Tummanvihreää makuuhuoneessa

Viikonloppuna siivouksen lomassa innostuin nappaamaan muutaman kuvan makuuhuoneestani. Ei sillä, että tilassa olisi tapahtunut mitään mullistavaa: huone näyttää kuukaudesta toiseen aika lailla samalta, ja vaihtelu syntyy lähinnä vuodevaatteiden väristä. Näitäkin minulla on käytännössä vain kahdet erilaiset, lämpimät toffeenruskeat ja raikkaat valkoiset. Mutta mitäpä sitä oikeastaan sen useampia lakanasettejä tarvitseekaan, kahdella setillä pärjää vallan mainiosti ja tällä tavoin liinavaatekaappikin pysyy mukavasti ojennuksessa.

Vaihtelua voi toki tuoda pienin keinoin, kuten tyynynpäällisiä vaihtelemalla. Nyt petasin valkoisten joukkoon kaksi vanhaa tummanvihreää Balmuirin tyynynpäällistäni, tuovat mukavaa syvyyttä petaukseen. Kaikenlaiset murretut sävyt sopivat minusta hyvin makuuhuoneen seinien pariksi, ja vihreä yhdistyy vielä kivasti viherkasviin ja vihreään kiviseen ikkunalautaan. Marimekon tyyny* puolestaan tuntuu solahtavan sulavasti mihin yhdistelmään tahansa – pienissä määrin tuollainen mustavalkoisuus tuntuu taas tosi raikkaalta.

Koska huoneessa ei ole lipastoa tai muuta säilytystasoa, toimii leveä ikkunalauta kaikenlaisten pienten pukeutumisjuttujen säilytystasona. Menun korupuun ja parin säilytyslaatikon lisäksi asettelin siihen Muuton Gloria-kynttelikön, se tuo huoneeseen vähän talvista fiilistä. Tämä esine on minusta ihana, mutta jäänyt kuitenkin aika pienelle käytölle, miellän sen jotenkin niin talviseksi ja aika hallitsevaksikin. Mutta joulunaikaan ja näin keskitalveen se sopii minusta oikein hyvin.

Makkarista löytyy muutenkin aina vähintään yksi kynttilä, usein juuri ikkunalaudalta tai yöpöydältä. Tykkään polttaa sitä hetken ennen nukkumaanmenoa, luo jotenkin rauhoittavan tunnelman. Yritän myös pitää makuuhuoneen aina erityisen siistinä, lojuvat vaatekasat minimissä ja huoneen puhtoisen raikkaana. Lyhyt tuuletus ennen nukkumaanmenoa ja puhtaat, miellyttävän tuntuiset lakanat – siinä reseptini hyviin uniin.

Olen kokenut makuuhuoneen säilytyksen ja siistinäpidon melko helpoksi, minulla on omat metodini ja kiintiöni tähän. Olen varannut kaikille tavaroille, kuten nyt vaikka liinavaatteille tai pyyhkeille, aina tietyn verran säilytystilaa, ja niiden pitää mahtua tähän tilaan – ja jos eivät mahdu, niin sitten karsitaan. Näin hyllyt eivät oikeastaan koskaan pursuile liiasta tavarasta, kaappien sisuksetkin pysyvät siistinä ja järjestyksenpito on helpompaa. Erillinen vaaterekki puolestaan estää puolipitoisia vaatteita kasautumasta isoiksi keoiksi lattioille tai penkin päälle, varsin tarpeellinen apuri arjessa tämäkin.

Täällä Meilläkotonassa vietetään tällä viikolla järjestelyviikkoa, ja voisinkin kirjoitella vielä tarkemmin näistä säilytysperiaatteistani niin makuuhuoneen kuin muunkin säilytyksen osalta. Saatanpa siis palata tämän aiheen pariin vielä myöhemmin viikon mittaan.

Ihanaa uutta viikkoa!


My bedroom right now: fresh white sheets and a hint of dark green.

*tuote saatu

 

Kommentit (2)
  1. Tumma makuuhuone on kyllä rauhoittava ja hyvin sopii myös tuo vihreä kokonaisuuteen. Itse olen ihastellut tuota Töjboxin vaateripustinta (https://www.huonekalut.fi/p/24500/tojbox-small-vaateripustin-tammi), missä on kätevä säilytyshylly päällä. Puolikäyttöiset vaatteet voisi ainakin siihen asetella. Tosin hinta on aika kova.

    1. Niin minustakin, ei ollenkaan haittaa tuo tumman värin tuoma lievästi pienentävä vaikutus, kun väri tuo kuitenkin niin paljon tunnelmallisuutta huoneeseen!

      Tuo vaaterekki olikin minulle ihan uusi tuttavuus, onpa se kiva! Kätevää kun mukana on tuollainen säilytyshyllykin, siihen saa taiteltua kaikki epämääräiset vaateläjät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *