Tulevan kauden trendivärejä – Jotun Lady 2018

jotun1

Nyt aletaan tosissaan olla uuden sesongin ovella, uutiskirjeitä lähetellään ja mallistoja julkistetaan kiihtyvällä tahdilla. Syksyn messukausi on startattu, parhaillaan käynnissä on naapurimaan Formex-messut eikä kotoisaan Habitareenkaan ole enää pitkä aika. Nyt vedetään suuntaviivoja jo ensi vuodelle, ja näitähän on aina tosi mielenkiintoista tutkailla. Muutama päivä sitten kurkattiin Ikean vuoden 2018 uutuuksiin, ja nyt halusin nostaa esille inspiraatiokuvia maalivalmistaja Jotunin vastikään julkaisemasta Rhythm of Life – Jotun Lady 2018 -värikartasta. Vaikka Jotunin maaleja ei Suomesta saakaan, toimivat kauniisti stailatut kuvat ja niiden hienot sävyt kuitenkin mukavana inspiraationlähteenä. Nämäkin kuvat ovat tulvillaan aika upeita yhdistelmiä, vai mitä sanotte:

jotun2 jotun3 jotun4

Malliston kuvista voi bongata paljon lämpimiä sävyjä; toffeeta, mudansävyjä, persikkaa ja tiilenpunaista. Sinänsä nämä sävyt eivät ole mikään yllätys, onhan tämäntyyppinen sävymaailma tehnyt tuloaan jo tovin. Mutta eiväthän ne sisustustrendit vaihdu kertarysäyksellä, vaan muokkaantuvat hitaasti ajassa ja saavat sen myötä hiljalleen uusia nyansseja. Näissäkin kuvissa voi bongata hienovaraisia päivityksiä: puuterinen nude on vaihtunut astetta reippaampaan persikkaan ja greigen ohella ruskeissa on nyt karamellimainen vivahde.

jotun5 jotun6

Raikasta pinkkiä voi myös bongata nousevana värinä vähän joka puolelta, ja niin vain tämä väri löytyi Jotuninkin uudesta värikartasta. Pinkin ja tummanpunaisen liitto on yllä olevassa kuvassa aika herkullinen. Voimakkaat värithän eivät tarvitse olla vahvasti näkösällä, esimerkiksi ylemmän kuvan petauksessa pienet tiilenpunaiset yksityiskohdat ovat täysin riittävät tuomaan ajankohtaista ja taas ihan erilaista tunnelmaa. Ihastelenkin usein tällaisia pieniä pisteitä ja oivaltavia yhdistelmiä, joita on helppo tehdä ajattomaan pohjaan vain pienillä muutoksilla. Kauneus löytyy usein yksityiskohdista.

jotun7

Vihreän vahvaa tulemista on myös ennustettu, tässä väri haalean vaaleana. Jo tutuksi käyneen murretun tummanvihreän sijaan luulen, että tulemme näkemään entistä enemmän raikkaampia ja reippaampia vihreän sävyjä. Pistaasi ja omenanvihreä esimerkkeinä näistä.

jotun8

Yksi mielenkiintoisista väreistä on myös sininen – siinäkin taidetaan hiljalleen mennä kirkkaampiin ja reippaampiin versioihin murrettujen siniharmaiden jälkeen. Itse olen innostunut myös vaaleansinisistä, tämäkin sävy tuntuu aika ajankohtaiselta juuri nyt. Ylipäätään odotan innolla värien kirkastumista ja yhä monipuolisempaa sävymaailmaa. Vaikka tämä Jotunin värikarttakin on omalla tavallaan melko hillitty ja harmoninen, löytyy siitä kuitenkin tosi herkullisia (ja mukavan erilaisia) nyansseja ja hienostuneita sävyjä. Kuten olen monta kertaa aiemminkin todennut, arvostan ajattomia koteja ja kestävää sisustusta, mutta pienilläkin tehosteväreillä ja yksityiskohdilla saa halutessaan jo tosi mukavaa maustetta kotiin.

Lisää inspiroivia kuvia tästä värikartasta löytyy täältä.


Jotun recently launched the new Rhythm of Life – Jotun Lady 2018 color chart. Even thought these paints are not available here in Finland, I find it very interesting to look at the photos and explore the beautiful colors.

Photos Jotun Lady / Line Thit Klein, styling Kråkvik & D´Orazio

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *