Tunnelmaa ja väriä kotiin sisustustauluilla

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Kodin tunnelma luodaan pitkälti yksityiskohtien avulla. Sohvatyynyjen vaihto tai leikkokukkien hankkiminen ovat ehkä jo aika kliseisiäkin, mutta kieltämättä tehokkaita tapoja, joilla kodin ilmettä saa helposti ja edullisesti piristettyä tai muunneltua. On kuitenkin olemassa kolmaskin keino, jolla kodin tunnelmaa saa helposti muokattua suuntaan jos toiseenkin: nimittäin sisustustaulut ja -julisteet. Yhteistyössä Desenion kanssa valitsin heidän mallistostaan muutamia printtijulisteita, joilla halusin havainnollistaa sisustustaulujen tuomaa muutosta kotona. Entuudestaan vielä vähän tyhjät olohuoneen seinät tarjosivat tähän hyvän mahdollisuuden – tämä tila kaipasikin vielä hieman viimeistelyä ja piristystä seiniinsä. Postauksen lopusta löytyy myös alekoodi Desenion tuotteisiin – kannattaa siis lukea juttu loppuun asti.

Desenio on verkkokauppaan keskittynyt yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman trendikkäitä julisteita, printtejä ja kehyksiä. Tuhansien tuotteiden valikoimasta suurin osa on Desenion oman luovan tiimin suunnittelemia: graafiset suunnittelijat, taiteilijat ja valokuvaajat luovat kuukausittain uusia, uniikkeja tuotteita Desenion valikoimiin. Valtavasta valikoimasta jokainen löytää omat suosikkinsa: valikoimissa on valokuvataidetta, retrografiikkaa ja modernin pelkistettyjä printtejä – ja kaikkea siltä väliltä. Itse halusin poimia valikoimista etenkin muutamia vähän värikkäämpiä julisteita: neutraali valkoista ja hiekan sävyjä sekoitteleva olohuoneeni kaipasi minusta nimittäin pikkuisen lisää eloa. Ja sitä siihen julisteiden myötä tulikin.

Ruokapöydän takainen, pariovien viereinen seinä on vielä toistaiseksi ollut ihan tyhjillään, tämä tarjosikin oivan paikan pienelle julistekollaasille. Halusin linkittää julisteet viereisiin tummansinisiin parioviin, niinpä kuva-aiheisiinkin poimiutui hieman tuota samaa väriä. Itse pidän eri kokojen ja tyylien epäsymmetrisestä sekoittelusta, näin kokonaisuudesta tulee mielestäni kiinnostavin ja tasapainoisin. Jos kaikki taulut olisivat vaikkapa maisema-aiheita, tulisi yhdistelmästä minusta vähän turhan raskas: näiden lomassa olevat kevyemmät graafiset julisteet sen sijaan tasapainottavat sopivasti kokonaisuutta.

Valitsin kaikkiin julisteisiin mustat puukehykset, ne ovat kauniin kapeat ja modernit ja nousevat sopivasti esiin hiekanvärisestä seinästä. Pidän itse myös tammisista kehyksistä, mutta tätä seinäsävyä vasten ne olisivat olleet liian puuroiset, niinpä säästin tammen muualle asuntoon. Mustakehyksiset julisteet tuovat ruokaryhmän kohdalle mukavan skarppia ilmettä ja julisteet väriä – tuo nurkka piristyikin kollaasin avulla tosi mukavasti.

Olohuoneen julistemallit ovat West Mitten Butte, Geometric Face, Fog Landscape ja Mt. Fuji. Kaikki julisteet on printattu korkealaatuiselle FSC-sertifioidulle paperille ja myös ympäristö on otettu mukavasti huomioon: Desenio on mukana Vi Agroforesty -järjestön hankkeessa, jossa jokaisen tuotteiden tuotannossa käytetyn puun tilalle istutetaan kaksi puuta. On aina ilahduttavaa, kun yritykset kiinnittävät huomiota tällaisiin asioihin; ympäristöasioista ei vain voi puhua nykyaikana liikaa.

Siinä missä olohuone kaipasi vähän väriä ja eloa, halusin makuuhuoneen puolella päin vastoin luoda tauluilla rauhallista tunnelmaa. Myös tässä huoneessa oli entuudestaan yksi tyhjä seinä, joka tarjosi sopivan paikan muutamalle julisteelle. Vein seinän vieressä olleen vaaterekin vaihteeksi eteisen puolelle ja nakuttelin pari taulua seinään – näin kohdasta tuli heti selkeämpi ja kauniimpi.

Tamminen kehys luo mustavalkoiseen ryhmään pikkuisen lämpöä ja pehmeyttä. Erivärisiä kehyksiä voi minusta vallan hyvin sekoitella keskenään, tässäkin tapauksessa tunnelma olisi ihan erilainen, jos molemmissa julisteissa olisi musta kehys. Tamminen kehys löytää myös hauskasti parinsa katon riisipaperivalaisimesta – samaa pehmeyttä molemmissa. Wave– ja Ink Block -julisteet ovat rauhallisia ja kivan seesteisiä, ja myös tässä tapauksessa erityyliset julisteet toimivat minusta hyvin myös yhdessä. Ripustin kaksi erikokoista julistetta allekkain, näin ne näyttävät tasapainoiselta viereisen oviaukon kanssa. Jos taas taulut olisivat olleet vierekkäin, olisin sommitellut niiden keskikohdat samalle korkeudelle. Tämä vinkki toimii kaikissa tauluissa – yleensä ripustuksen suhteen keskikohta merkitsee, ei taulun ylä- tai alareuna.

Myös keittiön puolelle hankin hieman piristystä. En voinut vastustaa tätä klassista Beef Cuts -julistetta, se sopii minusta kuin nenä päähän keittiön industrialhenkiseen tunnelmaan. Miksipä keittiötä ei voisi somistaa kuten muitakin tiloja – erilaisilla julisteilla voi täydentää ja korostaa kivasti myös keittiön tunnelmaa.

Tämä taulujen asettelu piristi tosi kivasti kodin ilmettä, ja tämän myötä innostuin itsekin erilaisista taulusommitelmista ihan uudella tavalla. Niin virkistävää välillä kokeilla uusia esillepanoja, ja miksei näitä voisi vaihdellakin vähän väliä. Pienistä taulukoukuista jää loppujen lopuksi tosi mitättömät reiät seiniin, ja tilanteen vaatiessa niihin on halutessa helppo töpötellä vähän maalia peitoksi. Kuitenkin sisustustaulujen tuoma muutos on tosi ilmeinen – koti piristyy silminnähden jo muutamallakin muutoksella.

Yhteistyön myötä saan tarjota myös teille lukijoille mukavan alekoodin Desenion tuotteisiin.

Koodilla ”PIHKALA” saat 25% alennusta julisteista* 14.3. asti.

(*koodi ei koske kehyksiä tai handpicked-, collaboration- tai persoonallisia julisteita)

Oletteko te jo tutustuneet Desenion tuotteisiin?


This post is made in collaboration with Desenio. I chose some of my favourite posters from their collection to show how effective they can be: it so easy to cheer up and change the mood of the home with different poster collages. I chose some colorful ones to the living room and more calm subjects to the bedroom. Also I wanted to cheer up my kitchen with a small poster, because why not. Here´s the posters I´ve used at home: living room West Mitten Butte, Geometric Face, Fog Landscape and Mt. Fuji, bedroom Wave and Ink Block , kitchen Beef Cuts.

With discount code PIHKALA you get -25% discount of all Desenio products. The code is valid until the 14th of March.

Kommentit (4)
  1. Ihana ovi! Ja väri. Muuten vähän kolkonnäköistä, persoonatonta. Makukysymys 😀

    1. Kiitos, tuo ovi on yksi omistakin suosikkiyksityiskohdista kodissani. Minusta taas väri- ja materiaaliyhdistelmät ovat tässä kodissa nimenomaan aika persoonallisia, mutta tosiaan makuasioitahan nämä. 🙂

  2. Ihana tuo utuisen sinertävä vuorijuliste! Voisin haluta sen makuuhuoneeseeni.

    1. Se on kyllä kiva, kauniin pehmeä sävyiltään. Nyt vain hyödyntämään alekoodi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *