Toisena adventtina

Hyvää toisen adventtisunnuntain iltaa! Joulukuu on juossut eteenpäin kovaa vauhtia, niin kuin tälle joulunalusajalle aina tapana on. Innostuin ottamaan hämärtyvän päivän valossa muutaman kuvan olohuoneesta, jonne on hiljalleen hiipinyt vähän lisää jouluisia koristeita. Ensimmäiset joulukukat, valot ja kynttilät ovat asettuneet taloksi ja tuoneet mukanaan taas vähän lisää jouluista tunnelmaa – toki vielä mennään melko maltillisissa merkeissä, sillä jouluunhan on vielä aikaa.

Kaivoin adventin kunniaksi kaapista vanhan Muuton Gloria-kynttelikköni. Tämä on minulla käytössä oikeastaan aina vain joulunaikaan; muina aikoina en oikein osaa sitä käyttää, mutta jouluun se sopii täydellisesti. Asiaankuuluvasti polttelin kynttelikössä tänään kahta kynttilää – tähänhän niitä mahtuu useampiakin, jolloin kyntteliköstä muodostuu jo varsin näyttävä koriste. Tässäkin kynttelikössä minua viehättää valuraudan yksinkertainen ja vähän kömpelökin muoto, simppeli kynttelikkö sopii käytännössä minne tahansa.

Ensimmäiset hyasintit on hankittuina ja olen ripotellut niitä vähän ympäri asuntoa. Jouluni alkaa aina hyasinteista: hieman lähempänä aattoa hankin varmasti vielä ainakin pari näyttävää amaryllista, mutta hyasintit ovat minulla aina se ensimmäinen steppi joulukauteen. Ne toimivat niin monenlaisissa komboissa: näyttävissä istutuksissa tai ihan näin yksinkertaisesti yksitellenkin. Tällaiset yksittäiset esineet kasaan yleensä jonkinlaisen alustan päälle, joka kokoaa visuaalisesti ryhmän yhteen – näin kokonaisuudesta ei tule liian hajanainen. Nyt tällaisena sai toimia yksittäinen terrazzolaatta, joka sopiikin nätisti vaaleiden esineiden taustaksi.

Olohuoneen ikkunalle ripustin Granitista löytyneen ison joulutähden. Tuo ikkuna tuntuikin hetken jo vähän paljaalta, kun tässä aiemmin ollut tummanpunainen tähti siirtyi makkarin puolelle, niinpä oli kiva saada siihen taas vähän valoa ja tunnelmaa. Iso paperitähti on näyttävä joulukoriste jo yksinäänkin, eikä yksittäinen huone välttämättä muuta koristetta edes tarvitsisikaan. Tähdet ovat niin helppoja joulukoristeita: sopivan yksinkertaisia ja moderneja, mutta halutessaan niistä saa koottua myös oikeinkin näyttävän ryhmän. Onkos siellä muita paperitähtifaneja?

Sohvalla on simppeli setti tyynyjä, valkoista pellavaa ja tummansinistä samettia. Niiden pariksi olen kaivanut esiin Linumin villahuovan, viileinä iltoina on ihana kaivautua sen alle. Tykkään tosi paljon viltin perinteisestä vinoraidallisesta kuvioinnista, muutenkin kaikki klassiset elementit innostavat kovasti juuri nyt. Kevääksi aion metsästää tuohon sohvalle leveäraitaisen tyynyn – jonkinlainen raitahulluus on nyt selkeästi iskenyt meikäläiseen.

Ensi viikko on vielä tiiviisti työntäyteinen, mutta sen jälkeen ajattelin siirtyä hiljalleen jo fiilistelemään joulua. Toki yksittäisiä työhommia on kalenterissa vielä tämän jälkeenkin, mutta kuun puolivälin jälkeen aion pyhittää entistä enemmän aikaa joulujuttuihin ja yrittää nauttia ehkä ensimmäisen kerran koskaan tästä joulunalusajasta vähän vapaammalla aikataululla. Ainakin haluan käydä Vanhan suurtorin joulumarkkinoilla, myös jonkinlaista kranssipajaa ja tietysti glögeilyä olisi kiva viritellä. Aion myös suunnata Helsinkiin joulutunnelmaa haistelemaan, tätä odottelen jo erityisen innolla. Kertokaapa tekin, jos tiedossanne on kivaa joulunajan tekemistä tai tapahtumia – kaikenlaisia vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Ihanaa uutta joulukuista viikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *