Blogit
Pihkala

Tummansinistä vierashuoneessa

tummansinisetlakanat1.1-800

Eräs lomalle asetetuista tehtävistä oli vieras/työhuoneen työpöydän rakentaminen. Nyt lomapäivien kuluessa loppuun näyttää pahasti siltä, että tämä homma jäi edelleenkin roikkumaan tehtävälistalle, josta tosin paljon muuta on saatu loma-aikana ruksattua. Niinpä asiat vierashuoneessa polkevat kutakuinkin paikallaan. Innostuin kuitenkin napsimaan huoneesta muutaman kuvan vaihdettuani sinne tummansiniset Familonin pellavalakanat, jotka olen aikoinani saanut blogin kautta. Lakanoiden sävy passaa tämän huoneen tapettiin vielä meidän makkaria paremmin, niinpä taidan lainata nämä lakanat ainakin hetkeksi tuonne vierashuoneen puolelle.

tummansinisetlakanat2-800tummansinisetlakanat3-800tummansinisetlakanat6-800tummansinisetlakanat5.1-800

Vaihdoin toisen puolen yövalaisimeksi vaihteeksi Tolomeo Pinzan, taas yksi käyttökohde tälle erittäin monipuoliselle nipistinvalaisimelle. Mihinpä tämä ei sopisi. Toisen puolen Block-valaisin on huoneessa vakiokamaa, kuten myös yöpöydältä useimmiten löytyvä kaunis kaukosäädin. Täällä sijaitsee meidän Netflixille ja Areenalle pyhitetty telkka, jonka ääreen jompikumpi aina toisinaan livahtaa oman mieleisen katsottavan perässä.

tummansinisetlakanat9-800tummansinisetlakanat8-800

Vierashuoneen tapetti on kyllä osoittautunut tosi hyväksi valinnaksi. Se on sopivan rauhallinen, mutta kuitenkin sävykäs tausta, jonka pariksi sopii niin erilaiset siniset, tumma harmaa kuin hiekan ja ruskean sävytkin. Tapetti on muiden talomme tapettien tapaan William Morrisin valikoimista, tämän kuosin nimi on Seaweed. Englantilaiset Morrisin perinteiset tapetit pohjautuvat William Morrisin 1800-luvun loppupuoliskolla piirtämiin kuoseihin. Ne sopivat siis erityisen hyvin tällaisiin vuosisadan taitteen taloihin, mutta mikseivät myös uudempiinkin. Tyylien sekoittelu on aina kiinnostavaa.

Näitä kuvia katsellessa juolahti muuten mieleen, että ehkäpä olisi voinut käyttää lakanat silityslaudan kautta ennen niiden kuvaamista. Tätähän en siis tee koskaan normaalioloissa, kuten kuvistakin huomaa, heh. Mutta pellavalakanoissa on se ihana etu, että ne vähän niin kuin kuuluvat olla ryppyiset, ja armahtavat näin ollen laiskan silittäjän tai mankeloijan. Selittelyn makua – ehkä näin. Mutta mitenkäs siellä, silitättekö te pellavalakanat?


Blue linen sheets in the guest room. The color matches very well with that wallpaper by William Morris.

Tallenna

Tallenna

Kommentit (12)

 1. Blue Peony

  Kaunis kuin koru! Olen koko kesän nautiskellut teidän talistanne lukemisesta, mutta kommentoiminen on aina jäänyt. Mitä tulee silittämisee, tyynyliinat silitän aina, muille lakanoille riittää, että ne vedetään. Ollapa tilaa mankelille, se olisi ihana!

  • Maija

   Kiitos! 🙂 Mankeli olisi kyllä ihana. Pitäsikin ottaa tuosta sinun tavastasi mallia ja silittää edes tyynyliinat, sekin auttaisi jo paljon. Sileät hotellilakanat ovat ihania, mutta en kyllä taivu moiseen silittämiseen kotioloissa…

 2. Satu

  Ostin kerran pellavapussilakanat mutta ne jotenkin pistelivät eivätkä tuntuneet mukavilta
  Onkohan näissä joku hinta/laatusuhde? Meidän olivat H&M

  • Sari

   Kokeilepa Jyskin pellavamallistoa. Yllätti ainakin minut iloisesti. Ihan lempparilakanat nykyään.

  • Maija

   Kyllä pellavalaaduissa on eroja, toiset on sellaista lirumpaa pellavaa ja toiset taas jämäkämpää laatua, ja pehmeyskin vaihtelee näiden välillä. Kuivauskin vaikuttaa: me hankittiin kuivausrumpu ensimmäistä kertaa tähän nykyiseen taloon ja pellavalakanat ovat sen myötä ihan eri tuntuiset, ihanan pehmeät.

   H&M:n lakanoita en ole itse testannut, mutta kyllä niitä moni tuntuu kehuvan. Täytyy laittaa tuo Jysk myös korvan taakse.

  • Blue Peony

   Minulla on yhä mummini vanhoja, hyvinkin 70-vuotiaita pellavalakanoita ja pyyhkeitä. Niiden materiaali on uskomattoman ihanaa ja kestävää, ja monessa on jopa nimikointi. Minulle nuo aarteet päätyivät, koska meillä on mummini kanssa samat nimikirjaimet.

 3. Sannis

  Upeita kuvia ja kauniita näkymiä taas kerran! Muistelin, että olet käyttänyt aikaa makuuhuoneen seinävalaisimen etsimiseen. Itsellä hiukan sama juttu, joten saa vinkata ihania valaisimia, joihin etsinnässä törmäät? Tuota Pinzaa olen hiukan katsellut sillä silmällä, kun klipsikiinnitys juuri viehättää. Millainen lukuvalo se on pimeällä ja häiriintyykö unikaveri?

  • Maija

   Kiitos! 🙂 Joo, minulla on jotenkin tuo makkarin seinävalaisimien hankinta jäänyt. Malli on kyllä ollut jo pitkään valittuna, mutta aina tulee jotain tähdellisempää hankintaa tämän edelle… Mutta nyt ajattelin käyttää lomarahojen rippeet ja laittaa tämän asian syksyä kohden vihdoin kuntoon. 🙂

   Tolomeo on yksiä parhaita lukuvaloja mitä tiedän, valoteho on tosi hyvä ja se on helposti suunnattavissa. Valaisin on tosiaan sen verran tehokas, että vieruskaveri kyllä voi häiriintyä, mutta toisaalta kovin pienitehoista yövalaisinta ei kannattaisi myöskään hankkia. Ja tämä on kuitenkin helppo suunnata poispäin viereisestä nukkujasta..

 4. m

  En todellakaan silitä lakanoita 😀 Johan ne yhden yön jälkeen on samanlaisessa rytyssä! 🙂

  • Maija

   No näinhän se vähän taitaa mennä… Mutta olisivatpa ainakin sen yhden yön verran ihanan sileät ja siistit. 🙂

 5. Minna

  Minulla on yhdet pellavalakanat, joissa kielletään niiden silittäminen! Jos vaikka jouluksi ostaisi Familonin pellavalakanat, ne eivät voi olla niin kovat kuin B:n.
  Ihania kuvia kodikkaasta kodistasi, kyllä kuviasi katselee mielellään uudelleen ja uudelleen.
  Kivaa viikonloppua!

  • Maija

   Niinkö, rypyt siis tosiaankin kuuluvat asiaan 😉 Minusta nämä Familonit eivät ole mitenkään erityisen kovat, varsinkaan kun ne käyttää kuivurissa. Mutta tietysti puuvilla on aina laadultaan pellavaa sileämpää ja pehmeämpää.

   Kiitos Minna, ihanaa viikonloppua myös sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *