pesuasioissa tämän tilan varassa. Järkivalinnoilla pienetkin neliöt saatiin kuitenkin toimimaan, nyt voisin todeta pärjääväni jopa pelkästään tällä tilalla. Koko ei ole kaikki kaikessa, tärkeämpää on tarpeita vastaavat toiminnot ja riittävä säilytystila.
 
marmorilaatta kylpyhuone
 
Koska kylpyhuone on pieni, halusin pitää materiaalivalinnat siellä mahdollisimman yksinkertaisina. Seiniin valikoitui valkoista carrara-marmoria, ja sama materiaali toistuu myös lattiassa mosaiikkina. Allaskaappi on pieni ja simppeli, pääosin säilytys integroituu seinän sisälle pian asennettavien peiliovien ja hyllyjen taakse. Linjakkuudesta ja vähäeleisyydestä ei tingitty myöskään lattiakaivon kohdalla, onhan sekin näkyvä, tilaa määrittelevä asia. Unidrain-linjalattiakaivoolikin meillä ehdoton valinta, vaikka tilaan ei lopulta seinänvieruskaivoa vaativaa isoa lattialaattaa valikoitunutkaan. Seinän vieressä sijaitseva kaivo on tyylikäs ja vähäeleinen – ja mikä parasta, suihkutellessa ei tarvitse seistä suoraan kaivon vieressä saatika sen päällä. Jostain syystä tämä hassu asia on omia henkilökohtaisia inhokkejani.
 
unidrain_kaivo.jpg
 
Linjalattiakaivon tunnetuin etu lienee sen tuoma vapaus laattakoon valintaan; seinänvieruskaivoa käytettäessä kaatojen ei enää tarvitse ohjautua moneen suuntaan keskelle tilaa, vaan usein kaadosta saa yhdensuuntaisen, johon isompikin laatta taipuu. Ulkonäkö muutenkin on Unidrainissa kohdallaan, valittavina on monta erilaista mallia ja kokoa, joten omaan kylpyhuoneeseen sopiva tyyli löytyy varmasti. Meidän kaivomme on teräksistä Highline-mallia, ja se on mitaltaan tismalleen suihkutilan levyinen, 800 mm. Highline-sarjassa perinteinen keskiritilä on korvattu yhtenäisellä paneelilla, ja vesi valuu kaivoon paneelin reunoilta. Ratkaisu on todella tyylikäs ja pelkistetty. Kyllä lattiakaivokin voi vain olla kaunis!
 

unidrain_raksa2.jpg
unidrain_raksa3.jpg

Unidrain-lattiakaivo koostuu muutamasta eri osasta: viemärikaivosta, joka asennetaan tietysti paikkaansa ennen lattiavalua, varsinaisesta lattiakaivokalusteeesta, kehyksestä ja ritilästä. Kehyksen korkeus valitaan lattialaatan mukaan, ja ritilällä tai paneelilla viimeistellään lattiakaivon ulkonäkö. Lattiakaivon sijainti vaikuttaa lattiakaivokalusteen tyyppiin, ne eroavat toisistaan hieman sen mukaan, sijoittuuko kaivo keskelle seinää tai lattiaa, oikeaan tai vasempaan kulmaan vai kenties kulmasta kulmaan. Unidrainin sivuilla on kätevä ammattilaisille tarkoitettu suunnitteluohjelma, jonka kautta erilaisia kokonaisuuksia on helppo vertailla. Oikean kokoonpanon valitseminen kävikin tätä kautta näppärästi ja nopeasti.
 
linjalattiakaivo
 
Joku saattaa ajatella, että seinän viereen sijoitettavassa lattiakaivossa olisi suurempi vesivahingon riski; vesi kun ohjataan seinää kohti eikä seinistä pois päin, kuten ennen on ollut tapana. Kaikissa Unidrain-ratkaisuissa on kuitenkin patentoidut seinä- ja lattialaipat, jotka ovat täysin vesitiiviit. Ja muutoinkin tuotepaketti on niin pitkälle kehitetty, että tällaista riskiä on turha ajatella. Oikein asennettuna seinänvieruskaivo on siis turvallinen siinä missä muutkin ratkaisut.
 
unidrain3_800.jpg
unidrain7_800.jpg
 
Itse olen tykästynyt tosi paljon tähän lattiakaivoon, se viimeistelee meidän kylpyhuoneen ilmeen ja on sisustuksellinen yksityiskohta siinä missä suihku tai vaikka valaisinkin on. Myös puhdistus käy tässä kohtuullisen kätevästi: paneeli on helppo nostaa pois, ja sen alla on hajulukko, jonka saa nostettua ylös pienestä kahvasta pesua varten.

Ensi alkuun mietitytti, kuinka teräksiseen sileään paneeliin mahtaa jäädä jälkiä saippuasta ja vedestä. Ainakaan tähän mennessä en ole kuitenkaan havainnut siinä yhtikäs mitään, enemmän ne vesipisarat ovat suihkun sekoittajassa näkyneet. Eli tämä malli vaikuttaa kaikin puolin myös hyvin käytännölliseltä valinnalta – iso peukku tietysti tälle ominaisuudelle.
 
unidrain6_800-683x1024.jpg
 
Jo tällaisenaan kaivo on hyvin siisti ja huomaamaton, paikassaan suoranaisesti kaunis. Huomaamattomuuden voi viedä kuitenkin vielä ihan uudelle tasolle; Highline-mallin kaivoa saa myös Custom-mallisena, jolloin paneeli päällystetään lattialaatalla. Tällöin lattiakaivo erottuu lattiasta tuskin lainkaan. Tällainen ratkaisu on tulossa meidän kellaritiloihin, jännityksellä odotan miltä se enää näyttääkään.

Tämä tapaus yläkerta puolestaan odottelee vielä pieniä täydennyksiä; peiliovet ovat tosiaan vielä tekeillä sopivien saranoiden pitkittyneen metsästyksen vuoksi. Myös tilassa ensi hätään hankittu suihkuverho korvataan jatkossa lasiseinällä ja -ovella. Mutta kyllähän tuolla kelpaa kylpeä jo nyt, suihkuverho ajaa asiansa ja nättejä purkkeja ei ole mikään välttämättömyys edes piilotella. Onnea on uusi puhdas kylpyhuone, jota käyttää joka kerta yhtä mielellään. Vielä kun saadaan viimeiset silaukset kohdilleen, niin kellarilla ei ole enää mikään kiire valmistua…

http://www.unidrain.fi/tuotteet/linjalattiakaivo/#c6621

Here´s a glimpse to our nearly finished bathroom in upstairs. The space is very tiny and that´s why I wanted to design it as simple and sharp as possible: marble tiles, simple furnishing and streamlined floor drain from Unidrain do the trick. Only missing things are the mirror doors and glass wall, but already now it´s a pleasure to use this space.

 

Kommentit (12)
  1. Upea kokonaisuus! Minä preferoin myös ehdottomasti tätä mallia, se on eleetön yksityiskohta suihkussa mutta ajaa silti yhtä lailla asiaansa kuten perinteisen malliset lattiakaivotkin.

    1. Kiitos, Miia! Ja nimenomaan, tuo kaivo on kyllä kaunis yksityiskohta. Aika hienoa minusta, että nykyään lattiakaivokin voi olla sisustuselementti! Nykyään tehdään niin hienoja kylppäreitä, että olisi aika tylsää jos kaivon kanssa pitäisi tyytyä pelkkiin standardiratkaisuihin… Onhan sekin kuitenkin kiistaton osa kokonaisuutta.

  2. Hei, Mistä olet löytänyt tuon valkoisen suihkuverhon? Onko kyseessä täysin puhdas valkoisen sävy vai hieman luonnonvalkoiseen taittuva?

    1. Anteeksi kun vastaan kommenttiisi ennen blogin kirjoittajaa..minulla oli tuollainen puhtaan valkoinen suihkuverho..Tilasin h&m:ltä.

    2. Hyvä vain, että vastasit, niin tieto kulkee nopeammin. 🙂 Meidänkin suihkuverho on H&M Homesta. se on kylläkin luonnossa vaaleanharmaa, ei ihan valkoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *