Trendi nyt: värikkäät, kuvioidut ja kömpelöt vaasit

Oletteko huomanneet, että kun kiinnittää huomiota johonkin asiaan, alkaa sitä yhtäkkiä näkymään ihan kaikkialla? Viime aikoina olen bongaillut vähän siellä täällä erilaisia värikkäitä ja hassuja maljakoita, joiden ennustankin nousevan pieneksi hitiksi tänä vuonna. Jo jonkin aikaa vallalla olleet kömpelöt ja epäsäännöllisen muotoiset vaasit ovat nyt saaneet ylleensä väriä; raitoja, pilkkuja tai epäsäännöllisiä kuvioita. Tässä muutamia esimerkkejä, jotka lievässä outoudessaankin ovat minusta aika hauskoja pieniä esineitä:

Hay

Artilleriet

Kähler

Hay

Kuviollisia, reippaita värejä löytyy nyt etenkin skandimerkkien valikoimista, ja varsinkin trendikkäällä Haylla on monta erilaista versiota mallistoissaan. Myös eräänlaisena sisustusklassikkonakin tunnettu Kählerin raidallinen Omaggio-vaasi näyttää raitoineen pitkästä aikaa taas tosi raikkaalta. Värit ja kuviot näyttävät hauskoilta jo ihan tyhjässäkin vaasissa, ja kukilla sävyjä ja kuvioita voi korostaa vielä entisestään. Tämä onkin ehkä helpoin tapa tuoda väriä ja reipasta kevätfiilistä kotiin!

Serax via Artilleriet

Hay

Hay

Kuten olen monesti ennenkin todennut, on tällaisia pieniä trendivillityksiä hauska seurailla, mutta eihän niihin kaikkiin tosiaankaan tarvitse mukaan lähteä. Minusta kuitenkin tällaiset pienet hassut yksityiskohdat elävöittävät ja tuovat mielenkiintoa sisustukseen – miksi kaiken pitäisikään olla niin vakavaa tai hillittyä. Vastaavia maljakoita on myös kohtuullisen helppo taiteilla itse, ja ehkä aionkin kokeilla jotakin tällaista seuraavana luppohetkenäni. Taannoin maalaamani maljakon tapaan vanhoista vaaseista ja muista kuppeloista saa loihdittua hyvinkin erinäköisiä ihan vain maalipurkin ja pensselin avulla – nyt täytyykin kaivaa kaapista muutamia muita maalattavaksi kelpaavia esineitä jo valmiiksi esille.

Mitäs mieltä te olette tästä trendistä – outoja esineitä vai ihanan hassuja piristyksiä?

Kommentit (2)
  1. Kukkaruukkuja ja muita esineistöämme hirvittävän helppo tuunailla esimerkiksi Kalkkimaalitusseilla! Sopivat tarkkaankin tekemiseen ja kuvioiden piirtämiseen, sekä tekstaamiseen 😻

    1. Ooh, miksen ole kuullut tällaisista ennen? Kuulostaa hirmu kätevältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *