Tuliaisia Helsingistä

Tammikuu tuo haasteita valokuvaukseen, vaikka valon määrä lisääntyykin jo silmissä. Olen viime aikoina ollut taas harmittavan vähän valoisaan aikaan kotona, mutta onneksi vähän myöhäisempiä työaamuja pystyy jo ihan vähän hyödyntämään kuvauksen suhteen – vaikkakin tällöin pitää olla todella nopea, unohtaa liika kriittisyys ja varata viereen kasa apuvälineitä. Mutta olettekos jo huomanneet, kuinka päivät alkavat olla piirun verran pidempiä, iltapäivästä neljän aikaan tilanne ei ole enää ollenkaan mahdoton. Asuntoni olohuone sijaitsee vähän hämärämmällä puolella taloa, mutta sen sijaan keittiö on aurinkoisina päivinä jo mukavan valoisa. Nämä kuvat nappasin keittiöstä vielä vähän niukassa aamuvalossa; jotenkin ihana hetki, kun valo valtaa hiljalleen koko huoneen muuttaen tunnelmallisen aamun kirkkaaksi päiväksi.

Kuvien tuliaiset tarttuivat mukaan edellispäivän Helsingin-reissulta. Olen vähän heikkona kauniisiin lehtiin ja kirjoihin, ja tällä kertaa hankin hyllylle uusimman My Residencen ja Cerealin. Molemmissa viehätyn superkauniista valokuvista, mielenkiintoisesta ja minimalistisesta taitosta ja tietysti itse jutuistakin. Minulle kirjat ja lehdet ovat usein myös visuaalinen elämys, toisinaan en edes lue tekstejä vaan uppoudun vain selailemaan ja tutkimaan kuvia ja yksityiskohtia. Tämäkin vaatii toki oman fiiliksensä ja tilanteensa – aina ei ole ollenkaan tällainen olo, mutta inspiraation ja sopivan joutilaan hetken iskiessä kauniiden kuvien täyttämät kirjat ovat ihan parasta.

Ostin myös Aesopin saippuaa, jota täytyy täydentää Artekista aika ajoin näiden reissujen yhteydessä. Onhan tuo saippua kallis, mutta se on myöskin todella riittoisaa, yhdellä purkilla pärjää mukavan pitkään. Kevyesti kuoriva saippua jättää sitä paitsi käsiin ihanan tunnun ja tuoksun. Ja toisaalta – onhan sitä valmis maksamaan muistakin hyvälaatuisista kosmetiikoista, miksei sitten saippuasta, joka kuitenkin on jokapäiväisessä käytössä.

Pöydällä nuokkuu pari viherkasvista napsaisemaani oksaa lempivaasissani, Kosta Bodan Limelightissa. Tämän lisäksi pöydältä löytyy lähestulkoon aina jokin kynttilänjalka, useimmin tuo Muuton Float. Satunnaiset lehti- tai kirjapinot kuuluvat myös pöydän vakiovarusteisiin, nyt pöydälle on jäänyt lojumaan nuo uusimmat ostokseni. Tykkään tällaisista rennoista, vähän vahingossakin kasaantuneista asetelmista, paljon viihtyisämpää minusta kuin pelkkä siisti ja tyhjä pöytä. Cerealin kannessa on sitä paitsi ihana Farnsworth House, jonka innoittamana tuon numeron ostinkin. Huikeaa Mies van der Rohen arkkitehtuuria vuodelta 1945, ja silti kuin suoraan tästä päivästä.

Ei voi kuin ihailla.


Morning mood in the kitchen. I took a short trip to Helsinki on Tuesday and bought some books and Aesop soap from there. I love this kind of books, in addition to the stories I love to explore the skillful photographs and well made, minimalistic layout of them. I also have to buy Aesop soaps whenever I´m in Helsinki, they may be a bit expencive but they are so worht it.

Kommentit (2)
  1. Upea on keittiö tässäkin asunnossa! Oletko sinä suunnitellut sen? Ovien sävy on täydellinen ja messinkiset vetimet kruunaa kokonaisuuden!

    1. En ole suunnitellut tätä keittiötä, se on asunnon omistajan käsialaa. Mutta on kyllä aikas kiva keittiö, itsekin tykkäilen kovasti tuosta helmenharmaasta sävystä ja messinkivetimistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *