Tuolivaihdoksia ja sisustushaaveita

Kesähelteellä koti on helposti vähän rempallaan, kun elämä keskittyy ulos ja sisällä käydään vain kääntymässä. Tästä syystä tykkään pitää kodin kesäisin suht simppelinä ja yksinkertaisena, ikään kuin antaa tilaa ulkona vehreimmillään olevalle luonnolle. Toisaalta kesä tuo myös tietyn kaipuun kukkakuoseihin, hersyviin väreihin ja sen sellaisiin romanttisempiin ja nostalgisempiin juttuihin, mutta nämä eivät kuitenkaan minusta poissulje toisiaan: tällaisetkin asiat voivat olla yksinkertaisesti esillä. Nyt kyllästyinkin olohuoneen hivenen ahtaaseen tuntuun ja tein pientä tyhjennystä, karsin esillä olevaa tavaraa, käänsin pöydän taas vaihteeksi toisin päin ja nappasin pois pöydällä keväästä asti viihtyneen pellavapöytäliinan. Nyt kotona tuntuu taas mukavan raikkaalta ja tyhjältä.

Tämän kuvan oton jälkeen tuolitkin ovat tosin jo ehtineet vaihtua toisiin, kun vaihdettiin Hennan kanssa toisillamme lainassa olleet ruokapöydän tuolit takaisin. Omatkin tuolit tuntuvat vaihteeksi taas kivan raikkailta, kun niitä ei ole hetkeen katsellut. Tällainen tavaroiden lainailu kavereiden kesken on yleisestikin kiva ja vastuullinenkin idea: piristystä omaan kotiin saa helposti ostamatta mitään uutta. Niinpä haastankin teidät lukijat uuden ostamisen sijaan tekemään joskus vaihturit kaverin kanssa – me varmasti kiepsautetaan kaveriporukan kesken vielä muitakin tavaroita ympäri aina sitä mukaa kun tarvetta ja innostusta löytyy.

Näin muutoin olohuoneen sisustukseen ei ihmeempiä kuulu, kesäisen rennolla otteella mennään. Muutan syksyllä uuteen kotiin, ja muutaman kuukauden päässä häämöttävän muuton ansiosta ei luonnollisestikaan tunnu enää kovin järkevältä sisustaa tätä kotia sen kummemmin. Jonkin verran uusia hankintoja minulle tulee eteen vähän erilaisten tilojen myötä, mutta vanhatkin tavarani löytävät kyllä varmasti paikkansa uudessakin kodissa, mihinkäs näitä toimivia peruspilareita vaihtaisi. Odotan kuitenkin jo innolla, että pääsen kaivamaan varastostani siellä jemmassa olleita isompia mattoja, jotka ovat liian suurikokoisia tähän olkkariin, ja muuta mukavaa, joka ei ole tähän kotiin mahtunut. Niin kivaa päästä rakentamaan pian taas vähän uudenlaista kotia!

Hankintalistani kärjessä tulee olemaan ainakin uusi ruokapöytä. Pidän tästä Muuton pöydästäni valtavasti, joten luopua en siitä aio, vaikka pöytä onkin malliltaan vähän epäsopiva uuden kodin keittiöön. Seuraavassa kodissa tästä tuleekin työpöytäni, ja näin ollen hakusessa on uusi pyöreä ruokapöytä, joka sopii mallinsa puolesta kyseiseen tilaan vähän paremmin. Haaveilen hiukan kivikantisista näyttävistä pöydistä, ja yhtenä optiona on teettää pöytä myös itse. Kirjoittelen uuden kodin sisustusajatuksista tarkemmin vähän myöhemmin, ja tokihan sisustelua ennen on myös jonkin verran remonttiakin tehtävänä. Nyt kuitenkin silmäilen jo hiljalleen sopivia ehdokkaita kriittisimpien kalusteidenkin puolelle, sillä kuukaudet hujahtavat tunnetusti nopeasti ja toimitusajat ovat pitkiä – parempi siis olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Yhtä pientä sisustusjuttua odotan kuitenkin jo tämän kesänkin aikana: tilasin jokin aika sitten vanhaan samettirahiini uudet päälliset röpelöpintaisesta villabukleekankaasta. Petroolinsävyinen sametti oli edellisessä kodissa ihana, mutta tähän nykyiseen kotiin se ei oikein ole löytänyt paikkaansa – vaalealla kankaalla tämä rahi on vähän monikäyttöisempi. Tykkään muutenkin tällaisista vaihtopäällisistä minkä tahansa huonekalun suhteen, niiden avulla saa helposti uutta ilmettä ilman itse rungon uusimista, ja tarvittaessa myös vanhaan väriin on helppo palata takaisin. Olen suunnitellut teettäväni päällishupun myös erääseen varastossa olevaan vanhaan nojatuoliin, näin tämä itsessään ihan kelpo runko pääsisi kunnon käyttöön. Tällaisilla pienillä uudistuksilla vanhat huonekalut ovat taas ihan uuden näköisiä ja vaikka verhoilutyö ei halpaa olekaan, on se kuitenkin vain osa kokonaan uuden kalusteen hinnasta.

Myös näitä kuvan etualalla siintäviä Stacked-hyllyjä ajattelin tuunata maalaamalla ne johonkin kivaan sävyyn. Näistähän saa rakennettua vaikka minkälaisia kokonaisuuksia, hyllyjä voi kasata päällekkäin tai kiinnittää seinään. Tällaiset monikäyttöiset modulaariset kalusteet ovat kyllä niin kivoja, taipuvat mihin vain mielikuvitus antaa myöden.

Tämä Asplundin senkki pääsee paraatipaikalle uudenkin kodin olkkariin – telkkari saa tosin lähteä sen yltä muualle, jotta tasoa voi käyttää vähän monipuolisemmin.

Ennen kuin pääsen sisustelemaan, on kuitenkin uudessa kodissa edessä vähän pintaremonttia ja fiksausta. Mitään suurta räjäytystä ei tarvitse tehdä, mutta kyllä sitä hommaa jo pelkissä pinnoissakin riittää.  Ennen syksyn sisusteluja ja remonttikiireitä on kuitenkin vielä kesä elettävänä – nyt onkin erityisen ihana ottaa kodin suhteen vähän rennommin ja huolettomammin. Syksyllä saa sitten taas kääriä hihat tämänkin edestä.

Mukavaa uutta kesäviikkoa!

Kommentit (2)
  1. Hei, onpa kiva päästä seuraamaan remonttia ja muuttoa uuteen kotiin! 🤩 Itselläkin vähän sama tilanne eli remontoidaan parhaillaan meidän tulevaa kotia, muutto häämöttää syyskuussa ja mahdollisesti hankintalistalla juurikin ruokapöytä. 😂Eli jään kiinnostuksella odottamaan! ☺️

    1. Kiva kuulla! Palailen näihin juttuihin sitten hieman tuonnempana, kun tulevat ajankohtaisemmaksi. Pöydissä on kyllä niin paljon kivoja vaihtoehtoja, että saapa nähdä mihin tässä päädytään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *