Tyhjille seinille

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Vaikka keskeneräisyyttä on vielä paljon, on uudessa kodissani jo kasvavassa määrin nurkkia, jotka alkavat näyttää jo ihan viihtyisiltä. Pienet tavarakasat siellä täällä pilaavat vielä vähän tunnelmaa, mutta kun niiltä ummistaa silmänsä, ei täällä elo ole ollenkaan hassumpaa. Nyt viikonloppuna suunnitelmissa on taas pientä remontoimista ja järjestelyä, toivottavasti tämän jälkeen koti on taas astetta valmiimpi. Kaikenlainen järjestely ja kodissa puuhailu on onneksi kivaa puuhaa, jonka parissa aika vierähtää (joskus liiankin) nopeaan.

Eräs merkki asunnon muuttumisesta kodiksi ovat myös seinät. Tyhjät seinät ovat aina vähän kuin symbolinen tyhjä taulu, ne luovat yhtä aikaa odottavan, mutta kuitenkin keskeneräisen fiiliksen. Kun kodin kalusteet vielä vähän hakevat paikkaansa, ei luonnollisestikaan seinille tule vielä aseteltua tauluja ja muuta rekvisiittaa – ne ovat yleensä se viimeinen silaus, joka viimeistelee kodin tunnelman. Muutamakin seinään nakutettu taulu tuo kuitenkin jo tosi kivasti kotoista tunnelmaa ja täyttää muutoin vielä vähän tyhjiä tiloja. Valitsin Desenion valikoimista muutaman sisustustaulun, jotka ripustin ympäri kotia. Ja kas, heti huoneisiin tuli vähän sisustetumpaa tunnelmaa.

Julisteilla on kiva leikitellä ja luoda erilaisia tunnelmia, näiden avulla sisustukseen on helppo tuoda ihan uusia ja kokeileviakin sävyjä.

Maalasin äskettäin yläkerran aulan seinät pehmeän kitin sävyiseksi. Ne olivat entuudestaan heleän keltaiset, joten muutos oli melkoinen. Kaipasin tilaan ennen kaikkea rauhallista ja melko neutraalia sävyä: kun yläkerta on jo itsessään aika näyttävä, halusin seinien olevan vain rauhoittava ja pehmeä tausta tälle. Näin korkea vinokattoinen tila, näyttävät kattoparrut ja suuret ikkunat pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Pidän paljon tästä sävystä, joka on juuri sopivan pehmeä ja utuinen. Harkitsin hetken tällä hetkellä vähän trendikkäämpiä hiekan ja kerman sävyjäkin, mutta totesin niiden olevan tilaan ehkä kuitenkin liian lämpimiä ja puuroisia. Tässä kitin sävyssä on juuri sopiva viileä, mutta pehmeä vivahde, ja se toimii kauniina taustana kaikenlaisille sisustusratkaisuille.

Listat ja ovet ovat vielä maalaamatta, ne ajattelin maalata ehkäpä astetta tummemmiksi ja lämpimämmän sävyisiksi. Tällaisenaan niistä tulee kuitenkin hauskaa ja nyt erittäin ajankohtaista pastellista tunnelmaa, jota korostin pienellä laventelinsävyisellä Lilac Abstract -taululla. Se on minusta aivan ihastuttava tässä ympäristössä! Tällaisilla pienillä julisteilla onkin nimenomaan kiva leikitellä ja luoda erilaisia tunnelmia, näiden avulla sisustukseen on helppo tuoda ihan uusia ja kokeileviakin sävyjä. Sekoittelenkin kotonani sekä aitoa taidetta että julisteita – tästä yhdistelmästä tulee minusta kivan rento ja tarpeeksi vaihteleva kokonaisuus.

Työpöydän viereen kasasin vanhoista Stacked-hyllyistäni pienen säilytystason, jonka päälle tein pienen asetelman tilaa elävöittämään. Mustavalkoiset valokuvat ovat klassikoita, ne ovat viehättäneet minua aina. Näiden pariksi selkeät geometriset kuviot sopivat hyvin, ne rauhoittavat sopivasti yksityiskohtaisia valokuvia. Tällainen seesteisyys on aina mieleeni.

Bongasin Desenion valikoimista myös kivoja vintagejulisteita, näistä sinisävyinen Matisse-printti pääsi piristämään olkkaria. Olen aina tykännyt näistä Matissen figuureista, ovat ajattomia ja kivan yksinkertaisia – ja näissä muuten on käytetty inspiroivasti myös juuri nyt niin ajankohtaisia kirkkaita värejä. Hauska löytö oli myös William Morris -juliste, joka Morris-fanina oli tietysti pakko saada. Luulen, että se päätyy lopulta keittiöön, mutta ei näytä hullummalta eteisen panelointiakaan vasten. Tuo hauska tamminen julistelista sekä muissa julisteissa käyttämäni mustat kehykset ovat myös Desenion valikoimista. Kehyksilläkin voi leikkiä ja muunnella julisteiden tunnelmia loputtomiin.

Mutta sellaisia kotitunnelmia täällä tällä kertaa – on ihanaa, kun kodissa on jo pieniä nättejä kohtia, joissa voi lepuuttaa silmiä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti yhä valmiimpaa kotia.

Kuvissa näkyvät tuotteet:

Matisse Cutout Woman

Art Graphique no1

Stockholm, Cafe Norma

Lilac Abstract

Arts & Crafts Floral

mustat puukehykset

julistelista tammi

Kurkkaa myös muut ihanat Desenion julisteet!

Kommentit (2)
  1. Merja Pyykkönen
    24.10.2020, 20:49

    Ihana koti sinulle ja Kertulle tulee😍. Nuo mainokset joka välissä vaan ärsyttää aina vaan enempi😪

    1. Kiitos! 🙂 Ja joo, nuo mainokset on vähän tylsä juttu, olen antanut niistä palautetta eteenpäin sivuston ylläpitäjille. Pahoittelut omalta osaltani, kun hankaloittavat lukukokemusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *