Trendi nyt: kuivakukat

Voisi sanoa, että yksi tämän hetken suurista sisustustrendeistä on erilaiset kuivatut kasvit ja kukkaset. Alun perin näiden suosio taisi lähteä liikkeelle isokokoisista pampaheinistä, joita näkyi paljon etenkin viime kesänä. Tästä on sittemmin siirrytty myös muiden, vähän pienempien kuivattujen koristuksien pariin, ja nykyisellään erilaisia kuivakukkia ja näistä tehtyjä asetelmia tulee vastaan jo vähän siellä sun täällä.

Minulla on odotellut kuivakukkakimppu koko kesän ajan kotona – sain sen loppukeväisen kukkaworkshopin yhteydessä Blommalta, ja tästä on ollut tarkoituksena tehdä samankaltainen kuivakukka-asetelma, jonka teimme workshopissa elävistä kukista. Ehkä vielä innostun lyhentämään varsia ja asettelemaan kukat harkitusti matalaan vaasiin, mutta ihanilta ne näyttävät näinkin: sekalaisena settinä korkeammassa maljakossa, jonka asettelin olohuoneen tv-tason päälle.

Kukkien kuivaaminen on helppoa: tärkeintä on muistaa ripustaa ne ylösalaisin tarpeeksi varhaisessa vaiheessa silloin, kun kukinnot sojottavat vielä terhakkaina ylöspäin. On myös olemassa erilaisia aineita ja sprayta, joilla kukkien kaunista kuivumista voi edesauttaa; pienenä kikkana esimerkiksi kukkiin suihkutettavasta hiuslakasta on apua kukkien värin ja muodon säilyttämisessä. Itse olen kokeillut kuivattaa joskus pioneja ja ruusuja, ja eukalyptuksen oksat ovat puolestaan kuivahtaneet tahattomasti maljakkoon useampiakin kertoja. Näin kauniita ja sileälehtisiä en ole niistä koskaan onnistunut saamaan, joten kuivatustaidoilla ja -menetelmillä on tosiaankin merkitystä.

Kimpun paahteiset keltaiset ja punaiset sävyt sopivat minusta ihanasti olohuoneen tämänhetkiseen sävymaailmaan: ne ihan huutavat kaverikseen juuttimattoja, kangaskoreja, terrakottaruukkuja ja konjakinväristä nahkaa. Juuri sopivan rentoa ja huoletonta kesäfiilistä. Tokihan kotonani on myös tuoreita kukkia ja oksia, luontohan on juuri nyt niitä pullollaan, mutta tällaiset kuivakukat tuovat ihan mukavaa – ja erittäin pitkäkestoista – vaihtelua niiden rinnalle.

Oletteko te innostuneet kuivakukista ja heinistä, vai pysyttelettekö mieluummin tuoreissa ja vehreissä leikkokukissa?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *